enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Cem Küçük canlı yayında değerlendirdi! Emekli maaşlarına yapılacak zam oranı Detaylarını Verdi

Gazeteci Cem Küçük, canlı yayında emekli maaşlarına yapılacak zam oranıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Cem Küçük canlı yayında değerlendirdi! Emekli maaşlarına yapılacak zam oranı Detaylarını Verdi
25 Nisan 2024 14:18 | Son Güncellenme: 25 Nisan 2024 15:48
A+
A-

Gazeteci Cem Küçük, canlı yayında emekli maaşlarına gelecek zam ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Küçük, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici’nin hükümete emekliler ve asgari ücretle ilgili yaptığı çağrıya vurgu yaptı. Destici’nin 31 Mart yerel seçim sonuçlarına ilişkin açıklamalarını da ele aldı. Mustafa Destici, seçimlerdeki başarısızlığın ardında ekonomik sorunların etkisinin büyük olduğunu ifade etti.

Mustafa Destici, yaptığı açıklamalarda şunları aktarmıştı.

“Bir rüzgar esti, bu rüzgarın önünde Afyon, Kütahya, Denizli, Amasya, Adıyaman gibi şehirler de duramadı ve CHP’nin yönetimine geçti. Milletimizin tercihine saygılıyız. Benden olmayana hizmet yok anlayışıyla hareket etmezler inşallah. Bu tek bir sebeple izah edilemez ama birinci sebebin ekonomi olduğu konusunda hepimiz hemfikiriz.”

Destici, emeklilerin haklı olarak “Ekonomi kötüyken neden normal bir memurun 3 katını aldığını” sorguladığını dile getirdi.

Destici, Temmuz ayında başlayan bu dengesizliği ve maaş adaletsizliğini detaylı bir şekilde açıkladı. Yüzde 25 artış yapılmasına rağmen, Meclis’te kök maaşın düşük olduğu gerekçesiyle bu artışın yeterli olmadığını belirtti. Yapılan çağrılara cevap verilmediğini dile getiren Destici, bütçe bahanesi ile zamların yapılmadığını açıkladı.

EMEKLİLERE SEYYANEN ZAM YAPILMALI

BBP Lideri Mustafa Destici, hükümete hitaben, “Geçen yıl kamu işçilerine ve memurlara seyyanen zam verildiği gibi, bu Temmuz ayında en azından 5 bin lira verilerek emeklilerin maaşlarının düzeltilmesi yolunda bir adım atılmalıdır” çağrısında bulundu. TGRT Haber Ankara Temsilcisi Fatih Atik, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Bütün yatırımları durdursak karşılayamayız’ sözlerini hatırlattı. Destici ise, “Bu yatırımların önemli bir kısmının bekletilebileceğini” ifade etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.