enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Öksürük Nasıl Geçer?

Bir kişinin öksürük krizini hafifletmeye yardımcı olabilecek yapabileceği birkaç şey vardır. Bununla birlikte, öksürüğü tedavi etmenin en iyi yolu, altta yatan nedenin üstesinden gelmektir.

Öksürük Nasıl Geçer?
23 Eylül 2022 20:10
A+
A-

Öksürük, birçok farklı sağlık durumunun bir belirtisidir. Bu koşullardan bazıları nispeten zararsızdır, diğerleri ise çok daha şiddetlidir.

Soğuk algınlığı, alerji, asit reflüsü veya tansiyon ilaçları veya diğer ilaçlar gibi altta yatan nedeni tedavi ederek öksürüğü durdurmak en iyisidir.

Öksürük Nasıl Geçer?

Bol sıvı tüketin

Hasta olduğunuzda, mukus burnunuzun arkasından aşağı damlayabilir. Sulu kalmak, damlamayı inceltir, böylece boğazınızı tahriş etme ve öksürüğü tetikleme olasılığı daha düşüktür. Bu aynı zamanda akciğerlerinizin akıntıyı temizlemesini de kolaylaştırır .

Biraz bal tüketin

Boğazınızın arkasındaki kaşıntıyı yatıştırır. Bir çalışma, balın gece öksürüklerini yatıştırmak için reçetesiz satılan ilaçlar kadar iyi çalıştığını buldu. Gerektiğinde bir çorba kaşığı alın veya sıcak bir içeceğe karıştırın. 1 yaşından küçük bebeklere bal vermeyin.

Sıcak bir içecek yudumlayın

Araştırmalar, öksürük de dahil olmak üzere soğuk algınlığı semptomlarını hafifletebileceğini gösteriyor . Sıvılar nemlendiricidir ve ısı, tıkanıklığı azaltmaya yardımcı olur. Biraz sakinleştirici papatya çayı demleyin . Zencefil çayı başka bir iyi seçimdir. Baharatlı kök, solunum yollarınızdaki düz kasları gevşetmeye yardımcı olabilir. Doğranmış zencefili 5-10 dakika kaynar suda bekletin ve yudumlamadan önce atın.

Biraz yüksekte uyuyun

Öksürüğünüzün arkasında soğuk algınlığı veya alerji varsa, başınızı kaldırmayı deneyin. Düz yattığınızda, mukus birikebilir ve boğazınızı tahriş edebilir. Yerçekimini yanınıza almak için ekstra bir yastık kullanın veya kitap gibi sabit bir yüzeyle yatağınızın başını kaldırın.

Tuzlu su ile gargara yapın

Boğaz ağrısını yatıştırmanın yanı sıra , gargara yapmak da kalın mukusun gevşemesine yardımcı olabilir. Ayrıca alerjenleri ve bakterileri temizlemeye yardımcı olabilir. Denemek için 1/2 çay kaşığı tuzu bir bardak ılık suda eritin. Gargara yapın, sonra tükürün.

Sigara kullanmayın

Sigara , ciğerlerinizi kaplayan ve mukus ve kiri temizleyen kirpikler adı verilen minik tüyleri felç eder . Bu yüzden bazı sigara içenlerde uzun süreli öksürük olur. Şimdiye kadar yapılan araştırmalar, aynı şeyin vaping ile olabileceğini gösteriyor. Sigara, e-sigara ve ikinci el dumandan uzak durun .

Havayı nemlendirin

Buharlı bir duş veya banyo, öksürüğünüzün arkasındaki mukus ve tıkanıklığın gevşemesine yardımcı olabilir. Bir nemlendirici de yardımcı olabilir. Filtreyi üreticinin belirttiği şekilde temizlediğinizden ve değiştirdiğinizden emin olun. Bu, evinizde küf, mantar ve bakteri üflemesini önler.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.