enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Evliyalar Şehri Kastamonu’da Turizm

Bir şehir ki Anadolu’nun 4 temel mihenk taşından birini içinde barındırsın. Sahabe-i Kiram’dan ev sahibi olsun.

Evliyalar Şehri Kastamonu’da Turizm
29 Kasım 2022 12:29 | Son Güncellenme: 6 Aralık 2023 12:04
A+
A-

Kastamonu Haber olarak güzel şehrin gezilecek yerlerini sizin için derledik. İşte o yerlerden bazıları..

Doğası, denizi, 4 çeşit iklimi ile her adımda farklı bir tat sunsun.. Geleneksel yemekleri ile gastronomi alanında geleneğinden bir becerisi olsun…

Karadeniz bölgesinin en uzun sahil şeridine sahip olan, içinde binlerce güzellik barındıran, Dünya’nın en büyük kanyonlarından olan Valla Kanyonunu içinde barındıran, güzide şirin bir şehir olan Kastamonu’dayız.

İç turizm’de yeni yeni keşfedilen ilimiz, dış turizmde istenen seviyeye henüz kavuşamamış olsa da, yapılacak olan tanıtım ve medya çalışmaları ile yakın zaman da turizm gelirinden hakkına düşen payı da alacaktır.

Geçen yıllarda Türk Dünyası Kültür Başkent’i seçilmesi ile başlayan süreç umuyoruz ki bundan sonra da etkili bir şekilde devam edecektir.

Merkez dahil 20 ilçesi bulunan Kastamonu’da Coğrafi ürün almış olan ürünlere ait İlçelerinde dönemsel zamanlar da yapılan festivaller de olmaktadır. Bu festivallerin başında ise Taşköprü İlçesine ait sarımsak festivali vardır.

  • Ilgaz Kayak Merkez

Ve tabi ki Ilgaz Kayak Merkezi. Şehrin güzelliğinin ve ekonomisinin belki de temel taşlarından olan Ilgaz Dağları’nda bulunan Ilgaz Kayak Merkezi, Kastamonu’ya kadar gitmişken görmeniz gereken yerlerden biri.

  • Valla Kanyonu

İsmi kulağa çok hoş gelen, manzarası ise göze daha hoş gelen Kastamonu’nun eşsiz güzelliklerinden biri Valla Kanyonu. Devrekani Çayı ve Küre Dağları’nın belli bölümlerinin parçalanması ile oluşan bu kanyon aynı zamanda dünyanın en derin ikinci kanyonu olma özelliğini taşıyor. Kampçılık, dağcılık, manzara fotoğrafçılığı gibi sunduğu pekçok imkanla binlerce ziyaretçiye ev sahipliği yapan Valla Kanyonu’nun ziyaretçileri arasında sizler de olabilirsiniz.

Ayrıca Taşköprü ilçesinde bulunan Pompeipolis Antik Kenti de önemli bir ziyaret merkezi olma yolunda ilerlemektedir.

Tarihi, Evliyaları, Kalesi, Kulesi, Kanyonu, Denizi ve Ormanı ile Kastamonu’yu tanıtmaya devam edeceğiz.

Fatih Sezgin
Turizmci

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.