enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

EĞİTİMCİ VE YAZAR MEHMET SAYAN KİMDİR

1999 yılından  itibaren 15 yıl Kastamonu  Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. Bu görevi  sırasında Kastamonu’nun tanıtımı faaliyetlerine önemli katkı  verdi.  Özellikle yazdığı “ Şehit Şerife Bacı” hikâyesi ile Şerife Bacı’nın yurt genelindeki tanıtımına ve Şerife Bacı’nın Kastamonu’nun sembolü haline gelmesini sağladı.

EĞİTİMCİ VE YAZAR MEHMET SAYAN KİMDİR
13 Eylül 2021 11:53 | Son Güncellenme: 14 Eylül 2021 08:43
A+
A-

Sosyal Medyadan Mehmet Sayan abimizin 13 Eylül 2002 tarihinde vefat eden oğlu Alper için yazdığı anıyı duygulanarak okuyunca haberleştirme gereği duydum ve hemen 37 Haber için haberleştirdim.

Kendisine de mesaj atarak bilgi verdim. Daha önce Kastamonu dergisi çıkarırken tanıştığım Mehmet Sayan abimizin bende iz bırakan anımı da yazma gereği duydum. Mehmet abinin biyografisini de yazayım diye düşünerek Mehmet abiden biraz detay istedim. Sağ olsun kendisi de telefonla arayarak biraz muhabbet ettik. İşte geçmişte yazdığım o yazı ve Mehmet Sayan abimizin biyografisi…

 

Eğitimci ve Yazar Mehmet Sayan ve Gazeteci Ertuğrul Köse

 KASTAMONU’DA MEHMET SAYAN FARKI

Milli Gazete Kastamonu özel eki çalışma sırasında Kastamonu için bir ek çıkarıyorsak hangi partiden olursa olsun mutlaka belediye başkanı da röportaj yapmalıyız derginin içinde olmalı prensibini uygulamaya gayret ederdik.

2007 yılında Belediye başkan yardımcısı Mehmet Sayan beye müracaat ettim, tanıştık, konuştuk, eğitimci ve Taşköprü’ lü idi, durumu anlattım ve bana tamamdır dedi. Daha sonra arayarak yazarımız Nedim Odabaş bey ile bizi yemeğe davet etti, ilgilendi, dostça davrandı. Sayın başkan  Turhan Topçuoğlu beyle “kolayca”röportaj yapmamıza saatlerce bekletmeden vesile oldu. Daha sonra ki yıllarda da bir telefon ettiğimizde mutlaka yemeğe veya kahveye davet eder, ilgilenir bir sorun, sıkıntı olup olmadığını sorar o güzelim hikaye kitaplarından imzalar hediye ediverirdi..

Hatta ilk tanışmamızdan itibaren her yeni yılda Milli Gazeteye büyükçe bir kargo gelirdi! Neydi biliyor musunuz? İlimize özel bir takvim… Bu beni mutlu ederdi, düşünülmek, hatırlanmak ve unutulmamak çok güzel bir şey olsa gerek.

Cennet mekan Eminönü efsane belediye başkanı Lütfi Kibiroğlu bir konuşmamızda Oğuzhan beyi örnek vererek Liderlere her daim kendini siper edecek, liderin işini kolaylaştıracak “Erol Taş” gibi bir insan lazım demişti ve başkanlık sırasında bunu uyguladığını ve iyi bir başkan yardımcısının başkanı her daim koruyup kollayacağını söylemişti. Örnek olarak ta, vatandaş hakkı olmayan bir şeyde isteyebilir, başkan ret ederse sıkıntı çıkar işte başkan yardımcısı yani “Erol Taş” hemen devreye girecek ve başkanı zor duruma düşürmekten kurtaracak demişti.

2015 yılında bir ek için yine Kastamonu’ya gittiğimde yine belediye başkanımızla röportaj için girişimde bulundum.

Sayın Mehmet Sayan abiye alıştım ya yine öyle olur zannettim ama ne gezer, özel kaleme gittim, bildirdim, arayacağız dediler, aramadılar. Tekrar gittim, aradım ama bir türlü başaramadım. İstemeyerek’te olsa; çünkü ben hep normal prosedürü uygulamayı severim. Ak Parti il başkanı olan Halil Uluay beyi ziyaret ederek durumu anlattım, daha önce başkanla röportaj yaptık, bu kezde yapalım, yoksa bizi Ak parti düşmanı ilan edersiniz dedim. Sağ olsun kendisi Tahsin Babaş başkanı aradı ve durumu izah etti, başkanda yarın 11:00 gibi gelsinler demiş ve yazarımız Nedim Odabaş beyle o saatten yarım saat önce gittik, özel kaleme durumu izah ettik tamam bekleyin birazdan alırız dediler, beklemeye başladık tam 3 saat ama. Nedim abi sinirlendi, ben yatıştırmaya, oyalamaya çalışıyorum ama en sonunda röportaj yapmayı başarmıştık.

Kastamonu’da genelinde bazı şeyler ters gidiyor, bir türlü düzelmiyor, parti genel merkezlerine doğru bilgi gitmediği gibi herkes birbirinin kuyusunu kazıyor. Şimdi belediye tekrar MHP’de hatta Taşköprü belediye başkanı çok sevdiğim kardeşim Abdullah Çatal. Eğer eski tas eski hamam devam edecekse kişilerin, partilerin değişmesi hiç bişey ifade etmez. Yanlışı kim yaparsa yapsın yanlıştır, bizim arkadaşlar chp yaparsa ceza, akp yaparsa kaza anlayışına son vermelidirler. Güce esir olmak, kibirlenmek günü kurtarsada geleceği bi şekilde bitiriyor. Eleştiriyi mutlaka dikkate almak gerekir. Bu bağlamda Kastamonu belediye başkanımız Galip Vidinlioğlu başta olmak üzere tüm ilçe belediye başkanlarımız insan ilişkilerine ve kadrolarına mutlaka dikkat etsinler ki sonuçta kabak başkanların başında patlıyor

  EĞİTİMCİ VE  YAZAR MEHMET SAYAN  KİMDİR

1951’de Taşköprü’de doğdu. İlkokul ve ortaokulu Taşköprü’de, öğretmen okulunu Çorum’da bitirdi. Diyarbakır Eğitim Enstitüsü Türkçe bölümünden 1971 yılında mezun oldu.  Kırşehir Öğretmen Okulu, Göl Öğretmen Lisesi, Tokat Artova Sulusaray Ortaokulu, Kastamonu İmam Hatip Lisesi ve Kastamonu Öğretmenevi’nde öğretmen ve idareci olarak; daha sonra da on iki yıl Kastamonu Millî Eğitim Müdürlüğü’nde şube müdürü ve  müdür yardımcısı olarak görev yaptı. 1997 yılında emekli oldu.

1999 yılından  itibaren 15 yıl Kastamonu  Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. Bu görevi  sırasında Kastamonu’nun tanıtımı faaliyetlerine önemli katkı  verdi.  Özellikle yazdığı “ Şehit Şerife Bacı” hikâyesi ile Şerife Bacı’nın yurt genelindeki tanıtımına ve Şerife Bacı’nın Kastamonu’nun sembolü haline gelmesini sağladı.

İlk yazıları Taşköprü Gökırmak Gazetesi’nde yayınlandı. Kastamonu’da yayınlanan  mahalli   gazetelerde   köşe yazıları, İstanbul’da yayınlanan Yesevi Dergisi’nde hikâyeler  yazdı. Halen Kastamonu Açıksöz Gazetesi’nde  yazmaya devam etmektedir.

“ Siz Hiç Kastamonu’yu Gördünüz mü? Meskânların Konağı, Şehit Şerife Bacı Kurtuluş Savaşı Hikâyeleri “((hikâye); “ Bu Gül Senin Öğretmenim” ( öğretmen şiirleri antolojisi) ,     “Bize  Göre”  (bibliyoğrafya ) yayınlanmış eserleridir.

Selam ve dua ile…

BİR BABANIN EVLAT ACISI HİKAYESİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.