enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Muharrem İnce Gerçekten de Salladı mı? (Sallamak Ne Demek?)

Eski vekil ve CB adayı Memleket Partisi genel başkanı Muharrem İnce yaptığı açıklamada, 2018’de adamı salladım. 2023’te ise adamı göndereceğim. Bu kadar net.” diye bir açıklama yapmış. Peki Muharrem İnce gerçektende salladı mı?

Muharrem İnce Gerçekten de Salladı mı? (Sallamak Ne Demek?)
20 Ağustos 2022 10:54 | Son Güncellenme: 20 Ağustos 2022 12:50
A+
A-

SALLAMAK NE DEMEK?

Türk Dil Kurumuna göre Sallamak

1- Düzenli bir biçimde ve hep aynı doğrultuda hareket ettirmek.

2. Bir işi sürekli olarak başka bir zamana ertelemek.

Yani sallamaktan kastı bunlar olmasa gerek. Aslında sayın İnce “Salladım” derken yani Sarstım, korkuttum, ürküttüm mealinde söylüyordur diye düşünüyorum.

 

PEKİ MUHARREM İNCE RECEP TAYYİP ERDOĞAN’I GERÇEKTENDE  SALLADI MI?

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2014 yılında girdiği ve Chp ve Mhp’nin ortak adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ve Hdp adayı Selahattin Demirtaş’ın aday olduğu Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 51.8 oy almış ve seçimi rahat kazanmış. Chp ve Mhp’nin ortak adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ise yüzde 38.4 oy almış. Hdp adayı Selahattin Demirtaş ise yüzde 9.8 oy almış. Yani muhalefetin toplam oyu yüzde 48.2 imiş. Burada şunu da ekleyelim Saadet Partisi bu seçimlerde her iki adaya da destek vermedi. Tarafsız kaldı veya boş oy kullandı.

Şimdi gelelim sayın Muharrem İnce’nin aday olduğu 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerine

Mhp’ninde içinde olduğu Cumhur ittifakın adayı Recep Tayyip Erdoğan, Muhalefetin adayları ise; Muharrem İnce, Mhp’den kopmuş ve yeni bir parti kurmuş Meral Akşener, yeni genel başkan olmuş Temel Karamollaoğlu, cezaevinden doğru Selahattin Demirtaş ve Chp’lilerin imza desteği verdiği Doğu Perinçek…

Haydin şimdi sonuçlara bakalım.

Tayyip Erdoğan yüzde 52.55 oy alarak seçimi bu kez çok daha rahat kazanmış.
Muharrem İnce : Yüzde 30.67
Meral Akşener : 8.36
Selahattin Demirtaş : 7.33
Temel Karamollaoğlu : 0.89
Doğu Perinçek : 0.2

Muhalefetin toplam oyu: yüzde 47.27 yapıyor. Peki 2014’te ne kadar dı? Yüzde 48.2. Yani muhalefet oy kaybetmiş. Hem de çok tartışılan Ekmeleddin İhsanoğlu profiline rağmen.

 

Yani ortada Muharrem İnce’nin söylediği gibi adamı salladım falan yok. Sayın İnce hiç kusura bakmayın! Siz aday olduğunuzda iktidar kanadından BİR OY bile alamadınız ki nasıl sallamış oluyorsunuz? Adamın oyu daha da arttığı için mi salladım diyorsunuz yoksa?

“Kedi buradaysa ciğer nerede ciğer buradaysa kedi nerede”

Siz cezaevindeki Demirtaş ve yeni olaylı bir şekilde Mhp’den kopmuş ve yeni parti kurmuş Meral Akşener yani Ülkücü oylar başta olmak üzere yani bir kısım muhalefetin oyunu emanet aldınız. Ona rağmen muhalefetin oyu düşmüş görünüyor.

Peki “Sallamak” ne demek ben şöyle izah edeyim size. Tıpkı İstanbul’da olduğu gibi 13 bin farkla seçimi kazanırsınız ama seçim iptal olur. Sizde 2.nci seçimde tıpkı Ekrem İmamoğlu gibi tüm muhalefetten ve artı Ak Parti ve Mhp’den oy alarak 800 bin fark atsaydınız evet salladınız diyebilirdik. Halbuki hiç öyle bir şey olmadığı gibi rakip adayda artış muhalefette düşüş var.

Sayın İnce; Rakip ve kazanan bir aday 2014 yılında aldığı oyu sizin aday olduğunuz seçimde daha da artırmış değil mi? Peki siz nasıl sallamış oluyorsunuz bu durumda acaba? Gerçekten de merak ediyoruz.

Sizin sallamaktan kast ettiğiniz şey ihtimaldir ki İstanbul ve İzmir’de yapmış olduğunuz kalabalık mitinglerdi. Miting yapmak sallamaksa o mitingleri şimdide yapın o zaman salladığınızı anlayalım hep birlikte.! O mitinglerdeki kalabalıklar sizin için toplanmadı. O kalabalıklar bir umut, bir ümit, bir heyecan için toplanmıştı ama tüm umutları ve tüm ümitleri o seçim akşamı söndürüp kaybolup gittiniz.

Ayrıca; 2018’de O seçimin tüm pozitif taraflarını yani artılarını kendinizden bilip negatif yani eksi taraflarını ise CHP’ye yüklememiz ise; iyi not alınca ben aldım, kötü not alınca öğretmen verdi diyen öğrenciye benziyorsunuz. Sandık başını siz organize edecektiniz. O gün böylede söz vermiştiniz. İstanbul seçimlerinde her şeyi aday yani Ekrem İmamoğlu ve ekibi organize etti CHP değil. Seçimde aday olmak TBMM kürsüsünden konuşmaya benzemedi değil mi?

Ayrıca muhafazakar bir mahallede yetişen bir muhalif seçmen olarak size oy vermeyi aklımdan bile geçirmedim hatta TBMM’deki hitabetinizi çok beğenmeme rağmen. Ben size oy veremezdim, veremedim ve bundan sonra da hiiiç VEREMEM bilesiniz.!

Sayın Muharrem İnce: Bu sistemde benden yani benim gibilerden oy almayınca da Cumhurbaşkanı olmanız imkansız biliyorsunuz değil mi?

Bakınız yenilenen İstanbul seçimleri öncesi hem de riske girerek oğluna 20 yıl önce Tayyip Erdoğan ismini koymuş ve muhafazakar mahallede yetişmiş biri olarak Hiç çekinmeden, korkmadan CHP adayı Ekrem İmamoğlu’nu evimde misafir edebildiysem bu ayrıntıyı sizin çok iyi idrak etmeniz ve değerlendirmeniz gerekiyor biz nerede yanlış yaptık diye…

Bilmem anlatabildim mi sayın Muharrem İnce

Ben sizi Saadet Partisini Ak Partiye katabilmek için değişik oyunlar oynayan ama bunu başaramayınca parti kurup hülle yoluyla Ak Partiye katılan sayın Numan Kurtulmuş’a benzetiyorum. Mehmet Ali Çelebi gelişmesi ve sizin bu konuda ki sessizliğiniz bu tezimi çok daha güçlendirmiş oldu.

Ayrıca; Adaylık sürecinde sorulan bir soruya “Çok oy aldım diye sayın Chp genel başkanın karşısına aday olarak çıkmam” dediğinizi ama kaybettiğiniz seçimden sonra ortaya ilk çıktığınızda da tam tersi kurultay istediğinizi de unutmadık.

Ve Zafer Partisi vb. bir kaç parti ile sürekli muhalefete muhaliflik eden bir görüntünüz var neden acaba?

Sayın Muharrem İnce beye son bir soru; Gelecek  Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sayın Tayyip Erdoğan ve sayın Kemal Kılıçdaroğlu ikinci tura kalırsa oyunuzu hangi adaya verirsiniz açıklar mısınız?

Vesselam

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.