enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kolesterolü İlaçsız Doğal Yollarla Düşürmenin Yolları

Yüksek kolesterolü olan birçok kişi, kolesterol seviyelerini düşürmek için ilaç alır. Peki diğer seçenekler nelerdir? Ve ilaçsız kolesterolü düşürmek mümkün mü? Kastamonu Haber ekibimiz sizler için araştırdı

Kolesterolü İlaçsız Doğal Yollarla Düşürmenin Yolları
17 Ocak 2024 00:03 | Son Güncellenme: 16 Ocak 2024 10:57
A+
A-

Kolesterolü İlaçsız Doğal Yollarla Düşürmenin Yolları

Egzersiz yapmak ve sigarayı bırakmak gibi, yediğiniz şeyleri değiştirmenin de doğal olarak kolesterol düzeylerini düşürmeye yardımcı olabileceğini gösteren bilimsel kanıtlar var . Bu, ilaç ihtiyacınızı azaltmak veya tamamen ortadan kaldırmak için yeterli olabilir. İşte detaylar…

Kolesterolü doğal yollarla düşürmek mümkün mü?

Evet, kötü olmayan kolesterol seviyenizi doğal yollarla düşürebilirsiniz

Egzersizi günlük rutininize ekleyin

Kolesterolünüz yüksekse, egzersiz kolesterolünüzü doğal olarak düşürmenize yardımcı olabilir. Egzersiz , yüksek  kolesterol ve trigliserit düzeylerine sahip olduğunuzda  kalp hastalığına yakalanma riskini azaltır .

Sigarayı bırakın

Sigara içmek kalp ve kan damarları dahil vücudun her organına zararlıdır. Ancak sigara içmek aynı zamanda kolesterol seviyenizi de etkileyebilir.

Yeterince uyuyun

Çalışmalar uyku eksikliğini kalp hastalığı da dahil olmak üzere birçok sağlık sorunu riskinin artmasıyla ilişkili olduğunu buldu. Ancak yeterince uyku almamanın kandaki yüksek trigliserit ve LDL düzeyleriyle bağlantılı olduğunu biliyor muydunuz? Araştırmalar aynı zamanda, günde 6 saatten az uyuyan kişilerin yüksek kolesterol düzeylerine sahip olma ihtimalinin daha yüksek olduğunu  gösteriyor .

Alkol alımını sınırlayın

Araştırmalar, sık veya aşırı alkol tüketiminin LDL kolesterolü artırdığını ve kalp sağlığını kötüleştirdiğini gösteriyor. Çok fazla alkol içmek aynı zamanda karaciğer hastalığına ve kalp sorunlarına neden olabilecek yüksek trigliserit düzeylerine de yol açar. Aslında, büyük hiçbir miktarda alkol genel sağlığınız için güvenli ya da faydalı değildir, bu nedenle mümkün olduğunca azaltmayı deneyin.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.