enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Neml Sûresinin Faziletleri, Anlamı, Şifası, Konusu, Gizemi ve Sırları

Neml Sûresi; Mekke döneminde inmiştir. 93 âyettir. Sûre, adını 18. âyette yer alan “enNeml” kelimesinden almaktadır. Neml, karınca demektir. Sûre de başlıca, Süleyman peygamber ve Sebe’ melikesi, Belkıs kıssası ile Salih ve Lût peygamberler konu edilmekte, ayrıca mü’minlerin kurtuluşa ereceği, İslâm karşıtlarının kötü akıbetleri, öldükten sonra dirilmek ve kıyamet dile getirilmektedir.

Neml Sûresinin Faziletleri, Anlamı, Şifası, Konusu, Gizemi ve Sırları
5 Aralık 2022 06:56 | Son Güncellenme: 3 Aralık 2022 16:05
A+
A-

Neml Sûresinin Konusu

Mushaftaki sıralamada yirmi yedinci, iniş sırasına göre kırk sekizinci sûredir. Şuarâ sûresinden sonra, Kasas sûresinden önce Mekke’de inmiştir.

Bir önceki Şuarâ ve bir sonraki Kasas sûreleriyle bir bütünlük arzeden Neml sûresinde Allah’ın birliği, peygamberlik, vahiy ve âhiret hayatı gibi İslâm’ın inanç esasları ele alınmaktadır.

Şuarâ sûresinde olduğu gibi bazı geçmiş milletlerin ve bunlara gönderilmiş olan peygamberlerin kıssalarından kesitler sunulmak suretiyle insanlara öğütler verilmekte ve anlatılan olaylardan ibret almaları istenmekte, Hz. Süleyman’ın hükümdarlığı ve Sebe’ kraliçesiyle (Belkıs) olan öyküsüne genişçe yer verilmektedir. Kozmik deliller gösterilerek Allah’ın sonsuz ilmi ve kudreti ispat edilmekte, kalplerde gizlenenler dahil olmak üzere evrende var olan hiçbir şeyin Allah’a gizli kalmayacağı, müşriklerin yaptıklarının ise bâtıl olduğu vurgulanmaktadır. Ayrıca kıyamet alâmetlerinden biri olan dâbbetü’l-arzın çıkarılacağı haber verilmekte, mahşer gününde karşılaşılacak durumlar ve olaylar tasvir edilmektedir.

Neml Sûresinin Faziletleri, Anlamı, Şifası, Konusu, Gizemi ve Sırları

Resûlullah (s.a.v) buyurdu ki: “Her kim, Neml sûresini okursa, Süleyman (a.s.), Hud (a.s.), Sâlih (a.s.), Şuayb (a.s.) ve İbrâhim’e (a.s.) imân eden ve inkâr edenlerin sayısınca, on sevâb verilir. Ve kabirden “Lâ ilâhe illallah” diyerek kalkar” (Beyzâvî)

Neml sûresini, her kim, devâmlı okursa, Allah-u Teâlâ, o kimseyi zâlimlerin kötülüklerinden korur. Bu sûre, düşman şerrinden korunmak ve emîn olmak için okunur.

Neml sûresi, bir kâğıda yazılıp, 306 Yâ Kahhâr okuyup, zâlimin evine konursa, o zâlim helâk olur.
İnsanlar arasında saygınlığının artmasını isteyen kişi, Neml sûresinin 9-11. âyetlerini, Receb ayında, Cumâ günü yazıp, üzerinde taşımalı ve sürekli okumalıdır.

Bir yerin bereketli yağmura kavuşması, düşman ve kötülüklerden korunması için Neml sûresinin 59-64. âyetleriyle duâ edilmelidir.

İlim ve fende ilerlemek ve eşyânın hakîkâtini tanıyabilmek isteyen kişi, Neml sûresinin 93. âyetini okumalıdır.

 

 

Kasas Sûresinin Faziletleri, Anlamı, Şifası, Konusu, Gizemi ve Sırları

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.