enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Uyuma güçlüğü çekenler: (Bu haber tam size göre)

Yorgunsun ama uyuyamıyorsun yada içinde bir sıkıntı var gibi mi uykun mu bölünüyor veya uyumakta çok mu zorlanıyorsun zaman mı alıyor? Bunun için farlı ülkelerde farklı yöntemler var. Kastamonu haber ekibi olarak bu yazıyı sizler için derledik

Uyuma güçlüğü çekenler: (Bu haber tam size göre)
29 Nisan 2024 11:59
A+
A-

Çin de Ayak spası masajı var bu yöntem işinize yarayabilir. Bunu denemek size bir şey kaybettirmez ama çok şey kazanma ihtimaliniz de var. Gece yapılan bu geleneğin kökleri geleneksel Çin tıbbında TCM ye kadar gidiyor. Kendinizi rahatlatmak ve yorgun ayaklarını yatıştırmak için olağanüstü bir yöntemdir. Size lazım olan sıcak su dolu bir küvet yada evdeki bir leğen, bu leğene sıcak suyu kattıktan sonra misk, ot veya lavanta ve gül de ekleyebilirsiniz. Bu hoşuna gitmedi mi tamam Hindistanda Ayurveda tıbbında en önemli bitkisi olan Hint yarım adasının ginsengi olarak bilinen geleneksel ashwagandha mor salkım binlerce yıldır Hindistan’da kullanılıyor. Stresi ve kaygıyı azaltıyor geçmişte yapılan bir çalışmada 150 sağlıkçıya 6 hafta boyunca gün 1 kez verilen 120 mg Ashwagandha verildi görülen etkiler, uykuya dalma süreleri azaldı.

Ashwagandha

Uyku kaliteleri artı yaşam kalitesinde iyileşme görüldü. Restoratif olmayan uykuda alma görüldü Peki şimdi İsviçreye geçelim. İskandinav ülkelerinde çocukların ve yetişkinlerin iyi bir uyku seçmesi her yerde olduğu gibi çok önemlidir. Klasik ama etkili yatmadan önce yulaf içeren sıcak yulaf lapası içeceği Vallingi içmektelermiş. Besin değeri de oldukça yüksekmiş. Yulaf ve sütünden yapılıyor ve genelde çoçuk ve bebeklerde kullanılıyormuş. Sağlıklı uykuya da oldukça iyi geliyor. Ve içinde Triptofan magnezyum melatonin ve serotonin içeriyormuş bence kulağa hoş geliyor.

Hadi gidelim Finlandiyaya vücut ısınızı yükseltmek için sauna ya ihtiyacınız olabilir, kaslarınız gevşer ve uykunuz gelmesini sağlar, Sauna sadece uyku problemini çözmüyor. Koah Depresyon ve Anksiyete YE Refiferik Ater Hastalığına Konjestif kalp yetmezliğine iyi geliyor, harika gerçekten ve yapılan araştırmalarda denenen insanlar oldukça etkili ve işe yaradığı görülmüş Yetişkin bir insanın 7 ila 7.5 saat arası uyumak kaliteli bir uykunun ilk adımıdır. Fakat bu süre her yetişkin için yeterli veya standart değildir. Uyku ihtiyacı her kişide değişebilir. Uyku bazıları için 4 saat, bazıları için ise 11 saat uyuyunca yeterli olabilir. Eğer altı saat uyuyan kişi sabahları uyandığında kendisini uykuya doymuş ve dinç hissediyorsa, uykusuzluk sorunu yoktur ve uykusunu tam almış demektir. O kişi için 6 saat yeterli uyku demek oluyor.

Peki uyku problemi olanlar neler yapmalıdır?

 

  1. Düzenli uyku programı oluşturmak: Her gün aynı saatte yatıp kalkarak vücudun biyolojik saatini düzenlemek ve uyku düzenini sağlamak.

 

  1. Uyku ortamını iyileştirmek: Rahat bir yatak, uygun sıcaklık ve sessiz bir ortam sağlamak uyku kalitesini artırabilir.

 

  1. Stres yönetimi: Günlük stresi azaltmak için meditasyon, yoga veya derin nefes egzersizleri gibi teknikleri uygulamak.

 

  1. Fiziksel aktivite: Düzenli egzersiz yapmak, vücudu yormadan uyumayı kolaylaştırabilir.

 

  1. Beslenme düzeni: Akşam yemeğini hafif ve erken saatte yemek, kafein ve alkol tüketimini sınırlamak uyku kalitesini artırabilir.

 

  1. Teknoloji kullanımını sınırlamak: Yatmadan önce telefon, tablet, ve bilgisayar gibi cihazlardan uzak durmak, mavi ışık yayıcı ekranları kapatmak uyku düzenini koruyabilir. Kişinin yaşam tarzı ve alışkanlıkları ve buna bağlı (beslenme, egzersiz, uyku düzeni)

Genetik faktörlerler

Stres ve duygusal durumlar

Çevresel faktörler (hava kirliliği, iklim koşulları, yaşadığı yerin şehirleşme düzeyi)

Sağlık durumu ve varsa kronik hastalıklar gibi

Hormonal dengesizlikler

– Çok Veya Ağır İlaç kullanımı

Uygun olmayan uyku ortamı (gürültü, ışık, sıcaklık)

Uyku bozuklukları (uyku apnesi, uykusuzluk, huzursuzluk bacak sendromu)

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.