enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonu’nun En Meşhur Yemekleri : Hangisini Sayalım ki?

Kastamonu yöresel yemekleri, ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor. Saymakla bitmeyecek kadar çok yemeği bulunan Kastamonu mutfağının güzel lezzetlerinden bazılarını sizler için araştırdık.

Kastamonu’nun En Meşhur Yemekleri : Hangisini Sayalım ki?
1 Şubat 2024 07:11 | Son Güncellenme: 31 Ocak 2024 12:21
A+
A-
Kastamonu’nun neyi meşhur? Kastamonu’nun en meşhur yemekleri nelerdir?  Kastamonu’nun en meşhur yemekleri tatlıları ve ürünleri nelerdir? Kastamonu Haber ekibimiz sizler için araştırdı.
Hamur işi ve et yemeklerinin ön planda olduğu Kastamonu’nun meşhur yiyeceklerinin özellikleri nelerdir? Etli ekmek denilince akıllara ilk gelen Konya olsa da Kastamonu’nun etli ekmeği Konya etli ekmeğinden oldukça farklıdır. Aslında çiğ kıyma soğan ve baharatlarla hazırlanan iç harcını yufka kıvamında açılmış hamurun yarısına sürülmesinin ardından hamurun yarım ay şeklinde kapatılarak sacda pişirilmesiyle hazırlanan etli ekmek oldukça lezzetlidir.

Kastamonu Etli Ekmek

 Kastamonu’nun yöresel lezzetlerinden olan banduma haşlanmış hindi etinin suyuyla tatlandırılmış yufka ve cevizden yapılıyor. Hindi eti sevmeyenlerin tavuklarda yapabileceği bu leziz yemek karbonhidrat ve protein bakımından oldukça zengindir.  Patates paçası haşlanmış patatesi püre haline getirilerek nişasta yoğurt ve Taşköprü sarımsağı ile karıştırılıp ocakta ya da fırında pişirilmesiyle hazırlanan bu yemeği denemenizi tavsiye ediyoruz.  Ekşili pilav, siyez bulguru, mercimek, tereyağında kavrulmuş soğan, üzüm yaprağı ve pek çok farklı malzemenin bir araya gelmesiyle hazırlanan bu pilav oldukça zahmetli bir pilav lezzetini malzemelerinden aldığı kadar pişirilmesinde alan ekşili pilavı fırsat bulursanız muhakkak katmalısınız.
Çekme helva,Kastamonu’nun en bilinen meşhur tatlılarından olan çekme helvanın yapımı oldukça zahmetli olsa da lezzetiyle adeta kendine bağlıyor. Hazırlanması yaklaşık bir saati bulan helva, mermer tezgahlar üzerinde 5 ile altı kişinin çekmesiyle epey genişletildikten sonra üzerine bastırılıyor ve kesilerek son haline getiriliyor.  Yolunuz Kastamonu’ya düştüyse yapması zor yemesi güzel bu lezzeti kaçırmamalısınız

İşte Kastamonu’nun meşhur ürünleri

 Kastamonu’nun en bilindik ürünleri şöyledir: Kastamonu Pastırması, Tosya üzümü, Tosya pirinci, İnebolu kestanesi, Azdavay Armudu, Araç cevizi ve Kızılcığı, Taşköprü sarımsağı, İnebolu simidi, Kestane Balı, Simit tiridi, Devrekani Cırık tatlısı, Mıhlama, Üryan eli, Taşköprü Kuyu kebabı, Tarhana, Kel simit, İnebolu helvası, Taşköprü Gül Reçeli, Daday Etli Ekmeği, Kastamonu elması, Ekşisi… Bu lezzetlerle ilgili tüm detayları sitemizin Yöresel Lezzetler kategorisinde bulabilirsiniz.  
Kuyu Kebabı, Kastamonu’dan Mutfaklara Bir Lezzet Armağanıdır

Kuyu Kebabı, Kastamonu’dan Mutfaklara Bir Lezzet Armağanıdır

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.