enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

İbrahim Sûresinin gizemi, anlamı, faziletleri ve sırları ( İbrahim Sûresi niçin okunur?)

İbrahim Suresi; Mekke döneminde inmiştir. 52 âyettir. İçinde Hz. İbrahim’den ve ailesinden söz edildiği için bu adı almıştır. Sûre de başlıca imanın temel konuları olan Allah’a iman, peygamberlere iman, öldükten sonra dirilme ve hesap ele alınmaktadır.

İbrahim Sûresinin gizemi, anlamı, faziletleri ve sırları ( İbrahim Sûresi niçin okunur?)
22 Kasım 2022 06:02 | Son Güncellenme: 19 Kasım 2022 22:10
A+
A-

İbrahim suresi bize ne anlatıyor? İbrahim suresi hangi olay üzerine inmiştir? İbrahim suresinin mealinde hangi konulara değinilmiştir? İbrahim suresi nerede indirilmiştir? Hz. İbrahim Peygamberin duası Nasıldır? İbrahim suresinin en önemli konusu nedir? İbrahim suresinin meali nedir? İbrahim peygamberin duası hangi surede? İbrahim Sûresi 34 Ayet ne için okunur?

İbrahim Sûresinin Konusu Nedir?

İbrahim Suresi; Allah’ın varlığı ve birliği, vahiy, peygamberler, öldükten sonra dirilme ve sorgulanma gibi temel inanç konularını ana hatlarıyla içermektedir. Bu çerçevede getirilen deliller, insanların aydınlatılması için indirilmiş olan vahiy, insanları Allah yolundan alıkoyanların kınanması, peygamberlerin görevleri, Hz. Mûsâ’nın peygamberliği ve kıssasından bazı kesitler, peygamberlere karşı olumsuz tavır takınanların başlarına gelen sıkıntılar, Allah’a güvenme ve itaat etmenin önemi, âhiret halleri, inkârcıların dünyadaki amellerinin değeri, âhirette şeytanın suçlulara karşı tavrı, orada müminlere verilen mükâfat, inkârcılara verilen ceza, Hz. İbrâhim’in duası, son olarak Kur’an’ın insanlığa gönderilmiş bir mesaj oluşu gibi konulara da temas edilmiştir.

İbrahim Sûresinin gizemi, anlamı, faziletleri ve sırları 

Resûlullah (s.a.v) buyurdu ki: “Her kim, İbrâhim sûresini okursa, putlara tapan ve tapmayanların sayısınca on sevâb verilir.” (Beyzâvî)

İbrâhim sûresi, ahlâkın güzelleşmesi için 10 defâ okunur. Düşmana karşı, 7 kere okunursa, şerrinden korunur. Anne ve babanın rızâsını kazanmak için her gün okunmalıdır.

Her kim, içme suyuna İbrâhim sûresinin 1-4 âyetlerini okuyup, o suyu yemeğin içine katmaya devam ederse, o yemeklerden yiyen kişilerin dilleri fasihleşir, zekâsı keskinleşir.

El ve ayak ağrılarından kurtulmak isteyen, şifanın Allah-u Teâlâ’dan geleceğini umarak İbrâhim sûresinin 12. âyetini üzerinde taşımalıdır.

Her kim, sabah, akşam ve yatarken, kalkarken, bir yere giderken ve gelirken, bir şeyi satın alırken veya satarken, İbrâhim sûresinin 32- 34. âyetini okumaya devam ederse, o kişi bütün davranışlarında Allah-u Teâlâ’nın koruması altına girer, her türlü tehlikeden korunur.

Hz. İbrahim Peygamberin duası Nasıldır? 

 

Yûsuf Sûresinin gizemi, faziletleri, sırları ve anlamı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.