enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonu Üniversitesi Dünya Etki Sıralamasında

37 Haber adına Kastamonu Haber ekibimizin edindiği biliye göre; Dünyanın en saygın üniversite derecelendirme organizasyonlarından birisi olan Birleşmiş Milletlerin (BM) Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri temel alınarak gerçekleştirilen Times Higher Education (THE) tarafından 2023 Yılı Etki Sıralaması (Impact Ranking) sonuçları açıklandı.

Kastamonu Üniversitesi Dünya Etki Sıralamasında
5 Haziran 2023 10:44
A+
A-

Kastamonu Üniversitesi Times Higher Education (THE Impact Rankings) Etki Sıralamasında Yer Aldı

THE Etki Sıralaması’nda değerlendirilen 17 kategorinin 8’ine başvuran Üniversitemiz başvuru yaptığı alanların tümünde sıralamaya girdi.

Dünyanın en saygın üniversite derecelendirme organizasyonlarından birisi olan Birleşmiş Milletlerin (BM) Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri temel alınarak gerçekleştirilen Times Higher Education (THE) tarafından 2023 Yılı Etki Sıralaması (Impact Ranking) sonuçları açıklandı.

Türkiye’den Kastamonu Üniversitemizin de aralarında bulunduğu 79 üniversite sıralamaya girmeyi başardı. Kurumsal veriler dikkate alınarak gerçekleştirilen 100’den fazla ülkeden 1591 kurumun yer aldığı 2023 yılı etki sıralamasında Kastamonu Üniversitesi, ilk kez 1001+ genel sıralamasında yer aldı.

Kastamonu Üniversitesi; ‘Açlığa Son’ kategorisinde dünya sıralamasında 301-400 aralığında, ‘İklim Eylemi’ kategorisinde 401-600 aralığında, ‘Sürdürülebilir Şehirler ve Topluluklar’ kategorisinde 601-800 aralığında, ‘Nitelikli Eğitim’ kategorisinde 801-1000 aralığında, ’Amaçlar için Ortaklıklar’ kategorisinde 801-1000 aralığında, yer alma başarısını gösterdi.

 

Üniversitenin Akademik ve idari personeli ile öğrencilerin gayretli çalışmalarıyla Kastamonu Üniversitesinin  ilk defa başvurduğu tüm kategorilerde THE etki sıralamasında yer aldığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal,kalite standartlarımızı daha da yükselteceklerini ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerine daha fazla katkıda bulunacaklarını belirtti.

Özverili çalışmaların başarının temel taşları olduğunu ifade eden Rektör Topal, bu başarıların elde edilmesinde emeği geçen tüm çalışanlara ve öğrencilere teşekkür etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.