enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonu Taşköprü’ye Dev Yatırım (Kenevir İçin İmzalar Atıldı)

Taşköprü Belediyesi tarafından yürütülen, Taşköprü Organize Sanayi Bölgesi’nde yer tahsisleri hızla devam ediyor ve sevindirici gelişmelerde ardı ardına geliyor.

Kastamonu Taşköprü’ye Dev Yatırım (Kenevir İçin İmzalar Atıldı)
9 Aralık 2022 13:02
A+
A-
Kenevir, Kendir Taşköprü
Son olarak Emek Giyim İnşaat Gıda Otomotiv Nalburiye Taşımacılık Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. sahibi Haydar Sumaktaş ve Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal arasında yaklaşık 20 bin metre karelik yer tahsisi konusunda imzalar atıldı.
Taşköprü Postasından Hamza Sefa Yılmaz’ın haberine göre; Organize Sanayi Bölgesinde kurulacak olan fabrikada endüstriyel Kenevirden elde edilen elyaflar ipe dönüştürülerek, ipten kumaş, kumaştan ise çeşitli ürünler elde edilecek.
Ayrıca fabrika bünyesinde üretim yapan kişilere alım garantisi vererek, tohum desteği, Ziraat Mühendisi desteği ve hasat konusunda destek sağlayacak. Yaklaşık 19 ilde üretimine izin verilen ve tesisi Taşköprü ilçemizde yer alacak olan fabrika, istihdam yönünden Taşköprü ilçemize büyük katkı sağlayacak. Belediye Başkanı Abdullah Çatal, “İlçemizin gelişiminde her gün yeni adımlar atarak, geçmişten aldığımız güçle geleceğimize sanayi kenti olma yolunda istihdam sorununun kalmadığı bir ilçe miras bırakma gayretindeyiz. Yer tahsisinde bulunduğumuz fabrikamız ilçemize hayırlı ve uğurlu olsun. İstihdam şehri olma yolundayız ve bu gurur hepimizin” dedi.
Yorumlar
  1. Gaffaroğlu dedi ki:

    Abdullah Bey ve emeği geçen herkese teşekkürler. Unutulmasın kiTaşköprü ekonomi kadar kültürel anlamda hizmetlere de ihtiyaç duyuyor…