enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Oyun Bilgisayarı Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz? (Oyun Bilgisayarı Satın Alma Rehberi)

Oyun Bilgisayarı Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz? (Oyun Bilgisayarı Satın Alma Rehberi)
30 Temmuz 2022 15:39 | Son Güncellenme: 30 Temmuz 2022 15:41
A+
A-

Oyun bilgisayarı ciddi bir satın alma ve yatırımdır, bu nedenle sahip olduğunuz parayla en iyi bilgisayarı satın aldığınızdan emin olmak için zaman ayırmanız önemlidir. Hayallerinizdeki bilgisayara sahip olmanın üç ana yolu vardır; Onu inşa edebilir, Amazon gibi perakendecilerden satın alabilir veya bir üreticinin web sitesinden satın alabilirsiniz. Seçtiğiniz yöntem ne olursa olsun, üzerinde düşünülmesi gereken ciddi hususlar vardır.

Parça Bulunabilirliği Hakkında Bir Not

Küresel çip sıkıntısı yakında çözülecek gibi görünmüyorken, en iyi seçenek bir üretici veya perakendeci aracılığıyla bir bilgisayar satın almaktır. Oyun PC’nizde isteyebileceğiniz parçaları rafta bulmak zor olabilir, ancak eksiksiz bir PC satın alırsanız bulabilirsiniz.

Bu rotayı izlediğinizde bile, ihtiyacınız olan şey için doğru parçalara sahip bir oyun bilgisayarı aldığınızdan emin olmanız gerekir. Bunu yapmanıza yardımcı olmak için, aramanız gereken ana şeyler burada.

Bilgisayar Kasası

PC’nin içindeki parçalar kasadan daha önemli olarak görülse de kasayı, özellikle de boyutunu dikkate almak yine de önemli. Küçük kasalar, orta boy kasalar ve daha büyük monolit kasalar vardır.

Daha küçük kasalar, her yere sığabilecek daha küçük sistemler oluşturur. Çok fazla masa alanı olmayan oyuncular için harika bir seçenek. Küçük bir kasanın ana dezavantajı, orada inanılmaz derecede ısınabilmesidir. Tüm parçalarınız birbirine yakın olacaktır ve küçük boyutlarından dolayı, bileşenlerin yanı sıra kasanın içinde ve içinden hava akışı engellenebilir ve bu da daha yüksek iç ve parça sıcaklıklarına neden olabilir.

Oyun Bilgisayarı Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz? (Oyun Bilgisayarı Satın Alma Rehberi)

Orta boy kasalar çoğu insan için idealdir. Masanızın üstüne veya altına sığabilir ve yeterli hava akışı sağlayabilirler.

Büyük PC kasaları, diğer seçeneklerden daha pahalı olmalarına rağmen, hava akışı için en iyisidir. PC’yi kendiniz kurmak istiyorsanız daha büyük kasalar harika çünkü içinde çalışmak daha kolay ve elleriniz içeride kolayca manevra yapacak.

İhtiyacınız olan boyutu seçtikten sonra, RGB aydınlatma gibi süslü özelliklere ihtiyacınız olup olmadığını düşünün. Pek çok vaka artık çok sayıda bağlantı noktasıyla geliyor, bu yüzden bu çok fazla sorun olmamalı. En az birkaç USB-A 3.1 bağlantı noktasına ve en az bir 4.0 USB-C bağlantı noktasına sahip bir kasa aldığınızdan emin olun.

İşlemci

İşlemci, bilgisayarın nasıl oynayacağını ve performans göstereceğini belirlediği için bilgisayarın en önemli parçasıdır. Dikkate alınması gereken ilk şey çekirdek sayısıdır. Çoğu kullanım için 4-16 çekirdekli bir işlemci yeterli olacaktır. 4 çekirdekli bir CPU’nun altındaki herhangi bir şey, modern oyunlar ve yazılımlarla ilgili sorunlara yol açabilir.

Oyun Bilgisayarı Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz? (Oyun Bilgisayarı Satın Alma Rehberi)

Altı çekirdekli yongalar ortada oturuyor ve şu anda harika bir seçenek. Intel CPU’lar için 10 ve 11. nesil i5 veya i7 CPU’lar harika olacaktır. Bir tane bulabilirseniz, bilgisayarı geleceğe hazırlamak için en iyi 12. nesil CPU’dur. AMD için Ryzen 5 5600X harika bir seçenektir, ancak 5900X’i tercih edebilirsiniz. Bu, akış gibi oyun oynamaktan fazlasını yapanlar için tasarlanmış 12 çekirdekli bir CPU’dur. Aynı anda çok fazla oyun ve akış yapıyorsanız, 5950x gibi 16 çekirdekli bir AMD CPU harikadır.

Oyun Bilgisayarını GPU Yapar

CPU’nun yanı sıra GPU (Grafik İşlem Birimi), çok fazla odaklanmanız gereken yerdir. GPU, alacağınız oyun türünü belirleyecektir. Burada genel bir kural, nesiller içinde, daha yüksek bir orta sayı tipik olarak daha iyi performans anlamına gelir. Örneğin, RTX 3080, 3060’tan çok daha iyi performans gösterir.

Oyun Bilgisayarı Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz? (Oyun Bilgisayarı Satın Alma Rehberi)

Eski nesillere aldırmazsanız, AMD’den RX 570 ve Nvidia 1650 harika bir fiyata harika performans sergiliyor. Bir grafik kartı seçerken, beraberinde gelen VRAM’i kontrol ettiğinizden emin olun. 4 GB ile başlamak daha iyi olsa da, modern oyunlar için minimum minimum 3 GB VRAM’dir.

Ayrıca Nvidia GPU’lar, AMD GPU’lardan daha iyi ışın izleme desteği sunar ve daha fazla üretkenlik özelliğine sahiptir.

Bellek ve Depolama

Bellek konusunda söylenecek fazla bir şey yok çünkü modern oyunlar için en az 8 GB gerekiyor. RAM’leri(3200 MHz’in üzerinde) alın. Oyun PC’nizde oyun oynamaktan fazlasını yapmak istiyorsanız, 32 GB RAM alın. Bu, çoğu oyun için aşırıya kaçar ancak video düzenleme gibi görevler için iyidir.

Ayrıca, en az iki bellek çubuğu seçtiğinizden emin olun. İki çubuk, daha iyi performans sağlayan çift kanallı bellekten yararlanmanıza olanak tanır.

Oyun Bilgisayarı Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz? (Oyun Bilgisayarı Satın Alma Rehberi)

Depolama için bir SSD (Katı Hal Sürücüsü) tercih edin. SSD’ler, hareketli diskleri olmadığı için mekanik sürücülerden çok daha hızlıdır. SSD’lerin fiyatları da düşüyor ve PC’nizi ne kadar hızlı hale getirdikleri için olmazsa olmazlar haline geliyorlar. Filmler ve müzik gibi verileri depolamak için daha büyük hacimlere ihtiyaç duymadığınız sürece mekanik sabit sürücülerden kaçınmaya çalışın.

En az 500 GB SSD depolama alanı edinmeye çalışın veya ihtiyacınız varsa 1 TB’a yükseltin. Mekanik bir sürücü için 2 TB’den başlayın ve oradan gidin.

Harika bir oyun bilgisayarı oluşturmak istiyorsanız göz önünde bulundurmanız gereken birçok bilgisayar parçası vardır. Yukarıda tartışılan bileşenler dikkate alınması gereken en önemli bileşenlerdir ve daha sonra video yakalama ve Wi-Fi kartları gibi şeyler ekleyebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.