enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Şuur Abidesi Sadık Bir Dava Adamı ve Herkesin Ağabeyi Hemşehrimiz Osman Topal Kimdir

Osman Topal abimizi İstanbul Kastamonu Milli Görüşçüler platformundan ve Milli Gazeteye genelde Hicret takvimi için sık sık gelişinden tanımıştım. Çok mütevazi, naif, zarif, nezaket timsali ve alçak gönüllü bir abimizdi. Kastamonu ve ilçelerinde bir çok yerde su çıkarma noktasında onun imzası vardır. Ve Su tespit etmede uzmanlığı vardı ve bu alanda bir çok çırakta yetiştirmiştir.

Şuur Abidesi Sadık Bir Dava Adamı ve Herkesin Ağabeyi Hemşehrimiz Osman Topal Kimdir
19 Kasım 2021 12:15 | Son Güncellenme: 19 Kasım 2021 12:18
A+
A-

Kastamonu’lu Ünlüler

Osman Topal; 1959 Doğumlu Kastamonu Ağlı ilçesi Danacı mahallesindendir. Annesinin ismi Teslime Babasının ismi Hasan’dır. Alibeyköy Endüstri meslek lisesi Tesviyecilik bölümünden 1977 yılında mezun oldu.  4 erkek çocuğu vardır. Yıllarca Ticaretle uğraştı ve su tespitleri yaptı.

Osman Topal; yıllardır Milli Görüş partileri Refah, Fazilet ve Saadet Partilerinde hizmet etmiş teklifler gelmesine rağmen makam ve mevki için davasını terk etmeye meyil bile etmemiş bir abimizdi.

Uzun süredir tedavi gören Osman Topal abimiz rahmeti rahmana kavuştu. 40 gün öncede eşini kaybeden Osman Topal abimizin cenazesi için Eyüp Sultan camine gittik. Osman Topal abiyi tanıyordum ama cenaze namazında Eyüp Sultan camii eski imamı Hasan Çelik hocamız Osman Topal’ı öyle bir anlattı ki duygulanmamak elde değildi. Cenaze namazını ise Kastamonu’lu hemşehrimiz Dr. Abdullah Sevim kıldırdı. Cenazeden sonra bir şekilde hocamıza ulaşarak hem tanıştık hem de konuşmalarını yazmasını istirham ettik. Hasan hocamızda bizi kırmadı. Allah kendisinden razı olsun.

Osman Topal abimiz musalla taşında yatarken ve yüzlerce cemaatin şahitlik ve o çok sevdikleri Osman abiye son görev için toplanan cemaate Hasan Çelik hocamızın Osman Topal abimiz için anlattıkları nelerdi peki?

17.11.2021 tarihinde hakkın rahmetine kavuşan merhum merhum merhum Hacı Osman topal kardeşimize Allah’tan rahmet niyaz ediyoruz. Mekanı cennet olsun. Değerli evlatlarının ve Milli Görüş camiasının başı sağ olsun.

Eyüp Sultan Camide Dostlarının uğurlamasıyla güzel bir merasimle Eyüp Sultan hazretlerinin manevi huzurundan ahret yolculuğuna gitmiştir. Osman Topal kardeşimle 1988 yılında Eyüp Sultan Cami imamı olduğum sene tanışmıştım. Çok genç bir delikanlı idi. 32 senelik dostluğumuz oldu. Kendisi ile beraber hacca da gittik. Daha sonra siyasi çalışmalar da yaptık. kendisini hep sabırlı hep çalışkan ve hep heyecanlı gördüm. Eline ilçe Başkanlığı ve belediye meclis üyeliği imkanları geçtiği zamanlarda bile inancından gelen kuvvetle elini harama uzatmadığına hep şahit oldum ve olduk.

Bir tarihte Necmeddin Erbakan hocamız Eyüp Sultan meydanına gelmişti. Merhum Osman Topal abimiz bu meydanda merhum Erbakan hocamıza bir söz vermişti. Eyüp Sultan meydanında Erbakan Hocamıza şöyle söz verdiler. Muhterem Hocam size Eyüp Sultan hazretlerinin huzurunda söz veriyorum görevde bulunduğum sürece ve ömrümün sonuna kadar haktan, doğruluktan ve davamızdan ayrılmayacağıma söz veriyorum, söz veriyorum demişti. Eline onca imkan geçmesine rağmen hayatının sonuna kadar öyle yaşadığına bütün cemaat olarak şahit olmuşuzdur. Mekanı cennet, makamı ali olsun.

Yorumlar
  1. Suat dedi ki:

    Allah mekanını cennet eylesin. Osman dayım çok değerli çok iyi insandı. Vefatı bizi derinden üzdü. Nur içinde yatsın sevgili dayım…