enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Ağaçlar nasıl gübrelenir? Doğru ve kolay gübreleme çeşitleri

Bireysel tüketim, dekorasyon ve ticari amaçla dikimi yapılan tüm ağaçların verimli, sağlıklı ve uzun ömürlü olması istenir. Bunun için ağaç köklerinin ihtiyacı olan besin elementlerini düzenli biçimde alabilmesi gerekir. Öte yandan çeşitli ağaç ve bitkilerin sürekli besin kaynağı olan toprak dokusu, element ve mineralleri istikrarlı biçimde sunmakta yetersiz kalır.

Ağaçlar nasıl gübrelenir? Doğru ve kolay gübreleme çeşitleri
25 Nisan 2024 12:05
A+
A-

Ağaçlarınızda beklediğiniz verime ulaşmak için toprak dokusunu beslemenin en ve tek etkili yolunu gübreleme sistemi oluşturur. Doğru gübreleme yöntemleri ve ideal gübre kullanımı, bu kapsamda önemli ilk adım olarak öne çıkar. Bununla birlikte yetiştirdiğiniz ağaçlar için doğru ve etkili gübre içeriğine de sahip olmanız önem taşır.

Ağaç Gübresi Çeşitleri

Tarımda su kaynağı ve toprak kadar önemli olan ağaç gübresi içerikleri, çeşitli şartlar göz önünde bulundurularak üretilir. Bu bağlamda belirli periyotlar ve yılın belirli dönemlerinde kullanıma uygun ağaç gübreleri içerisinde kullanım miktarınız için yeterli olabilecek ölçek seçeneklerine ulaşabilirsiniz. 500 gr, 1 kg, 5 kg gibi mini paket seçenekleriyle 50 kilo gibi büyük boy paket seçenekleri arasında çok zengin bir seçenek yelpazesine erişebilmek mümkün olur. Öte yandan her bir ağaç familyası, hatta çoğu koşulda familyalara dahil ağaç türlerinin her biri değişen yapılara sahip olur. Bu da ağaçların farklı besin elementlerine ihtiyaç duymasını, dolayısıyla farklı ağaç türleri için ideal olabilecek gübre içeriklerinin doğmasını sağlar. Örneğin bir çam ağacı ile meyve ağacı, sağlıklı gelişimleri için farklı elementlere, doğalıyla farklı gübre içeriklerine ihtiyaç duyarlar.

Farklı ağaç türleri için ideal olabilecek gübre içeriklerine de yine ağaç gübresi çeşit portföyü içerisinde ulaşabilmek mümkün olur. Üretici markalar ve çeşit serileri arasında değişen kalite ayrıcalıklarıyla sunulan içerik çeşitlerinin bir kısmı, sahip olduğu besin değerleri veya elementlerin ismiyle tanımlanır. Ağaç türünüzün sevdiği besin değerlerini araştırarak ağaç gübresi içerikleri arasından ideal seçimi kolaylıkla yapabilirsiniz. Bazı markalarsa çam ağacı gübresi gibi kullanıma ideal olduğu ağaç türünün ismiyle sunularak aradığınız çözüme kolaylıkla ulaşmanızı sağlar.

Gübreleme işlemin yapım zamanları arasındaki farklılıklarsa yeni bir içerik portföyünün doğmasını sağlar. Dikim zamanı gübreleme işlemleri hasat sonrası gübreleme, bahar ayları bakım döngüsü gibi farklı ihtiyaçlarınız için ideal olabilecek ağaç gübrelerine de yine farklı marka isimleri altında erişebilirsiniz. Bunlarla birlikte ağaç türleri için elverişli olabilecek veya kullanım tercihinizi oluşturan çeşitli kullanım yöntemlerine sahip olmak isteyebilirsiniz. Bu bağlamda toz veya sıvı ağaç gübresi form seçenekleri arasından dilediğinizi seçebilirsiniz. Bu aşamada bazı ağaç gübresi çeşitlerinin direk kullanıma uygun, bazılarının ise ön hazırlık sürecine ihtiyaç duyan ürünler olduğunu belirtmek gerekir.

Tüm bu seçeneklere eşlik eden bir diğer seçim zincirini de gübre yapımında kullanılan hammadde ayrıcalıkları ve gübre formülasyon yapıları oluşturur. Çeşitli hayvanların dışkılarında elde edilen doğal gübre içerikleri ve etki oranında farklılaşan kimyasal formül gübreler arasında zengin bir çeşitliliğe erişebilirsiniz.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.