enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Tahrim Sûresinin Faziletleri, Anlamı, Şifası, Konusu, Gizemi ve Sırları

Tahrim Suresi, Mushaftaki sıralamada altmış altıncı, iniş sırasına göre yüz yedinci sûredir. Hucurât sûresinden sonra, Tegābün sûresinden önce Medine’de nâzil olmuştur.

Tahrim Sûresinin Faziletleri, Anlamı, Şifası, Konusu, Gizemi ve Sırları
27 Temmuz 2022 11:58 | Son Güncellenme: 14 Aralık 2022 12:29
A+
A-

Tahrim Ne Demektir? Tahrim suresi ne için okunur? Tahrim suresinde ne anlatılıyor? Tahrim suresinin 1 5 ayetleri ne diyor? Tahrim ne demek fıkıh?

Tahrim Suresinin Konusu Nedir?

Tahrim Suresi; Medine döneminde inmiştir. 12 âyettir. Sûre, adını Hz. Peygamber’in, helâlolan bir şeyi kendisine haram kıldığından söz eden ve “Tahrîm Âyeti” diye adlandırılan birinci âyetten almıştır. Tahrîm, haram kılmak demektir. Sûrede başlıca, Hz. Peygamber’in eşleriyle olan bazı münasebetleri ile, mutlu bir aile yuvasının oluşturulmasının temel prensipleri konu edilmektedir.

Hz. Peygamber’in bir eşine verdiği sırrı eşinin koruyamaması ve buna bağlı olarak gelişen olaylardan hareketle, aile ilişkilerinde güvenin önemi üzerinde durulmakta, müminlere hitap edilerek aile sorumluluğunun önemine dikkat çekilmekte, inkârcılar ve iman etmiş gibi görünen münafıklara sert bir uyarı yapılmakta, tövbenin kararlı bir iradeye dayalı olması gerektiği bildirilmekte; aile sorumluluğu kavramının yanlış anlaşılmaması için, yükümlülük çağındaki herkesin yaptıklarından şahsen sorumlu olacağı bazı örnekler ışığında açıklanmaktadır.

Tahrim Sûresinin Faziletleri, Anlamı, Şifası, Konusu, Faydası, Gizemi ve Sırları

Resülullah (s.a.v) buyurdu ki: “Her kim, Tahrîm sûresini okursa. Allah-u Teâlâ, kendisine nasuh tövbesi ihsân eder.” (Bevzavi)

Tahrim suresini; 21 defâ okuyanın düşmanı dost olur

Eşlerin dâimâ iyi geçinmeleri için, karşılıklı okunur.

Kocasından zulüm gören bir Müslüman kadın, Tahrîm sûresinin 11. âyetini okumaya devam ederse, Allah-u Teâlâ, Asiye vâlidemizi firavundan kurtardığı gibi onu da kurtarır.

 

 

Talâk Sûresinin Gizemi, Anlamı, Sırları ve Faziletleri (Talâk Ne Demektir?)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.