enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Türkiye’yi yasa boğan Millli Futbolcu Ahmet Çalık Kimdir?

Ahmet Çalık Konyasporlu Milli Futbolcu. Bir dönem Galatasaray’da da forma giyen Ahmet Çalık düğün hazırlıkları çerçevesinde Ankara yolunda trafik kazasında vefat etti. Tabi genç birini ölümü, faal bir futbolcunun ölümü herkesi üzdü ve adeta yasa boğdu. Ahmet Çalık’ın yaşamı, ahlakı, ailesi ve yeni öğrendiğimiz örnek hayatı tüm Türkiye’yi hem üzdü hemde aynı duygularda birleştirdi. Takım arkadaşlarının duygusallığı, spor camiasının tek yürek olması, siyasilerin aynı düşüncede buluşması Ahmet Çalık kardeşimizin ölümü hepimize adeta bir mesaj gibiydi. Unuttuğumuz ölümü tekrar hatırlatan Ahmet Çalık yardımseverliliği ve görüntülerden Kuran öğrenmeye çalışması onun örnek kişiliğini gözler önüne sermiş oldu.

Türkiye’yi yasa boğan Millli Futbolcu Ahmet Çalık Kimdir?
21 Ocak 2022 22:51
A+
A-

Gazeteci Yazar Şakir Tarım Ahmet Çalık hakkında bir yazı kaleme aldı. “ALNI SECDELİ MİLLİ FUTBOLCU AHMET ÇALIK” yazısını Ahmet Çalık’ı daha iyi tanımak adına yayınlıyoruz. İşte o yazı…

Esselamü aleyküm!

Kıymetli kardeşlerim! Arka arkaya gelen ölüm haberleri hepimizi üzüyor. Dünya, kimseye yar olmuyor. Yalan dünya! Aldatıcı! Fani! Silkeleyip atıyor üzerinden insanı. Hepimiz aynı akıbet için sıramızı bekliyoruz. Hem de dünyaya aldanarak!

Geçtiğimiz günlerde çok kıymetli, efendi, dost ve gönül eri Konyaspor futbolcusu Ahmet Çalık’ı da bir trafik kazasına kurban verdik. İnsani duygulara ve sevimli bir özelliğe sahip olan Ahmet için Türkiye adeta yasa boğuldu. Arkasından herkes hayırla andı.

Ahmet, Gümüşhane kökenli bir baba ile Isparta kökenli bir annenin evladı. 1994’te Ankara’da doğdu. Daha küçük yaşta futbola ilgi duydu. Manevi değerleri sağlam bir ailede yetişti. Kur’an Kursu’na gitti. Çok güzel Kur’an okurdu. Manevi değerlerinden hiç kopmadı.

Gençlerbirliği’nde futbola başladı. Daha sonra Galatasaray’da forma giydi. Birkaç kere de milli formayı giydi. Türkiye’yi temsil etti. En son Konyaspor’da futbola devam ediyordu. Nişanlıydı. Ankara’ya nikah sırası almak için gidiyordu. Ölüm ondan daha hızlı davrandı.

CUMALARDA CEMAATE CAMİDE ÇİKOLATA DAĞITIRDI

Kardeşler! Ahmet insan canlısı, dost, kalender, sevecen, kadirşinas, centilmen bir delikanlıydı. Yüreği sevgi doluydu. Ankara Gölbaşı’nda geçirdiği bir kazada aracının kontrolden çıkması sonucu fani aleme veda etti. Geride üzüntülü anne baba ve onu seven dostlar bıraktı.

Ne kadar da çok sevilmişti. İki gün önce Konyaspor ve Adana demirspor maçında stadyumda binlerce seveni tekbirler getirdi, dualar ettiler. Takım arkadaşları el ele tutuşarak; “Acınız acımızdır, başınız sağolsun!” yazılı büyük ve uzun pankartı Tekbirlerle taşıdılar.

O güzel sesiyle içten Kur’an okuyuşunu duyunca hafız mı yoksa, dedim. Anadolu çocuğuydu. Hep ahlaki ve manevi değerleri baş tacı etti. Kur’an Kursu öğrencilerine ağabeylik yaptı. Onları yüreklendirdi. Alnı secdeli bir futbolcuydu. Eğlence mekanlarını bilmezdi.

Umre ziyareti yapmıştı. Kabe avlusunda saatlerce arkadaşlarıyla dost sohbetlerinde bulundu. O ruhen ölmedi. Yunus Emre müjdeliyor: “Ölür ise ten ölür / Canlar ölesi değil.” Beden ölüyor, ama insanın özü durumundaki ruhu ölümsüz. O şimdi sonsuzluk aleminde!

ÖLÜMDEN NE KORKARSIN? / KORKMA EBEDİ VARSIN!

Kardeşler! İnsanın ruhlar alemi, doğum, hayat, ölüm, kabir hayatı, sırat ve ahiret alemi gibi serüvenleri var. İnsanın özün özü durumundaki ruhu ölümsüz! Bir tohumun dış kısmı çürüyüp özünden toprağı delerek yeni ve taze bir fidan fışkırdığını bilirsiniz.

Ölüm ruhun tazelenmesidir. 95 yaşında bütün hastalıkları kapmış bir yaşlı, o haliyle cennete girse ne olacak? Vücut çürüyecek ki, ruh yenilensin! Bütün cennet ehlinin 33 yaşının dinçliğinde cennete gireceği rivayetleri var. Ölümün hikmetini anlayabiliyor musunuz?

Ahmet kardeşim! Seninle dünya gözüyle hiç bir araya gelmedik. Fakat, tanıyanların anlattıklarından sizi sevdik. Sen evliliğine az bir süre kalmışken dünyaya veda ettin! Allah seni cennette hurilerle birlikte eylesin! Peygamberlere, alimlere, şehitlere komşu eylesin!

Kabrin cennet bahçelerinden bir bahçe olsun güzel Ahmed’im! Öldükten sonra böyle hayırla anılabilmek her faniye nasip olmaz. Allah hepimizi hayırla anılanlardan eylesin! Allah’a emanet olunuz, benim can kardeşlerim!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.