enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Türk Futbolunda Bir İlk: Göztepe’nin Satış İşlemi Gerçekleşti

Spor Toto 1. Lig ekibi Göztepe’nin kulüp hisselerinin yüzde 70’inin devri konusunda daha önce prensipte anlaştığı İngiltere merkezli Sport Republic şirketiyle resmi imzaları attı.

Türk Futbolunda Bir İlk: Göztepe’nin Satış İşlemi Gerçekleşti
20 Ağustos 2022 10:04 | Son Güncellenme: 20 Ağustos 2022 10:06
A+
A-

Sırp milyarder Dragan Solak liderliğindeki ve CEO Rasmus Ankersen ile başkan Henrik Kraft’ın da aralarında bulunduğu Sport Republic, Ocak ayında Southampton’da 200 milyon sterlinlik yüzde 80 kontrol hissesi satın aldı.

Ağlarındaki kulüplerin sayısını artırmak, işe alımları da dahil olmak üzere Southampton için birçok avantaj sağlayabilir.

Ortak kulüplere sahip olmak, diğer faydaların yanı sıra, Southampton’ın sahiplerinin oyuncu satın almalarına ve onları ortak kulüplere yerleştirmelerine ve böylece İngiltere’ye taşınmaya uygun olmak için gerekli deneyimi kazanmalarına olanak tanır.

Sport Republic tarafından Hollanda, Belçika, Türkiye ve Portekiz’deki kulüpler değerlendiriliyordu.

Uzun süredir bunun üzerinde çalışıyoruz ve anlaşmaya varmanın mümkün olduğu için çok memnunuz.”

Henrik Kraft, ‘Uzun süredir bunun üzerinde çalışıyoruz ve anlaşmaya varmanın mümkün olduğu için çok memnunuz.

‘Sport Republic’te hepimizin amacı, dünya çapındaki futbol kulüplerinde ve diğer spor varlıklarında yüksek etkili paylardan oluşan bir portföy oluşturmak ve ardından bu şirketlerin gelişimini hızlandırmak için daha geniş spor teknolojisi işletmeleri portföyümüzü kullanmaktır. Başlamak ve stratejimizi Göztepe ile uygulamaya başlamak için sabırsızlanıyoruz.’

Ankersen, Brentford’da futbol eş direktörü ve aynı zamanda Bees’e ait olan Danimarka tarafı Midtjylland’ın başkanı olarak çoklu kulüp sahipliği konusunda ilk elden deneyime sahiptir.

Artık Göztepe’nin de başkanı olacak ve şunları söyledi: ‘Göztepe SK’nin büyüme potansiyeli çok yüksek. Türk futbolunda ilk yabancı yatırımcı olmak ekstra sorumluluk ve özeni beraberinde getiriyor. 

‘Zorluksuz olmayacağını biliyoruz, ancak Göztepe’nin potansiyelini gerçekleştirmeye yönelik uzun vadeli vizyonumuza bağlıyız. Türkiye’deki futbol tutkusu gerçekten özel ve metodolojimizin ve fikirlerimizin Göztepe’yi daha da geliştirmeye yardımcı olmasını umuyoruz.’

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.