enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Özgür Demirtaş’tan Asgari Ücret Tahmini: Maalesef Haklı Çıkacağım

Ünlü ekonomist Prof. Dr. Demirtaş, asgari ücretin 4 bin TL’nin üzerinde olacağını, ancak gıda fiyatlarındaki artış nedeniyle alım gücünün düşeceği belirterek “Keşke haksız çıksam ama maalesef” dedi.

Özgür Demirtaş’tan Asgari Ücret Tahmini: Maalesef Haklı Çıkacağım
14 Aralık 2021 10:49
A+
A-

Ünlü ekonomist Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, asgari ücret konusunda da açıklamalarda bulundu.

“KEŞKE HAKSIZ ÇIKSAM AMA MAALESEF HAKLI ÇIKACAĞIM”

Demirtaş, asgari ücretin 4 bin TL üzerine çıkarılacağı tahmininde bulundu. Demirtaş, konuyla ilgili değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı:

Asgari ücret 4000 TL üstüne çıkarılır. Büyük zam yapıldığı söylenir. Bazı ekonomi ve finans bilmeyen asgari ücretliler ilk önce sevinirler. Sonra artan maaşları ile ilk önce gıda ürünleri almaya giderler.

Ocak-Şubat gibi gıda ürünlerinin fiyatı uçar. Sonra bir bakarlar ki 2 yıl önce, 2000 TL maaşları ile çok daha fazlasını alabiliyorlarmış. Maaşları artmış ama alım güçleri çakılmış… Keşke haksız çıksam ama maalesef haklı çıkacağım.

Yorumlar
  1. Bayram Ali dedi ki:

    Breh breh şu öndeyiye bakar mısın ! Adam resmen kâhin yauu (!) Senin sazlı sözlü o dediklerini sokaktaki ayakkabı boyayan çocuk ta biliyor. Asıl gıda tedarikçilerini, zincir marketleri, stokçu ve karaborsacı vampirlerin ekonomiye vurgununu anlatsan daha şık ve isabet olurdu…