enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonu Üniversitesi “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” Listesinde

Kastamonu Üniversitesi “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” Listesinde
27 Kasım 2021 13:29
A+
A-

Kastamonu Üniversitesi Akademisyenleri “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” Listesine girmeyi başardılar. Stanford Üniversitesi koordinasyonunda yürütülen “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesi yayınlandı. Türkiye’den bin 150 akademisyenin yer aldığı listede bu yıl, kastamonu Üniversitesinden üç akademisyen listede yer alma başarısı gösterdi.

Çeşitli bilimsel kriterlerin hesaplanmasıyla oluşturulan 22 ana bilim dalı ve 176 alt bilim dalında dünyadaki ilk yüzde 2’lik dilime giren bilim insanlarının dahil olduğu liste,  “Kariyer Boyu Etki” ve “Yıllık Etki” şeklinde değerlendirmeye alındı.

Hollanda merkezli faaliyet gösteren Elsevier yayıncılık şirketi tarafından yayımlanan listeye göre Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şeref Turhan, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Çetin, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Melike Kaplan Yalçın listede yer alarak büyük bir başarıya imza attı.

Kastamonu Üniversitesi olarak “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” arasında yer alan akademisyenlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Elsevier tarafından yayımlanan listelere erişim için buraya tıklayınız.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.