enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Sizce Hasan Altan Kimdir?

Hasan Altan ismini, 1986 yılında başladığım Taşköprü İHL’nde yatılı okurken duymaya başlamıştım. Hasan Altan Taşköprü’de 3 dönem belediye başkanlığı ve bir dönemde milletvekilliği yaptı…

Sizce Hasan Altan Kimdir?
4 Mayıs 2023 10:07 | Son Güncellenme: 4 Mayıs 2023 12:05
A+
A-

Kastamonu Ünlüler

Taşköprü’de, eşikteki ve beşikteki çocuk dahi onu bilir ve konuşur da. Gündemden hiç düşmez. Gizemli bir durumu var sanki.. 2 kişi konuşuyorsa Hasan Altan ismi mutlaka konu olur bir şekilde.

Aslında bir kaç kez yakından görsem de sadece duyduklarımla tanıyordum. 2014 belediye seçimlerinde MHP Belediye Başkan adayı idi, bende Saadet Partisi adayı olunca değişik duygu ve düşüncelere kapıldım. İlk kez aday olmuştum ve rakipte Hasan Altan yani.. Hani Şampiyonlar ligine ilk kez giden takımın karşısına Barcelona veya Real Madrid çıkmış gibi düşünün…

Seçim büromun açılışına gelerek bize büyük sürpriz yapıp duygulandırdı. Oradakilerin hepsine sarıldı ve öptü tabi ki, bizi de es geçmedi elbette.

Sonra 1-2 sefer daha esnaf ziyaretine geldikçe uğramadan geçmedi ve yapabileceği bir şey olursa söylememi rica etti. Efsane artık uzaklarda değildi ve ezeli rakip ebedi dost olma şansını yakalamıştım. Telefon numarasını da verdi, bende hemen mesaj grubuma dahil ettim tabi ki. Çok nazik, kadirşinas ve gerçek bir beyefendi gibi yaklaşımı vardı..

Sizce Hasan Altan Kimdir?

Sizce Hasan Altan Kimdir?

Seçim çalışmalarımda doğal olarak kişi olarak olmasa da yönetim olarak geçmişi eleştiriyorum tabi ki, bizim siyaseten kişilerin şahsiyetleri ile bir işimiz olmadı olmazda inşallah. Seka ve kendi fabrikasının satılması/kapanması başta olmak üzere ilçemizin iyi yönetilmediğini belirtiyor ve ilçemizin git gide daha da kötüye gittiğini insanlarımıza anlatıyordum. Bunun sebebi olarak ta sizler ilçeye hizmet edecek bir kişi aramıyorsunuz, siz çocuğunuza tayin çıkarabilecek, jandarmanın bağladığı kamyonu çözdürecek, tabancaya ruhsat alacak hatta imam oğlunuzun dahi tayinini yaptıracak ve birde yemek ısmarlayacak insanlar istiyorsunuz ama fabrikalar satılırken gıkınız bile çıkmadı diye serzenişte bulunuyordum.

Miting kurasında son gün son miting bana çıkınca hem Ak parti hem de MHP dolaylı dolaysız benden özelikle yer değişmemizi istediler ama 2 tarafı da darıltmamak adına biz ret ettik ve kendimiz son sözü söyledik.

Seçimler bittikten sonra cuma günleri ve özel günler (o zaman Whatsapp yoktu ama) mesaj geleneğim vardı. Bir gün telefonum çaldı baktım “Hasan Altan” bey arıyor. Açtım ve buyurun sayın vekilim der demez, “kardeşim nasılsın” dedi. biraz heyecan da vardı tabi, acaba seçim çalışmalarında kızmış mıdır diye düşündüm. Ama konuştukça rahatladım, karşımda ki insan özgüven ve olgunluk içinde hal ve hatırımı soruyor, bir sıkıntım olursa mutlaka aramamı istiyordu.

Daha sonra sık sık bu aramalar ve “nasılsın kardeşim” devam etti ve her aradığında attığım mesaja cevap için aradığını ve mesajlardan memnuniyet duyduğunu belirtiyordu. İsmini sağdan soldan duyduğum ama tanımadığım bir büyüğümüzü gerçekten de tanımaya başlamıştım artık.

Sizce Hasan Altan Kimdir?

Sizce Hasan Altan Kimdir?

Seçimden sonra bu görüşmeler sık sık devam etti, dertleştik, dertleştik ama her seferinde davet eder mutlaka bekliyorum demesine rağmen ziyaretine gidememiştim. Sayın Ekrem İmamoğlu başkan evimize iftara gelince ertesi gün akşam haberlerine konu olunca mesaj ve arama yağmuruna tutuldum. Son 24 saat sıkıntılı bir süreç geçiriyordum, arayanlar, mesaj atanlar, sosyal medyada inanılmaz tepkiler, hakaretler beni bunaltmıştı.

Daha önceden planladığım üzere perşembe akşamı köye gidecektim ama artık ne yapacağımı da şaşırmıştım… Çoğu telefona bakamadım, cevap veremedim, sosyal medyada cevap yazamadım çünkü ramazan ayının son geceleri idi ve kul hakkına girmek veya girdirmek istemedim kimseyi, her şeyi Allah’a havale etmiştim. İftar çarşamba idi, perşembe haberlerle tüm Türkiye duymuştu, Taşköprü belediye başkanlık adaylığım o dönemde dahi bu kadar gündeme gelmemişti zaten gelse idi seçimi kazanırdım sanki..

Bir ara bir baktım Hasan Altan bey arıyor, hemen açtım. Kardeşim nasılsın sözünü duyar duymaz rahatladım ve haberleri izlediğini ve gurur duyduğunu belirtti ve sen hiç korkma her zaman yanındayım dedi ve tebrik etti ya inanır mısınız çölde su bulsam ancak bu kadar sevinirdim. Kastamonu’ya gelince mutlaka görüşelim dedi, bende tamam dedim.

Planım bozulmadı ve sahurdan sonra özel araçla yola çıktık, Taşköprü’ye varınca aradım, Kastamonu’da olduğunu ama Taşköprü’de bir kurs iftarına davetli olduğunu belirti ve sende gel beraber katılalım dedi. Ama ben çok istememe rağmen bu iftara sayın Ekrem İmamoğlu’nun katıldığı iftardan dolayı bir sıkıntı çıkar, korkusu ve endişesi ile katılamadım maalesef. Sessizce köye gitmeyi tercih etmiştim.

Bayram sonrası Kastamonu’da randevulaşarak işyerine gittim, uzun uzun sohbet ettik, o konuştukça biraz daha rahatladım. Aslında aynı dili konuşuyorduk ama tecrübe ve birikim farkı çok önemliydi. Ziyaretten çok istifade ettim tabi ki.

Bazı şeyler anlatılmaz yaşanır ya Hasan Altan ile muhabbet ederseniz bana hak verirsiniz.

Sizce Hasan Altan Kimdir?

Sizce Hasan Altan Kimdir?

Taşköprü ve Kastamonu’da hatta İstanbul’da herkesin kafasında bir Hasan Altan hikayesi ve efsanesi vardır ve;

Kimine Göre, Bir efsane..
Kimine Göre, Bir baba..
Kimine Göre, Bir amca
Kimine Göre, Bir abi..
Kimine Göre, bir kardeş..
Kimine Göre’de dost
Kimine göre her şey demek..
Kısaca herkesin hayalinde farklı bir Hasan Altan vardır.

O nedenle ben diyorum ki;
Kastamonu ve benzer illerde vekil olacaksa Hasan Altan gibi biri olmalı..

Niye mi?

Çünkü herkesle muhabbeti vardır, herkesi tanır, herkesi kucaklar, herkesi ismi ile hatırlar, herkesin en acı anında veya en özel gününde ya yanındadır ya çiçek/çelenk göndermiştir.
Bürokrasi ile iyi muhabbetleri vardır. Ona bir köylü veya muhtar bir şey söylemişse o bir şekilde hayata geçer. Telefonu 24 saat açıktır, aradığınızda bakmıyorsa mutlaka geri döner.

Zaten Hasan Altan gibi bir milletvekilin varsa halktan kopamazsın, uzaklaşamazsın çünkü o halkın içinden gelmiştir ve her daim halkın içindedir de. Ben 2014 yılında rakip olup, Hasan Altan efsanesini tanımaktan ve tanışmaktan dolayı çok ama çok mutlu oldum.

2019 31 Mart seçimlerinden önce aday olması durumunda seve seve destekleyeceğimi ve yanında çalışacağımı söyleyerek partime davet içinde kapı aralamaya da çalıştım ama başaramadım. Şunu ifade edeyim ki Hasan Altanlar kolay yetişmiyor değerini bilmemiz ve istifade etmemiz önem arz ediyor. Değerli büyüğümüz Hasan Altan ile muhabbetimiz kesintisiz devam ediyor ve edecekte inşallah…

Hasan Altan büyüğümüzün biyografisini de kısaca yazmış olalım.
Hasan Altan; 14 Şubat 1948’de Kastamonu Taşköprü’de doğdu. Babasının adı Ali, annesinin adı Ayşe’dir. Yönetici; Ortaokul mezunu. Serbest ticaretle uğraştı. 1991-Mayıs 2007 tarihleri arasında 4 dönem Taşköprü Belediye Başkanlığı yaptı. Kastamonu Spor Kulübü Başkanlığı, Kızılay Kurumu Taşköprü İlçesi Delegeliği, Türkiye Belediyeler Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği, Kastamonu Mahalli İdareler Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. 2004’te “Tarihi Kentler Birliği Özendirme Ödülü”, 2004’te Discover Turkey “Türkiye Sevdalıları Onur Ödülü”, “2006 Yılı Tarihi Kentler Birliği’nin Başarı Ödülü”, 2007’de “Karadeniz Bölgesi 2006 Yılı İlçe Belediye Başkanlığı Ödülü” ve 2007’de “Çevre Ödülü’nü aldı. Altan, 3 çocuk babasıdır.

Bu vesile ile sayın Hasan Altan vekilime tüm sevdikleri ile birlikte sağlık, sıhhat, mutluluk ve huzur içinde uzun ömürler ve iki cihan saadeti dilerim.

Selam ve dua ile…

Yorumlar
  1. Adem calis dedi ki:

    Erturulul başkan yine dokturuyirsun yazılarını ilgiyle takip ediyorum

  2. Remzi dedi ki:

    Hasan ALTAN Başkanımı basından ve Kastamonulu arkadaşlarımın dilinden düşmemesinden de tanıyordum.
    Başarılı,sevecen,insan dostu olması dillerden düşmezdi.
    Acaba şimdilerde neler yapıyor? Allahcc hayırlı sağlıklı güzel bir ömür versin.
    Selam ederim kendilerine.

  3. Gaffaroğlu dedi ki:

    Sayın Altanı uzaktan bilen gurbetçilerden olarak eskiden kızardım. Sonradan farkettim ki beni bu kızgınlığa iten kişiler farklı bir partinin taratarlarının konuşmaları. Yakın geçmişte şöyle geçirdim içimden. “İyi de kardeşim, sen hiç Hasan Altan Beyi dinlemedin ki”
    Sizin cümlelerinizle bu düşüncemin doğruluğunu anlamış oldum.
    Seven sevmeyen herkes için bir efsanedir Hasan Bey.
    Sayın Altan’ a başarılar diliyorum.

  4. Hoca Köylü dedi ki:

    Sn, Köse
    Yazınız Hasan Altan’dan ziyade şahsınıza ait bir hatırat metni gibi.
    Gayeniz Hasan Altanı mı anlatmak yoksa kendinizden bahsetmek?