enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

20 Yılda “Az Gittik Uz Gittik Bir Arpa Boyu Yol Gittik”

Hani masallarda olur ya “Az gittik, uz gittik, birde geriye dönüp baktık ki bir arpa boyu yol gitmişiz.” Türkiye’nin adalet sistemini en iyi bu söz açıklar kanımca…

20 Yılda “Az Gittik Uz Gittik Bir Arpa Boyu Yol Gittik”
16 Aralık 2022 07:38 | Son Güncellenme: 16 Aralık 2022 07:48
A+
A-

Sayın Recep Tayyip Erdoğan belediye başkanı iken Siirt’te MEB kitaplarında da olan bir şiir okumuştu. Bir Cumhuriyet Başsavcısı olan Vural Savaş çıkmış bu şiir için soruşturma açmış hatta siyasi yasak istemişti. Taraflı tarafsız herkes bu çok saçma bir durum, herhalde bundan da ceza alacak hali yok ya diyorlardı. Gel zaman git zaman derken Vural Savaş ekranlardan aşağı inmiyordu. Herkesin dediği olmadı ve sadece Vural Savaş ve arkasındaki derin gücün dediği oldu ve sayın Recep Tayyip Erdoğan’a hapis cezası ve siyasi yasak geliverdi ne hikmetse.

Seçildiği dönemin bitmesine 6 ay kala görevi bırakmak durumunda kalan Tayyip Erdoğan birde Pınarhisar cezaevine girmişti. İşte ne olduysa o Pınarhisar cezaevinde oldu. Pınarhisar cezaevine Milli Görüş gömleğiyle giren sayın Recep Tayyip Erdoğan Fazilet Partisi kongresinde istediklerini elde edemeyince gömleği çıkarmış vaziyette cezaevinde çıkıp Ak Partiyi kuruvermişlerdi. Hem de Erbakan hocalarının tüm ikazlarına rağmen…

Güç neredeyse orada olan medyamız o gün yine gücün emrinde idi ve “Siyasi Yasak Getirildi- Muhtar Bile Olamaz” vb. manşetlerle olaya balıklama dalıvermişti.

25 yıl önce “Muhtar bile olamaz, Siyasi Yasak getirildi” diye başlık attıkları kişi tam 20 yıldır bu ülkeyi yönetiyor. O medya ise bugün o muhtar bile olamaz dedikleri kişinin uçağına binebilmek içinse neredeyse kırk takla atıyorlar. Dedik ya “Güç nerede medyamız orada” maalesef.!

BU KEZ “AHMAK” DEMEK SİYASİ YASAK GETİRDİ!

31 Mart 2019 yılında yerel seçimler oldu. İstanbul seçimleri tartışmalı geçti ve 13 bin oy farkla seçimi sayın Ekrem İmamoğlu kazandı. İşte ne olduysa ondan sonra oldu. Önce mazbatası verildi daha sonra seçimler iptal edilince Ekrem İmamoğlu başkanlıktan düşüverdi. 3 ay sonra yapılan seçimde 13 bin olan fark tam 800 bine çıkıverdi. Seçimi iptal eden YSK üyelerine karşı “Ahmak” dediği için soruşturma açılmıştı. Aslında içişleri bakanına cevaben söylenen bir söz ama ne hikmetse böyle istemiş agalar.

O gün sandıklarda 700 fetöcü tespit ettik diye beyanat veren içişleri bakanı 4 yıka yakın hala 700 fetöcüyü bulamadı ne hikmetse…

“AHMAK” soruşturmasına tıpkı 25 yıl önceki şiir gibi bundan bir şey çıkmaz diyenler gene yanıldı ve ceza ve bir de siyasi yasak çıkmış oldu. Tabi daha süreç İstinaf ve Yargıtayda devam edecek. İlk günler ceza alacağına inanmazken hakim değişikliğinden sonra ve son günkü hava bana ceza alacağı yönünde intiba uyandırmıştı. Ben istinaf ve Yargıtayda bu cezanın onanacağını da düşünüyorum. Çünkü yine derin güçler böyle olmasını istedi ve bir şekilde uyguluyorlar. Ben geçmişten bu yönde bedeller ödeyen Ak Partinin bu işe bir şekilde dur demesini arzu ediyorum ama Ak Parti bu konuda bişey yapmaz veya yaptırmazlar.

Ak Partililer sayın Cumhurbaşkanı bu konuda konuşmadan konuşamazlar. Konuşmak zorunda olanlarda eveleyip gevelemekten başka bir şey dediği yok. Çünkü sayın Cumhurbaşkanı ile ters düşmekten korkuyorlar. Birde diyorlar ki Ekrem İmamoğlu mağdur rolü oynamayı seviyor, show yapıyor… Eee yaptırma o zaman! Davanın önceki hakimini sayın İmamoğlu mu sürgüne gönderdi peki?

Veya TBMM’de çoğunluğu var değil mi? İmamoğlu’nun show yapmasını istemiyorsan çıkar bir kanun olsun bitsin. Tıpkı sayın Deniz Baykal’ın Sayın Tayyip Erdoğan’a yaptığı gibi.. Sende bu şekilde mağduriyetini ve showunu elinden almış olursun değil mi?

Tıpkı bugünkü sayın Ekrem İmamoğlu’nun yaptığı mitingler gibi, sayın Tayyip Erdoğan’da o dönem ceza alınca Saraçhanede mini mitingler yapmıştı. Hem de her gün. İl il buluşmalar yapılmış ve gece çalışmama rağmen gündüzde o mitinglerin çoğuna gitmiştim. Siyasette kim mağdur olursa olsun gereğini yapar kusura bakmayın. Mağduriyet yapma diyeceğine mağdur etmeyelim diye düşünsen zaten her çok güzel olacaktır.

Kimse kusura bakmasın!

Bu millet her zaman mağdurun yanındadır. Sayın Tayyip Erdoğan ceza aldığında ben şahsen mitinglerine koşmuş, cezaevine salavatlamış ve hatta henüz doğmamış çocuğuma ismini bile vermiştim. Şuan Tayyip Erdoğan 22 yaşında. 2019’da da sayın Ekrem İmamoğlu mağdur edilince bu kezde hiç çekinmeden, partisine vs.bakmadan evimizde iftar vermiştik. Şimdi de aynı şekilde yanında oluruz kimse kusura bakmayacak. Çünkü bu milletin genlerinde bu var.

‘AHMAK’ DEMEK “TERÖRİST” OLMAKTAN DAHA TEHLİKELİ İMİŞ!

‘Ahmak’ kelimesini hangimiz kimler için kullanmıyoruz ki? Bazen en sevdiklerimiz için bile “ahmaklık yapma veya ahmak gibisin” vb.sürekli kullanırız. Kullanmıyorum diyen çok azdır herhalde.

ÇELİŞKİYE BAKAR MISINIZ?

Bir tarafta 4-5 yıldır cezaevinde hapis yatan ve PKK- TERÖRİST- HAİN- ZİLLET- KANDİL- İŞBİRLİKÇİ denilen Selahattin Demirtaş 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı olsa hiç sıkıntı yok rahat rahat olabiliyor. Bir tarafta ise önce Beylikdüzü şimdi ise İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı yapan biri “AHMAK” dediği için ve İstinaf ve Yargıtayda davayı birazda öne çekip onarsa sayın Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanı adayı olamıyor.!!

Yani bu ülkede birine “AHMAK” demek “TERÖRİST” olmaktan “PKK” lı olmaktan daha kötüymüş vay beeee.!

Ne ADALET AMA değil mi?

25 yıl önce ŞİİR okudu diye siyasi yasak cezası veren ADALETİMİZ 25 yıl sonra aynı şehirin belediye başkanına “AHMAK” dediği rivayet edildiği için ceza veriyor.

Onun için onlarca kanun yaptık, torba yasa çıkardık, şöyle yaptık, böyle yaptık diye savun ama sonuç: “Az gittik uz gittik dere tepe düz gittik altı ay bir güz gittik, döndük bir de arkamıza baktık ki bir ARPA BOYU yol gitmişiz”.

Vesselam

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.