enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Asgari Ücrette Karar Haftası

Milyonlarca asgari ücretlinin merakla beklediği asgari ücret bu hafta belli oluyor.

Asgari Ücrette Karar Haftası
14 Aralık 2021 10:40
A+
A-

Asgari ücrette sona gelindi… Bu hafta yapılacak son toplantı ile rakam açıklanacak…

Milyonlarca asgari ücretlinin merakla beklediği 2022 yılı asgari ücret rakamında karar haftasına girildi. 1 Aralık tarihinde başlayan asgari ücret maratonu, bu hafta içi yapılacak toplantı ile sona erecek ve 2022 yılı asgari ücret rakamı kamuoyu ile paylaşılacak.

BEKLENEN RAKAM 4 BİN TL!

Rakamın açıklanacağı gün ile ilgili henüz bir resmi açıklama yapılmazken, karar toplantısının bugün veya 15 Aralık Çarşamba (yarın) AK Parti Grup Toplantısı’ndan sonra yapılması bekleniyor. Beklenen rakam için ise tüm tahminler 4 bin TL üzerinde yoğunlaşıyor. İlk toplantı sonrası dillenmeye başlayan bu rakam, hem süreçten sızan bilgiler hem de hükümet kanadından yapılan açıklamalar ile iyiden iyiye güçlendi.

VERGİ ÖNEMLİ BİR GÜNDEM BAŞLIĞI OLDU

Asgari ücret görüşmelerinde bu yıl vergi dilimleri de çok konuşuldu. İşçi konfederasyonları asgari ücretin vergiden muaf tutulmasını isterken, bu talep işverenlerden de destek gördü. İşveren hem ücretler üzerindeki vergi dilimlerinin kademeli olarak azaltılmasını hem de kendilerine verilen teşvik ve desteklerin de devam ettirilmesini istedi.

TARAFLAR, SÜRECİN ERKEN BİTİRİLMESİNDEN YANA OLDU

Bu yılki asgari ücret görüşmelerinde işçi, işveren ve hükümet tarafı rakamın en kısa süre içerisinde belirlenmesi konusunda ortak bir zeminde buluştu. Böylece asgari ücret görüşmelerinde süreç önceki yıllara göre çok daha hızlı işledi. İlk toplantı 1 Aralık günü Çalışma Bakanlığı’nın ev sahipliğinde yapılırken, ikinci toplantı 7 Aralık tarihinde işçinin, üçüncü toplantı ise 9 Aralık günü işverenin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

HÜKÜMET MASAYA ELİ KOLU DOLU OTURDU

Masada hükümeti temsil eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ise bu yıl bir ilke imza attı. Bakanlık, görüşmeler öncesi bir anket çalışması düzenleyerek, ortaya çıkan sonucu kamuoyu ile de paylaştı. Bakanlık ayrıca vergi konusunu da ajandasına aldı. Bakanlık, vergilerin azaltılması ve işverene yönelik teşvik ve destekler ile ilgili alternatif modeller üzerinde duruyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.