enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Yaşayan Tarih Yunus Hoca İle Efsane Köy Anıları 2 (Çiftlik Pazaryeri Nasıl ve Ne Zaman Kuruldu?)

Köylere ve geçmişe özlem her geçen gün artarak devam ediyor. Özellikle köylerin bir bir boşalması hepimizi derinden yaralıyor. Derin yaralar açıldıkça da hasretimiz bir kat daha artmış oluyor.

Yaşayan Tarih Yunus Hoca İle Efsane Köy Anıları 2 (Çiftlik Pazaryeri Nasıl ve Ne Zaman Kuruldu?)
3 Ocak 2023 20:26 | Son Güncellenme: 3 Ocak 2023 20:36
A+
A-

37 Haber sitesi olarak Kastamonu’muzun tanıtımının yanı sıra unutulan bir çok değerlerimizin, hatıralarımızın, örf ve adetlerimizi tekrar hatırlatmak için farklı haberler ve söyleşiler gerçekleştirmeye karar verdik. İyi ki vermişiz…

Çünkü Yunus hocamızla yaptığımız söyleşinin ilk bölümü çok ilgi gördü ve çok olumlu tepkiler aldık. Açıkçası bu da bizi memnun etti. Ama sorumluluğumuzu da artırmış oldu. İnşallah bu tür söyleşilere sizlerin desteği ile devam edeceğiz. Kastamonu’muzun hangi ilçesinde veya köyünde bir Yunus hocamız var ise biz kendisiyle görüşmekten şeref duyacağız

Peki Yaşayan Tarih Yunus Hoca ve babam Takağut İle Efsane Köy Anılarımızın ikinci bölümünde neler var neler?

Çiftlik Pazaryeri nasıl kuruldu?
• Pazaryerini kimler kurdu?
• Hacıveli pazarı neden kapandı?
• Taşköprü’ye nasıl gidilip geliniyordu?
• 1940’larda hayvancılık nasıldı?
• Çiftçiliği nasıl yaparlardı?
• O dönem Orak mı tırpan mı vardı?
Güz kuymak ne kadar sürerdi?
• Nereleri ekerlerdi?

Hepsi Yaşayan Tarih Yunus Hoca ile 2.Bölüm 37 Haber sitemizde….

İyi seyirler…

Röportaj: Ertuğrul Köse
Kamera : Tayyip Köse
Katkı: Fazlı Abi, Celal Özsoy

Yorumlar
  1. Gaffaroğlu dedi ki:

    Ertuğrul Bey, canı gönülden destekliyoruz sizi. Ben daha çok günlük hayatı merak ediyorum. Kahvaltı, öğlen yemeği, akşam yemeği. Evin düzeni ayran odası, adamların odası gibi yapılanmalar. Taşköprü’ye inince ne yapılırdı ne tür ihtiyaçlar için üç günlük yol göze alınırdı? Giyim kuşam, misal vala pontul, hanımların başlarına taktığı kırmızı fesler. Dokuma tezgahları. Yöresel hiyerarşi, bir sorun olduğunda mahkemeden önce nasıl çözümler üretilirdi. Ekim dikim neler olurdu. Başka bir konu da bahsetmiştik Hoca köyünde çok eskiden pirinç ekilirmiş. Şimdi kimse bilmiyor acaba eskilerden hatırlayan olur mu? Bu tarz şeyler şimdi biliniyor diye hmal etmeyelim. Yarın unutulup gitmesin. Düğün eğlenceleri, kız isteme, Köyde istenen kız için Taşköprü de şerbet içme, semet eğlencesi.
    Asıl önemli olan bunlar bence.

    1. Ertuğrul Köse dedi ki:

      Namı değer Osmanefendinin torunu; Daha 3 bölüm daha var. Bazı sorularına cevapları bulacaksın inşallah. Pirinç ekimini sormadım çünkü bende bilmiyorum ve hiç duymadım da. Ama tekrar konuşacağız. Bazı sorular geldi onları da soracağız inşallah. Şunu belirteyim: Bu kadar ilgi olabileceğini düşünmemiştim, inşallah devam edecek… Teşekkürler