enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

En güzel resimli, dualı, sözlü, anlamlı ve Orjinal Cuma Mesajları (Hayırlı Cumalar)

Her hafta Cuma günü Müslümanlar için çok önemli bir gün olarak hatta bir bayram olarak değerlendirilerek buna göre hareket edilir. Cuma günleri hatta Perşembe akşamından itibaren insanlar birbirlerine en güzel resimli, dualı, sözlü ve anlamlı hayırlı Cuma Mesajları paylaşabilmek için adeta yarışırlar ve mesajları araştırmaya başlarlar.

En güzel resimli, dualı, sözlü, anlamlı ve Orjinal Cuma Mesajları (Hayırlı Cumalar)
14 Mart 2024 22:45 | Son Güncellenme: 15 Mart 2024 11:05
A+
A-

Cuma mesajları Hayırlı Cuma mesajları  En yeni Cuma mesajları, Cuma mesajı kısa  Bugün Cuma mesajları  En güzel Cuma mesajları dualı, Cuma mesajları yazılı kısa Cuma mesajları resimli 2024,  Kastamonu Haber ekibimiz, 2024 Orjinal Cuma mesajları ve 2024 Mübarek cuma Mesajları nı sizler için hazırladı

Bu Cumanın ayrı bir anlamı var.  Bu özel gün için en güzel mesajlarımızı sizler için derledik…

2024 HAYIRLI CUMALAR 

Rabbim nefsimize CELALİYLE, kalbimize CEMALİYLE, hayatımıza HİKMETİYLE, hatalarımıza RAHMETİYLE, mahşerde MUHAMMED’İYLE yardım etsin İnşallah. Cuma’nın hayrı ve bereketi üzerimize olsun

 

Ey Rabbimiz! Eşlerimizi ve çocuklarımızı bize göz aydınlığı kıl ve bizi Allah’a karşı gelmekten sakınanlara önder eyle” (Fûrkan suresi 74. ayet) Cuma gününün hayr-ı ve bereketi üzerimize olsun.

Cumanın hayrı bereketi feyzi ve rahmeti üzerinize olsun inşaallah Cumanız mübarek olsun…

“Ey Rabbimiz! Bizi Sana boyun eğenlerden kıl, neslimizden de Sana itaat eden bir ümmet çıkar, bize ibâdet usûllerimizi göster, tevbemizi kabul et. Zîrâ, tevbeleri çokça kabul eden ve çok merhametli olan ancak Sen”sin.” (Bakara, 128) Alemlerin efendisine selatu selam(a.s.m) ile … Hayırlı Cumalarr Dua ile…

Allah’u Teala şöyle buyurur: insanlar! Rabbinize karşı gelmekten sakının. Hiçbir babanın çocuğuna, hiçbir çocuğun da babasına fayda veremeyeceği günden korkun! Şüphesiz Allah’ın vaadi gerçektir. Sakın dünya hayatı sizi aldatmasın.” (Lokmân, 31/33.) Hayırlı Cumalar Dilerim

Birbirinizi karalamayın, birbirinizi (kötü) lakaplarla çağırmayın. İmandan sonra fasıklık ne kötü bir namdır!(Hucurat Suresi 11.Ayet) Cuma gününün hayr-ı ve bereketi üzerimize olsun.

CUMA DUASI: Rabbim bizi Hesabı kolay olanlardan ve kitabı sağ tarafından verilip, sevinç içerisinde Cennete gidenlerden eyle.

 

”Sen af yolunu tut, iyiliği emret, cahillerden yüz çevir.” (A‘râf Sûresi 199.ayet) Cuma gününün hayr-ı ve bereketi üzerimize olsun.

 

Onlar bollukta ve darlıkta sarfederler, öfkelerini yenerler, insanların kusurlarını affederler. Allah iyilik yapanları sever. (Ali İmran suresi 134.ayet) Cuma gününün hayr-ı ve bereketi üzerimize olsun.

 

“Bağışla ve merhamet et Rabbim! Sen merhametlilerin en iyisisin. (Müminun:118)

Cumanız mübarek olsun,
Akibetiniz cennet olsun,
Selam ve dua ile…

Rasûlullah S.A.V şöyle buyurdu:

بِسْــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم
وَاِذَا ق۪يلَ لَهُمْ تَعَالَوْا اِلٰى مَٓا اَنْزَلَ اللّٰهُ وَاِلَى الرَّسُولِ رَاَيْتَ الْمُنَافِق۪ينَ يَصُدُّونَ عَنْكَ صُدُودًاۚ!
“Münafıklara, ‘Allah’ın indirdiğine ve Peygambere gelin!’ dendiği zaman, onların senden büsbütün uzaklaştıklarını görürsün!” (Nisâ 61) Hayırlı Cûm’â lar…

“İnsanın yediği şeylerin en güzeli, kendi kazancından olandır.” (Nesâî, Büyû’, 1) Hayırlı Cuma’lar…

 

(Ey insanlar!) Sizi birbiriniz için imtihan aracı kıldık. (Bakalım) sabredecek misiniz? Rabbin, hakkıyla görendir. (Furkan Suresi 20.ayet) Cuma gününün hayr-ı ve bereketi üzerimize olsun.

Allahım, Ailemize aklımıza ilim ve hikmet; fikrimize feraset ve basiret; bedenimize sıhhat ve afiyet; ruhumuza, da, tekamül ve metanet ihsan eyle. Cumamız mübarek olsun

 

 

Kim ki, malında veya bedeninde bir musibete uğrar da bunu giz­ler ve insanlara yakınmazsa onu affetmek Allah üzerine bir hak olur. Hayırlı Cuma’lar…

 

Allah’ım! Senden işlerimizde sebat, doğru yolunda kararlılık talep ediyoruz. Nimetlerine şükretmeyi ve sana ibadetin en güzeline bizleri muvaffak kılmanı talep ediyoruz. Selim bir kalp, doğru bir dil, istikamet üzere bir ahlak istiyoruz. Ya Rab, Hakkımızda hayırlı olanı talep ediyoruz. Şerlerden sana sığınıyoruz. Şüphesiz ki, sen gizli ve aşikar her şeyi en iyi bilensin. Bizi bize bırakma, bizleri affetmeni niyaz ediyoruz. CUMANIZ MÜBAREK OLSUN.

 

 

Resûl-i Ekrem (s.a.s) şöyle buyurdu: “Müminlerin en akıllıları, ölümü en çok hatırlayanlar ve ölümden sonrası için en güzel şekilde hazırlananlardır.”( İbn Mâce, Zühd, 31.) Hayırlı Cumalar

 

“Nihayet onlardan birine ölüm gelip çatınca, ‘Rabbim! Beni geri gönder de, geride bıraktığım dünyada iyi işler yapayım’ der. Hayır! Onun söylediği bu söz, boş laftan ibarettir…”(Mü’minûn, 23/99, 100.)
“O gün, onların ağızlarını mühürleriz; yapmış olduklarını elleri bize anlatır, ayakları da şahitlik eder.”(Yâsîn, 36/65)
Oku şimdi amel defterini! Bugün sana hesap sorucu olarak kendi nefsin yeter!”[İsrâ, 17/14.) Cumanız Mübarek Olsun

 

Nereye baktığınız o kadar önemli değil,
Oraya nasıl baktığınız önemlidir…
Çünkü hayat niyete göre şekillenir.
Herkes hayata kendi yürek penceresinden bakar ve baktığı yerde olanı değil,
sadece görmek istediğini görür…MEVLÂNA       Hayırlı Cumalar

 

 

Kim ki, malında veya bedeninde bir musibete uğrar da bunu giz­ler ve insanlara yakınmazsa onu affetmek Allah üzerine bir hak olur. Hayırlı Cuma’lar…

Allah’ım! Ailemize aklımıza ilim ve hikmet; fikrimize feraset ve basiret; bedenimize sıhhat ve afiyet; ruhumuza, da, tekamül ve metanet ihsan eyle. Cumamız mübarek olsun

 

(Ey insanlar!) Sizi birbiriniz için imtihan aracı kıldık. (Bakalım) sabredecek misiniz? Rabbin, hakkıyla görendir. (Furkan Suresi 20.ayet) Cuma gününün hayr-ı ve bereketi üzerimize olsun.

 

Hazreti Allah ‎ﷻ ;
Sizi, Ehlinizi, Çoluk Çocuğunuzu,
Tüm Sevdiklerinizi, son nefese kadar son nefes dahil her nefeste Îmânı hakîkî sahibi olarak, istikamet üzere bulunarak, dünya ve ahirette Mevlamızın lütfuna, keremine, fazlına, rahmeti azîmesine, berekâtı kesîresine, Envârı Ğafîresine, rızasına, maddi ve manevi nusret ve inayetine mazhar kıldığı, hıfzu himaye buyurduğu, razı ve memnun olduğu niyetlerde, amellerde, gayretlerde, hizmetlerde muvaffak kıldığı,Cennet ve Cemali İlahîsine nail eylediği hikmet ehli kıldığı, bahtiyar kullarından eylesin.

Habib’i edibi Muhammed Mustafa’nın ‎ﷺ gerçek manada ümmeti olmaya muvaffak eylesin

Selam Ve Duâ İle.  Cumamız Mübarek Olsun.

 

 

“Bilmek başka, bulmak başka, olmak başka.”
(Hz. Mevlana)     Hayırlı Cumalar…

 

 

Duâ Aşktır, Duâ Huzurdur, Duâ Umuttur. Hayırlı Huzurlu Umutlu Aşk Dolu Hayırlı Cumalar Olsun…

Aklı, gönlü, dili ve ameli birbirinden kopmamış, darmadağın olmamış hayatlar lütfetsin Rabbimiz hepimize…

Hayırlı Cumalar.

 

“Ey benim güzel Allah’ım;
Sonunu bilmediğim yollarda, omuzlarıma ağır gelen imtihanlarda,
Ve şu kocaman dünyada yalnızca Sana güveniyorum.
Vardır bir sebebi diye sabrettiğim ne varsa hayırlara çıkar Allah’ım..” Hayırlı Cumalar

 

 

Allah’ım… Ümidimi kaybettiğimde, senin yazdığın kaderin, hayallerimden daha güzel olduğunu hatırlat… Hayırlı Cumalar…

 

Cuma gibi günümüz var. İslam gibi dinimiz var. Muhammed gibi sahibimiz var. Allah dedim, dostum dedim, 99 ismine mühür vurdum, üstüne.

 

Ey Allah”ım aklımızı senin yolunda, nefsimize ve şeytana mağlup etme… Kalplerimizi islam nuruyla bertaraf et ve günahlarımızı bağışla.. Amin! Hayırlı Cumalar.

 

Ey Rabbim! Şu sonsuz merhamet ve rahmet deryasından bir damla da olsa, nasiplenmeyi hak eden kullarından eyle bizi. Amin. Hayırlı nurlu cumalar dilerim.

 

 

Rabbim bu mübarek gün hürmetine günahlarımızı af buyursun. Bizlere esenlik versin. Selam ve DUA ile … Hayırlı Cumalar.

Rabbinin yoluna hikmetle ve güzel öğütle davet et; onlarla en güzel yöntemle tartış. (Nahl Suresi 125. ayet) Cuma gününün hayr-ı ve bereketi üzerimize olsun.

İman edip hayırlı işler yapanlara gelince, onlar da cennetliktirler; onlar orada ebedî kalacaklardır. (Bakara 82) Cumanın Hayırı, Bereket ve Fazileti üzerinize olsun

 

Allah insanlara hiç zulmetmez, fakat insanlar kendi kendilerine zulmederler. (Yunus Suresi 44.ncü ayet) Cuma gününün hayr-ı ve bereketi üzerimize olsun.

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.