enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Ünlü Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş: Ben Kastamonuluyum!

Ünlü ekonomi uzmanı ve sosyal medyada milyonlarca takipçisi olan Prof. Dr. Özgür Demirtaş, sosyal medyada yaptığı açıklamalar, yorumlar ve isabetli tahminleri ile gündem olmaya ve gündemde kalmaya devam ediyor.

Ünlü Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş: Ben Kastamonuluyum!
26 Ağustos 2023 02:47
A+
A-

   Prof. Dr. Özgür Demirtaş; Tv programlarında ve sosyal medya hesaplarında hükümetin politikalarına karşı muhalif duruşu ve çözüm önerileri ile tanınıyor. Her yaptığı açıklama ve paylaşımı olay olan Prof. Dr. Özgür Demirtaş; bu kezde sosyal medya üzerinden yapılan bir eleştiriye verdiği anlamlı cevap ile gündeme gelerek TT oldu.

Kastamonu Haber ekibimizden Ertuğrul Köse’nin hazırladığı habere göre; Eski adıyla Twitter yeni adıyla x olan sosyal medya platformunda Furkan Demirbaş adlı kullanıcının Prof. Dr. Özgür Demirtaş’ın resmini kullanarak

“Birini Suriyeʼye gönderme hakkın olsaydı hangisini gönderirdin?” paylaşımına verdiği muhteşem cevap Türkiye’nin gündemine girmiş oldu.

Ekonomist Özgür Demirtaş’ın verdiği ve içinde “Ben Kastamonuluyum” olan cevabı…

“ Ben bu Vatanın Evladıyım.

Ben Siverekliyim, Ben Urfalıyım, Ben Selanik Göçmeniyim, Ben Afyonluyum, Ben Dinarlıyım, Ben Ispartalıyım, Ben Kastamonuluyum. Ben Türkiyeyim. Ben bu vatanın evladıyım.

Furkan, geçtim senin gibi bir Aktrolü, beni kimsenin gücü bu ülkeden göndermeye yetmez…”

  ÖZGÜR DEMİRTAŞ: TÜRKİYE EKONOMİ MODELİ BİTTİ

Yıllardır iktidarın uyguladığı Faiz politikasına karşı çıkan, ve bunun yanlış olduğunu savunarak birde çözüm öneriler sunan Prof. Demirtaş, MB’nın son aylarda aldığı Faiz yükseltme politikasıyla yine haklı çıkmış oldu.

Merkez Bankasının politika faizlerini yüzde 25’e çıkarmasından sonra Prof. Dr. Özgür Demirtaş yaptığı açıklamada “Türkiye Ekonomi Modeli” denen şey bugün itibari ile bitti. Merkez Bankası’nı tebrik ederim.” dedi.

MB’nın politika faizini % 25’e çıkarmasından sonra Ak Partili Mert Başaran’ın paylaştığı “E biz sonunda zaten @ProfDemirtas sözüne gelecekmişiz. Baştan yapılsaymış o zaman.” sözüne verdiği cevapta trend topic oldu.

“Tabii güldük ve esprisini yaptık ama şaka bir yana, bir kişi daha bile doğruyu görse ne mutlu bana ve meslektaşlarıma.

Mert’i rencide etmemek lazım. Ben kendi adıma siyasi görüşüne bakmadan bir kişinin daha sorgulamasına çok sevindim 🙋‍♂️🙋‍♂️”

Aslında iktidar ekonomi yönetiminde sadece Prof. Dr. Özgür Demirtaş’ı dinlemiş olsaydı şimdi milyarlarca lira zarar etmemiş ve enflasyon yükselmemiş olacaktı. İnşallah bundan sonra dinlerde bu millet rahat eder.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.