enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Avrupa Birliğin’de Aşı Pasaportu Uygulaması

Avrupa Birliği, salgına rağmen serbest dolaşımı düzenleyebilmek için ‘aşı pasaportu’ uygulamasına geçmeye hazırlanıyor.

Avrupa Birliğin’de Aşı Pasaportu Uygulaması
3 Mart 2021 15:49 | Son Güncellenme: 3 Mart 2021 16:04
A+
A-

Avrupa’da serbest dolaşımı düzenleyebilmek için ”Aşı Pasaportu” uygulamasına geçmeye hazırlanıyor. Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen Mart ayı içersin de “Dijital Yeşil Geçiş Kartı” için yasa teklifini sunacaklarını açıkladı.

 

Avrupa’da kısıtlanan seyahatler nedeniyle seyahatleri kolaylaştırmak amacıyla Covid-19 bilgilerinin yer alacağı aşı pasaportu uygulamasına bu ay içerisinde yasal öneride bulunmaya hazırlanıyor. Aşı pasaportuyla AB üyesi ülkeler arasındaki salgın bağlantılı seyahat kısıtlamalarının hafifletilmesi amaçlanıyor. Daha sonra uygulamanın küresel boyuta taşınması hedefleniyor. Bu uygulama her Ab ülkesin de mevcut olan aşı sertifikalarının geliştirilmiş hali olacak. Aşı pasaportu temel alınarak dijital ortama aktarılacak. Bu belgeye bazı bilgiler yüklenerek seyahatleri kolaylaştırması amaçlanacak .Peki bu uygulamaya hangi veriler yüklenecek? Kart sahibinin Covid-19 aşısı olup olmadığı ve antikor geliştirip geliştirmediği hakkında bilgiler yer alacak.

 

Avrupa Birliği Komisyonu önerisini yaptıktan sonra Avrupa Birliği ülkeleri ve Avrupa Birliği  Parlemento’su aşı pasaportu uygulamasını onaylaması gerekiyor. Hedef yaz tatili dönemine yetiştirmek

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.