enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Bakan Murat Başesgioğlu’dan Kastamonu Gençliğine Altın Öğütler

“Tarihi şuurumuzu gün yüzüne çıkarmak adına çalışmalar yapmalıyız”. Kastamonumuzun yetiştirdiği önemli devlet adamlarından, duayen siyasetçi ve eski İç İşleri Bakanı Murat Başesgioglu KAS-KON Genel merkezini ziyaret ederek gençlere öğütler verdi ve tecrübelerini anlattı.

Bakan Murat Başesgioğlu’dan Kastamonu Gençliğine Altın Öğütler
2 Mayıs 2023 11:47 | Son Güncellenme: 2 Mayıs 2023 11:54
A+
A-

KAS-KON Genel merkezi ziyaretine KAS-KON Genel Başkanı Mehmet Alver ve yönetim kurulu üyeleri, İlçe Federasyon Başkanları, KAS-KON Gençlik Kolları Başkanı Sercan Okur ve yönetim kurulu, KAS-DER Genel Başkanı Remzi Şen, Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal, önceki dönem Bozkurt Belediye Başkanı Bozkurt Ekeş, Cide Belediyesi Ak Parti Meclis üyesi Güner Durası, Kas-der-fed Genel Başkan vekili Recep Çetinkaya, Güren dernekler Federasyonu Başkanı Mevlüt Çelik, KAS-DER Genel Merkez Danışma kurulu üyesi Muhittin Tığlı, Karabük Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Görevlisi ve Kastamonu Üniversitesi Rektör adayı Prof. Dr. Zehra Tan, İş dünyası ve siyaset dünyasından çok sayıda davetli katılım sağladı.

                               Haber ve Fotoğraflar: Abdülkadir Akın

Türk siyasetinin önemli isimlerinden Kastamonu’nun siyaset hayatındaki gururu İçişleri Bakanlarımızdan Murat Başesgioğlu KAS-KON Genel merkezini ziyaret ederek KAS-KON Gençlik kolları ile sohbet ederek istişarelerde bulunarak tecrübelerini aktardı. KAS-KON Gençlik kolları Başkanı Sercan Okurda faaliyetleri ile ilgili bilgi aktardı ve yeni projeleri ile ilgili proje dosyasını Bakan Murat Başesgioğlu’na takdim etti.

Samimi ve sıcak bir ortamda gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını KAS-KON Genel Başkanı Mehmet Alver kısa konuşma yaparak toplantıya iştirak eden Bakanımız sayın Başesgioğlu olmak üzere katılımcı konuklara teşekkür etti.

Başkan Alver konuşmasını sözle sürdürdü; İstanbul’da iki güzide dernek olarak KAS-KON ve KAS-DER olarak birlikteyiz, birlikte yol yürüyoruz öncelikle bunun bilinmesini isterim ayrımız gayrımız yok birlikte çalışmaya devam ediyoruz.

KAS-DER Genel Başkanı Remzi Şen‘de kısa bir konuşma yaparak katılımcılara ve ev sahipliğini yapan KAS-KON genel Başkanı Sayın Mehmet Alver’e teşekkür etti. Başkan Şen konuşmasında; burada belirtmek isterim ki kutsallaştırılacak olan şey derneklerin ismi değil ,Kastamonuluların kendileridir. Bu açıdan da birlik beraberlik içeresinde Kastamonu meselesini daha yukarılara taşımaya çalışacağız. Sayın bakanımızın da katkılarıyla da İstanbul’da KAS-DER ve KAS-KON olmak üzere 10 İlimizde kurulu faaliyetlerde bulunan Kastamonu dernekleri ile bir araya geldik. Bu birlik ve beraberliğimizi koruyacağız. Deprem öncesinde yaptığımız toplantıyı bağcılar Belediyesi ev sahipliğinde Kastamonu platformu olarak yaptık. Aldığımız kararla çeşitli Komisyonlar kurma kararı almıştık bu komisyonları il dernek başkanlarımızla birlikte oluşturacağız o yolda daha emin adımlarla yürümeye çalışacağız. Birlikte Kastamonu meselesini çok daha yukarı taşıyacağız. Kastamonu meselesi ne KAS-DER’ in nede KAS-KON’ un meselesi hepimizin meselesi birlik beraberlik sağlayamadığımız surece hiç bir yere varma ya sansımız yok, her yerde her platformda soyluyoruz bu birliktelik ile asamayacağımız hiç bir engel yoktur.

Taşköprü Belediye başkanı Abdullah Çatal konuşmasında değerli konuklar hepinizi sevgi saygı ile selamlıyorum sıladan gurbete gelen özellikle İstanbul’a % 80 yolcusunu biz taşıdık Kastamonu’dan ulaşım alanında yaptığımız meslek olarak bunu yakinen bilen bir kardeşinizim 1970 yıllarda hemşerilerim iş aş için gurbette getirdiğimizde nereye gideceğini kime sığınacağını bilmiyordu o zaman böyle örgütlü dernekler yok idi ama biliyor ki gördü ki küçük koy dernekleri bile gelen hemşerisine sahip çıkıp kol kanat giderip yardımcı olduğunu yakinen biliyoruz. O dönemleri daha dün gibi hatırlıyoruz ve unutmuyoruz. Yaşasın Türkiye bu dernekleri kuran ve emeği geçenleri tebrik ediyorum bu gönüllülük esası ile yapılan bir sivil toplum hizmeti ve son dönemlerde de oldukça başarı ile hizmetler yapıldığını gözlemliyoruz. iş olsun, ev olsun temin edene kadar yada kendini ayakta tutana kadar sahiplenme duygusuna sahip dernekleri var ufak bir koy derneği bile İstanbul’a ilk gelen yada Ankara’ya gelen hemşerilerine sahip çıkıyor.

Kastamonuların Başarısı büyük olacaktır bu donemde bunu başaramadık ama onumuzdaki dönemde bu güzide topluluklar ile bunu başarılacağına inanıyor tüm katılımcı konuklarımıza saygılar sunarım.

KAS-KON Gençlik kolları ziyareti ile KAS-KON Genel merkezi ziyaret eden eski İç işleri Bakanı Murat Başesgioğlu KAS-KON genel Başkanımız Sayın Alver ciddi bir ameliyat geçirdi kendisine bu vesile ile bir kez daha geçmiş olsun dileğimi iletiyorum sağlıklı günler dilerim. İlimiz tarihi geçmişi olan Kastamonu’n tarihini gün yüzüne çıkarmalıyız yeni genç kuşağımıza bu tarihimizi devir ederek emanet etmeliyiz. Biz imparatorluğun doğumuna şahitlik etmişiz. Tarihi derinlikleri olan bir coğrafyanın çocuklarıyız, tarihi şuurumuzu gün yüzüne çıkarmak adına çalışmalar yapmalıyız. Kutsal değerlerimiz zayi olmamış, imparatorluğun doğuşuna şahitlik edip yol vermişiz.

İstanbul da yaşayan hemşerilerimiz olarak Nüfus yoğunluğu aritmetiğinin maalesef avantajını bir türlü Kastamonu lehine çeviremedik bir yerde hata var ama onu aşacağız inşallah. Konfederasyon kurulmasının ana hedefi de budur. Yıllardır siyaset yapıyorum inşallah memlekette de güzel ev yapmayı rabbim nasip etsin inşallah. de bu benim şahsı ve siyasette bir beklentim yok ben Kastamonu deyince günlerde yol giden memleketine sevdalı bireyim. Geçmişteki yapılan bu hataları geleceğe taşımamalıyız, aynı hatalardan uzak olmak adına gençlerimize çok büyük işler düşüyor onları farklı siyaset alanlarına kanalize ederek siyasette söz sahibi olmalarına ön ayak olarak yardımcı olmalıyız, olmaya da gayret edeceğiz bunun için bu toplantıları yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz gençlerimizden umutluyuz dedi.

Bakan Başesgioğlu; en çok göç veren illerin başında olduğumuzu ve bunun geriye dönüş çalışmaları içinde özelikle kırsal kalkınma projelerinde yer almalıyız. Bunun içinde ilimizde köylerimizde yeni yerleşim alanları bularak, yeni projeler yeni yerleşim yerleri projelerini hayata geçirerek göçün geriye tersi noktasında cazibeli hale getirmeliyiz bunun için her şeyi devletten beklemeden devlet millet işbirliği için el ele hareket noktasında sivil topum olarak görevler üstlenmeliyiz.

Yıllar önce yoğun göç yaşamış ilimizin bu tip projelere ihtiyacı var. Geçtiğimiz aylarda Abana da, Çatalzeytin de Bozkurtta yaşanana sel felaketinde hemşerilerimiz sel yatağına yapılan evlerini hayatlarını kaybettiler acıları içimizde tap taze bu acılar yaşanmaması için farklı alanlar bulmak adına çalışmalara ön ayak olmalıyız ki geriye dönüş için için cazip hale getirmeliyiz. göcen nüfusun geri dönmesi için projeler hazırlamalıyız bunun için gençlik bu projelerin takipçisi olmalısınız. Bu konuda sizlere güvenimiz tam ve umutluyuz. O nun içindir ki ; yıllar önce baba topraklarını terk eden dedeleriniz, babalarınız amcalarınızın aile büyüklerinizin baba topraklarına geri dönüsü için kırsal kalkınma projelerinin hayata geçirilmesi ile mümkün olacaktır.

Kastamonu gençliğinden umutluyuz, sizlerden umutluyuz, Gençlik olarak Ankara da İstanbul da, Bursa da sempozyumlar yapmalıyız ayrıca özelikle derneklerimizin çatısı altındaki faaliyetlerde, yönetimlerinde kadınlarımız mutlaka ve mutlaka yer almalıdırlar. Kadınımızın olmadığı yerde başarının olması çok zor bunun için derneklerde artık yüzde 50 kadın dernek yönetimlerinde yer almasını için gayret göstermeliyiz gerekirse dernek tüzüğü tadilatları yapmalıyız. Yeni kurulan Kastamonu platformu siyaset üstü Kastamonu menfaati için kurulmuş gönüllük esasına dayalı çalışacak ve faaliyet gösterecek bir platformdur. Bunun içinde önümüzdeki dönemde kadınlarımıza yönelik ses getirecek önemli aktivitelerde bulunacağız.

Tarım ve hayvancılık merkezi olan il olarak Tarım ve hayvancılığın gelişmesi için projeler hazırlayarak bölge insanımızın kalkınması için destekler sunacağız, geçtiğimiz aylarda köyde yangın oldu komşusuna yardımcı olacak köyde nüfus kalmadığından insanımız hayatlarını kaybediyor evler bomboş artık bunun üzerine kafa yorup önemli çalışmalara destek vererek köylerimizin eski cıvıl cıvıl haline kavuşmasına destekler verecek projeleri hayata geçirmek için devlet teşviklerinden vatandaşlarımın yararlanmasına ön ayak olacağız.

Buradan şunu belirteyim ben şahsım olarak siyasal olarak en güzel görevlerde bulundum hiçbir beklentim yok ben insanımı memleketimi seviyorum tek gayem bölgemizin kalkınması için nelere katkı sunabiliriz

Kastamonu platformunun ana kuruluş gayesi ve amacı budur bunu da bir kez daha belirtmek isterim biz birlikte güçlüyüz.

Faaliyetleri ile sivil toplum kuruluşları arasında ses getiren projelere imza atması ile kamu oyunun gözünden kaçmayan KAS-KON Gençlik kolu Başkanı Sercan Okur da toplantıda söz aldı. Başkan Okur faaliyetleri ile bilgiler aktararak kendilerine Destek olan KAS-KON Genel Başkanı Mehmet Alver ve yönetim kuruluna desteklerinden dolayı teşekkür etti. Faaliyet ve yeni projeleri hakkında faaliyet raporu sunan Başkan Sercan Okur özelikle Kastamonu Kültür turlarına önem verdiklerini belirti.

İstanbul’dan Kastamonu kültür gezilerinde Kastamonulu olmayan genç kardeşlerimizi Kastamonuya götürerek Kastamonu kültürünü ve gastronomisinin tanıtımına katkı sunuyoruz. Merkezle iyi şekilde entegre olarak sık sık faaliyetlerde bulunarak ilişkilerimizi sıcak tutuyoruz, Ülkemizde yaşanan deprem felaketinde bizde KAS-KON gençliği olarak yönetim kurulumuz olarak deprem bölgesindeki genç kardeşlerimizin acılarına ortak olduk ve bir aya yakın bölgede iaşe yardım desteği ve yemek dağıtım faaliyetinde bulunarak acılarına ortak olduk, Çadırlar ziyaret edilerek minik kardeşlerimize deprem travmalarını unutturmak için oyun etkinlikleri düzenleyerek tiyatro etkinliklerinde bulunarak yanlarında olduk olmaya da devam edeceğiz.

KAS-KON gençliği olarak bize güvenin biz bize güvenen siz değerli büyüklerimizin güvenini boşa çıkartmayacağız, sizlerden aldığımız güven, destekle her platformda Kastamonu gençliğinin temsilcileri olarak iş, spor, siyaset alanlarında ilimizi gururla temsil etmeye devam edeceğiz

Ziyaretlerinizden dolayı şahsım ve yönetim kurulum adına teşekkürler ediyorum diyerek sözlerine son verdi.

Toplantı sonrasında Bakan Murat Başesgioğlu KAS-KON Gençlik kolu yönetim kurulu ile birlikte günün anısına toplu fotoğraf çektirdi.

Konuklara börek ve baklava ikramının ardından toplantıya katılan konuklar ile günün anısına hatıra fotoğrafı çekimi sonrasında toplantı sona erdi.
Bakan ve İlçe Belediye Başkanlarının alandan ayrılışının ardından Kas-der danışma kurulu üyesi Muhittin Tıglı’nın ortada durarak KAS-KON Genel Başkanı Mehmet Alver ve KAS-DER Genel Başkanı Remzi Şen ile birlikte AKIN MEDYA objektifine samımı ve içten özel pozu günün anlam ve önemini vurgulayan pozu oldu. Yıllardır beklenen ve özlenen hasret anı olarak Akın Medya objektifi ile ölümsüzleşen bu kare hafızalara kazınırken bu güzel an sadece fotoğraf karelerinde kalmayarak birlik ve beraberlik sözlerinin sözde değil özde de gösterilmesi sevinci ile toplantıya katılan konuklar tarafından günün fotoğrafı olarak değerlendirildi.

Kas-kon Gençlik kollarının genç Başkanı Sercan Okur ve ekibinin toplantı boyunca tüm konuklarla yakından ilgilenip samımı saygın duruşları ile gelecek vad eden davranışları ile tecrübeli Federasyon Başkan ve yöneticileri tarafından takdirle karşılandı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.