enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Diyet Nasıl Yapılır: Diyet Yapmayı Kolaylaştıran 7 İpucu

Diyet kelimesinin gerçek anlamı “yeme tarzı veya yaşam tarzı” olsa da, artık genellikle hem başlangıç ​​hem de bitiş noktası içeren aşırı bir şeyle ilişkilendiriliyor.

Diyet Nasıl Yapılır: Diyet Yapmayı Kolaylaştıran 7 İpucu
13 Ağustos 2022 11:18
A+
A-

Diyeti bir “yemek yeme şekli” olarak düşünmeye geri dönmek sadece daha doğru değil, aynı zamanda daha yararlı ve sürdürülebilir.

Aşağıdaki ipuçları, pozitif kalmanıza (mükemmel değil) ve “yeme şeklinizde” ilerleme kaydetmenize (gerilememenize) yardımcı olmak için tasarlanmıştır.

  1. Sağlıklı beslenme arzunuzu artırın. Pek çok insan ya sizin için kötü olan lezzetli yemeklerin tadını çıkarabileceğinize ya da sizin için iyi olan çekici olmayan yiyecekleri yemeye kendinizi bırakabileceğinize inanıyor. Gerçekte, sağlıklı yiyecekler hem lezzetli hem de son derece tatmin edici olabilir. Sağlıklı olduğunu bildiğiniz yiyeceklerle başlayın ve ardından denemek için benzer sağlıklı yiyecekleri aramaya başlayın. Sırf sizin için iyi olduğu için sevmediğiniz yiyecekleri yemeye kendinizi zorlamaktan kaçının. Aynı zamanda, tat alma duyularınızı sağlıklı yiyeceklerin sıkıcı olduğunu düşünmek için eğiten aşırı şekerli, aşırı tuzlu ve aşırı işlenmiş yiyeceklere maruz kalmanızı azaltın.
  2. Sağlıksız seçimler yapmayı zorlaştırın ve sağlıklı olanları yapmayı kolaylaştırın. Atıştırmalıklar genellikle çekicidir, zevkleri için çok fazla değil, mevcut oldukları ve kolay oldukları için. Ve şeker yemek, portakalı soymaktan çok daha kolay olsa da, şeker kolayca bulunamıyorsa mesele tartışmalıdır. Onu evden uzak tutun veya mutfağınızda, kilerinizde veya evinizin uzak bir bölümünde uygunsuz bir yere koyun. Sağlıklı seçimleri daha kolay ve sağlıksız olanları zorlaştırarak sağlıklı beslenme şansınızı artırın.
    Diyet Nasıl Yapılır: Diyet Yapmayı Kolaylaştıran 7 İpucu
  3. En sevdiğiniz ikramlardan sınırlı sayıda seçin ve yalnızca ara sıra bunlarla kendinizi şımartın. “Her şey ölçülü olmak”. Ölçülü davranmamak, çok fazla insanın çok fazla sağlıksız gıdayı çok sık yemesine neden olur, ancak yalnızca herhangi birini nadiren tüketir. Bunun yerine, gerçekten sevdiğiniz iki veya üç muameleyi seçmek ve ara sıra suçluluk duymadan tadını çıkarmak daha iyi bir yaklaşımdır.
  4. Egzersiz, fazla yemenin cezası değildir. Yeme alışkanlıklarınız ve egzersiz davranışlarınız, birbirinize karşı çalışmak yerine sizi aynı yöne yönlendirmek içindir. Hem fiziksel aktivitenin hem de iyi beslenmenin gücü, her ikisinin de tek başına gücünden daha fazladır.
  5. Eski alışkanlıkları yıkın ve yenileriyle değiştirin. Hayır, daha fazla iradeye ihtiyacınız yok beyniniz için davranışsal kısayollar olarak görülebilecek daha iyi alışkanlıklara ihtiyacınız var. Bu kısayollar, sıklıkla tekrarladığınız herhangi bir davranış etrafında gelişir. Geceleri televizyon izlerken her zaman bir kase dondurmanız varsa, sadece gece bir şov izlemek için oturmak özlem yaratabilir. Daha sağlıklı davranışlarla değiştirerek alışkanlığı bozun. Örneğin, oturmadan önce dişlerinizi fırçalayabilirsiniz. Uyarıya (koltukta oturmak) verilen otomatik tepkiyi (dondurmayı yiyin) bozan ve geciktiren herhangi bir şey, otomatik olmasına izin vermek yerine davranışınızı bilinçli olarak kontrol etme yeteneğinizi tetikleyebilir.
    Diyet Nasıl Yapılır: Diyet Yapmayı Kolaylaştıran 7 İpucu
  6. Aşırılıkçılardan kaçının. Sağlıklı beslenme gösterişli, modaya uygun veya tuhaf değildir. Turşu suyu içmek veya kahvenize tereyağı koymak, tek bir yemeği çok fazla yemek veya neredeyse hiçbir şey yememek yanlış bir hareket olarak değerlendirilebilir. Mantıklı  nadiren manşetlere çıkar ve iyi bir tıklama tuzağı yapmaz. Beslenme planınızı, yaşam tarzınıza ve tercihlerinize uygun ve sizin için sağlıklı olan bitkiler, kabuklu yemişler, tohumlar ve uygun hayvansal ürünlerden oluşan gerçek gıdalara odaklayarak yapın. Tüm insanların vejeteryan olması gerektiğine veya tüm insanların vegan olması gerektiğine inanan herkes aslında yanılıyor. Hayatın çoğu alanında olduğu gibi, aşırılık yanlılarından uzak durun ve nüanslara, gerçeğe ve daha iyi sağlığa giden yolu bulacaksınız.
  7. Yemeğin ve birlikte yediğiniz insanların tadını çıkarın. Tüm gıdalara odaklanması nedeniyle Akdeniz Tarzı bir diyet modeli sıklıkla tavsiye edilir, ancak bunun nadiren bahsedilen bir parçası, yeme deneyimine Akdeniz yaklaşımıdır. Kokular, tatlar, dokular ve görünüm gibi tüm duyular yoluyla başkalarıyla iletişim kurmaya ve yemeğin tadını çıkarmaya odaklanır. Ne yediğimizden bağımsız olarak, yemek yeme deneyimine değer verme ve bunu başkalarıyla birlikte yapma geleneğinden öğrenilecek çok şey var.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.