enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Yeterince Hareket Etmediğinizin 6 Belirtisi

Yeterince hareketsiz olduğunuzu gösteren 5 belirti…

Yeterince Hareket Etmediğinizin 6 Belirtisi
23 Eylül 2022 19:42
A+
A-
Yeterince hareket etmediğinizin 6 belirtisi;

1. Sert Eklemler

Ağrılı, hareket etmesi zor eklemler bazen artrit veya otoimmün hastalık gibi inflamatuar durumların bir işareti olabilir. Ancak, yeterince kullanmadığınızda eklemler de sertleşebilir. Kilitlenip size acı vermesinler diye onları çalıştırın.

2. Daha Yavaş Metabolizmanız

Hızlı” metabolizması olan insanlar daha fazla hareket edebilir – bu hareket kıpır kıpır olsa bile. Ne kadar aktif olursanız, her hareket ettiğinizde o kadar fazla kalori yakarsınız.

3. Uyku

Gece koyun saymaktan yorulduysanız, kalkın ve gündüz hareket edin. Düzenli bir egzersiz rutini uyguladığınızda daha hızlı uykuya dalarsınız ve daldığınızda daha derin uyursunuz.

4. Sırtınız Ağrıyor

Çekirdek kaslarınız kullanım eksikliğinden zayıfladığında, sırtınızı gerektiği gibi destekleyemezler. Bu, ayakta durmak veya uzanmak gibi günlük hareketler sırasında sırt kaslarınızı çimdiklemeyi çok daha kolaylaştırır. Pilates, yoga ve germe kullanan diğer egzersizler daha güçlü bir sırt oluşturmak için iyidir.

5. Cildiniz Parlaklığını Kaybetti

Cildiniz normalden daha mat görünüyorsa, bunun nedeni hareket eksikliği olabilir. Bazı araştırmalar, ılımlı egzersizin dolaşımınızı ve bağışıklık sisteminizi güçlendirdiğini ve bu da cildinizin genç ışıltısını korumasına yardımcı olduğunu gösteriyor.

6. Sık Hastalanma

Araştırmalar, ne kadar ılımlı aktivite yaparsanız, soğuk algınlığı veya diğer mikropları yakalama şansınızın o kadar düşük olduğunu gösteriyor. Egzersizi alışkanlık haline getirdiğinizde bağışıklık sisteminiz güçlenir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.