enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kulak Enfeksiyonu Nedir Neden Olur? Kulak enfeksiyonu tehlikeli mi?

Kulak Enfeksiyonu; Orta kulak enfeksiyonu soğuk algınlığı, grip veya diğer üst solunum yolu enfeksiyonları sonucunda ortaya çıkan sağlık sorunudur.

Kulak Enfeksiyonu Nedir Neden Olur? Kulak enfeksiyonu tehlikeli mi?
1 Şubat 2024 00:03 | Son Güncellenme: 31 Ocak 2024 11:28
A+
A-

Kulak Enfeksiyonu Nedir Neden Olur?

 Enfeksiyonlar, kulak borusu adı verilen ve orta kulağı burun boşluğuna bağlayan tüp aracılığıyla orta kulağa hava sağlayan östaki borusunda sorunlara yol açar. Östaki borusunda meydana gelen şişlik veya tıkanıklık nedeniyle mukus orta kulağa drenaj yapamaz. Bunun sonucunda bakteri veya virüslerin çoğalmasına zemin hazırlar.

Enfeksiyon orta kulağın hemen arkasında yer alan hava dolu boşluklardan biri olan orta kulakta gelişir. Bu durum, kulak zarında biriken sıvının enfeksiyon kapmasına neden olur. Otitis media olarak bilinen enfeksiyon, kulak ağrısı işitme kaybı, kulakta dolgunluk hissi ve hatta ateş gibi semptomlara neden olur.

Kulak Enfeksiyonu Tehlikeli Mi?

Orta kulak enfeksiyonu çocukları etkileyen durumdur, ancak yetişkinlerde de görülür. Enfeksiyon, orta kulağı çevreleyen dokuların enfekte olması sonucunda ortaya çıkar. Her ne kadar uzun vadeli komplikasyonlara neden olmasa da sürekli tekrarlanan orta kulak iltihabı durumunda ciddi sorunlar ortaya çıkar.

Orta kulak iltihabının en yaygın belirtileri arasında kulak ağrısı, işitme kaybı ateş ve huzursuzluk bulunmaktadır. Antibiyotiklerle tedavi edilebilen enfeksiyon, çocuklarda bağışıklık sisteminin henüz tam olarak gelişmemiş olması nedeniyle daha sık görülür.

Tedavi edilmemiş orta kulak iltihabı durumunda, en yaygın komplikasyon işitme kaybıdır. Orta kulağındaki sıvı birikimi ve tekrarlayan enfeksiyonlar kulak zarına zarar vermektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.