enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Yaban mersini faydaları (Yaban mersininin 5 faydası)

Yaban mersini tatlı, besleyici bir besindir.

Yaban mersini faydaları (Yaban mersininin 5 faydası)
14 Mart 2022 17:50
A+
A-

Genellikle bir süper yiyecek olarak etiketlenirler, kalorileri düşüktür ve sizin için inanılmaz derecede iyidirler.

O kadar lezzetli ve kullanışlılar ki birçok insan onları en sevdikleri meyve olarak görüyor.

İşte yaban mersininin 5 sağlık faydası;

Antioksidan Gıdaların Kralıdır

Antioksidanlar vücudunuzu, hücrelerinize zarar verebilecek ve yaşlanmaya ve kanser gibi hastalıklara katkıda bulunabilecek kararsız moleküller olan serbest radikallerden korur.

Yaban Mersini Yaşlanma ve Kansere Karşı Korunmaya Yardımcı Olan DNA Hasarını Azaltır

Oksidatif DNA hasarı, günlük yaşamın kaçınılmaz bir parçasıdır. Vücudunuzdaki her hücrede günde on binlerce kez meydana geldiği söylenir. DNA hasarı, yaşlanmamızın bir nedenidir. Ayrıca kanser gibi hastalıkların gelişmesinde de önemli bir rol oynar. Yaban mersini antioksidanlarda yüksek olduğu için DNA’nıza zarar veren bazı serbest radikalleri etkisiz hale getirebilirler.

Kalbe İyi Gelebilir

Yaban mersini yemek kan basıncını ve oksitlenmiş LDL kolesterolü düşürebilirken, bunların gerçek hastalıklar değil, risk faktörleri olduğunu akılda tutmak önemlidir.

Yaban mersini faydaları (Yaban mersininin 5 faydası)

Yaban mersini faydaları (Yaban mersininin 5 faydası)

Yaban Mersini Beyin Fonksiyonunu Korumaya ve Belleği Geliştirmeye Yardımcı Olabilir

Oksidatif stres, beyninizin yaşlanma sürecini hızlandırabilir ve beyin işlevini olumsuz yönde etkileyebilir. Hayvan çalışmalarına göre, yaban mersini içindeki antioksidanlar beyninizin zeka için gerekli olan bölgelerini etkileyebilir.

16.000’den fazla yaşlı birey üzerinde yapılan altı yıllık bir araştırma, yaban mersini ve çileklerin zihinsel yaşlanmada 2,5 yıla kadar gecikmelerle bağlantılı olduğunu buldu.

Yaban Mersini Diyabete Karşı Etkileri Olabilir

Yaban mersini, diğer meyvelere kıyasla orta miktarda şeker sağlar. Bir fincan (148 gram), küçük bir elma veya büyük bir portakala eşdeğer olan 15 gram şeker içerir (1). Bununla birlikte, yaban mersini içindeki biyoaktif bileşikler, kan şekeri kontrolü söz konusu olduğunda şekerin olumsuz etkilerinden daha ağır basıyor gibi görünmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.