enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kar Fırtınası Geliyor! 1 Hafta Sürecek

Hava durumu uyarıları peş peşe gelirken Türkiye’ye bugün öğleden sonra Avar kar fırtınası geliyor. Yeni soğuk ve karlı hava 1 hafta boyunca sürecek. 81 ilde kar yağışı bekleniyor.

Kar Fırtınası Geliyor! 1 Hafta Sürecek
21 Ocak 2022 10:19 | Son Güncellenme: 21 Ocak 2022 10:21
A+
A-

Hava durumu uyarıları peş peşe geliyor. Hava tahmin uzmanları Türkiye’nin bugün öğle saatlerinden itibaren Avar kar fırtınasının etkisi altına gireceğini belirttiler.

Avar kar fırtınası ülkemizde etkili olması beklenen kar yağışlı ve fırtınalı soğuk hava dalgasına verilen isim olarak adlandılırken Avar, eski Türkçe’de heybetli anlamına geliyor.

AVAR KAR FIRTINASI 1 HAFTA BOYUNCA SÜRECEK

21 Ocak ile 28 Ocak tarihleri arasında etkili olması beklenen kar yağışlı hava dalgası ile birlikte birçok şehirde rekor kar yağışı bekleniyor. Avar kar fırtınası, Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin tamamında etkili olması bekleniyor.

KASTAMONU’DA KAR YAĞIŞI HAFTA SONU ETKİLİ OLACAK

Kastamonu’da ise kar yağışı hafta sonu etkili olacak. Cumartesi ve pazar günleri kar sağanağı olması beklenirken, pazartesi günü beklenen hava sıcaklığı -4° olarak tahmin ediliyor.

İSTANBUL’DA BU AKŞAM KAR YAĞIŞI BAŞLAYAK

Avar kar fırtınası Doğu Avrupa ve Balkanlar üzerinden bugün öğle saatleri ile birlikte yurda giriş yaparak etkisini göstermesi bekleniyor. İkindi vaktinde yani saat 4 gibi Trakya’da bugün kar yağışının başlaması bekleniyor. İstanbul, Çanakkale, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa ile birlikte Marmara Bölgesi’nin tamamında ise kar yağışının akşam 10’dan sonra başlayarak Cumartesi günü de etkisini göstermesi bekleniyor. Avar kar fırtınası ile birlikte etkili olacak kar yağışının genellikle lapa lapa yumuşak kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Rakımın yüksek olduğu yerlerde cumartesi gecesi beyaz örtü ile kaplanması beklenirken öğlen ve akşam saatleri arasında Trakya kesimi, Çanakkale ve İstanbul çevrelerinde yağışların mola vermesi bekleniyor.

YOĞUN KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

Cumartesi günü kar yağışının gece saatlerinde Ankara, Eskişehir, Afyon, Bolu gibi yurdun iç bölgelerine ilerlemesi ve yoğun bir şekilde etkili olacağı tahmin ediliyor. Öte yandan Marmara’nın doğusu ile Batı Karadeniz ve İç Anadolu’da yoğun kar yağışı geçişleri bekleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.