enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Osmanlı Yadigarı Bosna Hersek’te Kastamonu Rüzgarı

Kastamonu Devrekani ve Taşköprü Yerel Eylem Grubu Derneklerinin Leader projesi kapsamında organize ettiği Bosna Hersek Teknik ve Uygulama Araştırma gezisi kapsamında Bosna Hersek’te Kastamonu çıkarması yaşandı.

Osmanlı Yadigarı Bosna Hersek’te Kastamonu Rüzgarı
29 Kasım 2022 17:18
A+
A-

Program aynı zamanda Kastamonu’lu olan Saraybosna Büyükelçisi Sadık Babür Girgin’in kabulleri ile başlamış ve Tarım ve Ticaret Ataşelerimiz ile görüşülerek devam etmiştir. Sonrasında ise Türkiye’mizi Bosna Hersek’te temsil eden diğer kurumlarımız ziyaret edilmiştir.

Program hakkında açıklamalar da bulunan Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal; Taşköprü Yerel Eylem Grubu Derneği olarak gerçekleştirdiğimiz Araştırma gezimiz kapsamında Osmanlı Yadigarı Bosna Hersek’te çok güzel karşılandık. Öncelikle hemşerimiz de olduğunu öğrendiğimiz Büyükelçimiz Sn. Osman Babür Girgin’e, program süresince desteklerini esirgemeyen Tarım ve Ticaret Ataşelerimize, Ülkemizi temsil eden kurumlarımıza ve hem ziyaretlerin de bulunduğumuz hem de Kardeş Belediye protokolleri yaptığımız Kakanj, Ilısaj ve Hodzij Belediyesi Belediye Başkanlarına ve bütün süreç boyunca tüm organizasyonumuzu sorunsuz bir şekilde sağlayan, seyahat danışmanımız Unique Turizm’den Fatih Sezgin’e teşekkür ederiz” açıklamalarında bulundu.

Program hakkında görüşlerini aldığımız Devrekani Yerel Eylem Grubu Derneği Başkanı Dr. Gül Banu Çiçek Bideci; Devrekani ilçemizin gelişimi için yaptığımız çalışmalara bir yenisini ekleyerek, Yurt Dışında yapılan örnek tarım, üretim ve turizm alanlarını yerinde görmek ve bunların ilçemiz de uygulanabilirliğini araştırmak adına Osmanlı Yadigarı Bosna Hersek’e düzenlediğimiz gezimiz çok verimli geçti.

Büyükelçilik ve diğer kurumlardan aldığımız bilgiler ve yaptığımız geziler ile birlikte birçok örnek modeli inceleme fırsatımız oldu. Ayrıca ilçemizden getirdiğimiz yöresel ürünler ve el emeği ürünler için de hem Pazar araştırması hem de potansiyel alıcılar ile görüşme imkanı yakaladık.
Bizlere değerli vakitlerini ayıran Büyükelçiliğimize, TİKA’ya, Yunus Emre Enstitüsü’ne ve diğer kurumlarımıza, bütün süreç boyunca tüm organizasyonumuzu sorunsuz bir şekilde sağlayan, seyahat danışmanımız Unique Turizm ve Fatih Sezgin’e teşekkür ederiz.

Mart veya Nisan ayında yurt dışında yeni projelerimizi gerçekleştireceğiz ve ilçemizin gelişimi adına her zaman en iyisini yapmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.