enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Stresten Kaynaklanan Hastalıklar Nelerdir (İşte Stresten Korunmanın Kolay Yolları)

Stres nedir neden olur? Stres nedir açıklayınız? Stres ile nasıl başa çıkılır? Psikolojik stresör nedir? Stresten korunma yolları nelerdir? Stresten korunmada en etkili yöntem nedir? Stresi azaltmak için neler yapılabilir? Stresli bir insan nasıl rahatlatılır?

Stresten Kaynaklanan Hastalıklar Nelerdir (İşte Stresten Korunmanın Kolay Yolları)
11 Temmuz 2023 00:12 | Son Güncellenme: 11 Temmuz 2023 12:00
A+
A-

STRESTEN KAYNAKLANAN HASTALIKLARIN TEDAVİSİ NASIL OLUR?

Bugünün modern tıbbı ve sosyaloglar birçok hastalığın stresten kaynaklandığını belirtiyor.

Şüphesiz stres neredeyse bütün hastalıkların startını veren bir başlangıçtır. Lokman Hekim, “Ayağını sıcak tut, başını serin. Düşünme derin, derin” derken düşünmenin stresin neleri getireceğini özetleyi vermişlerdir.

Stres sinir sistemini, sarsar bazen felce uğratır, sinir sistemi bozulunca insan makinası kontrol mekanizmasını yitirir. Irsilik babında zikrettiğimiz gibi kişinin hangi organı zayıfsa o organ rahatsızlanır.

Stres tabir caizse Deprem gibidir. Depremin şiddeti yaşadığımız sıkıntılarla doğru orantılıdır. Nasıl ki, bir beldeye aynı şiddette deprem olur bazı binalar (genellikle kamu binaları) çabucak yıkılır, bunlar çürük yapılan binalardır. Bazılarının camı bile kırılmaz. Stres sonucunda zayıf azalarda hastalık baş gösterir, bunlar ülser, verem, kanser, kellik, sedef egzama kalp vs. olabilir.

Sinir sistemi elektrik sistemindeki sigorta gibidir. Bazılarında bu sigorta telleri ince telli olup çabucak atar. Böyle kişilere biz deli deriz bazılarının sigorta telleri kalındır, her şeyde kolay, kolay atmaz. Bunlar sıkıntılarını içine atarlar, bu çok tehlikelidir. Bir gün içine attıkları sıkıntılar elem, hastalık olarak ortaya çıkar.

Resûlullah (s.a.v.) Efendimiz “Çocuklar sinirlenmedikçe kıyamet kopmaz” buyururlar. O çocuklar ki masumdur. Melek gibidir. Bu masum yavrucaklar da strese girerse, bu asra STRES ÇAĞI desek tam isabet etmiş oluruz. Bu yavrucakları delirten nedir.

Bunlar hayata gözlerini çabuk açıyor. Beton yığınları arasında hapsoluyorlar toprakla oynayıp toprağın nötürleyiciliğinden yoksunlar. Anneleri babaları zaten dert küpü, stres alıp, stres soluyorlar zavallı çocuk ta ana karnında tanışır stres- le, Anne sütünün iyi bir gıda olmasının yanı sıra dertleri, sevgiyi bebeğe geçiren bir vasıta olduğunu Anne Sütü bahsinde geniş, geniş açıklamıştık. Belki streste Anneden çocuğuna geçiyordur.

Bebesinden, dedesine kadar strese gark olduk. Bende Stres yoktur diyenlerde dahil.

Bu illetten korunma ve kurtulma yolu yok mudur? diyenlere

STRES VE STRESTEN KORUNMA YOLLARI NELERDİR? 

a) 2/3 oğul otu, 1/3 karabaş otu karışımımın ıhlamur gibi kaynatıp, balla tatlandırarak günlük 4’er su bardağı ister sinirli, ister keyifli halinizde içmeye devam ediniz.

b) Söğüt yarağını ıhlamur gibi kaynatıp balla tatlandırılarak günde 1-3 su bardağı hüzünlü ve keyifli anlarınızda içmeye devam ediniz.

c) Ihlamuru kaynatıp balla tatlandırarak su bardağı ile içmeye devam ediniz.

d) Lavantayı ıhlamur gibi kaynatıp balla tatlandırarak günde 1-3 su bardağı içmeye devam ediniz.

e) Sarımsak yemeğe devam ediniz.

f) Sinirli anınızda Abdest alın, sabredin

g) Sinirli anlarda dışarı çıkıp hava alın, gerekirse seyahate çıkın “seyahet edin sıhhat bulun” Hadisini uygulayın.

h) Yaptığımız işleri Allah rızası için yaparsanız, sonucundaki hayal kırıklıklarından dolayı strese girmezsiniz.

1) Fazla çay ve kahve içerek sinirlerinizi germeyiniz.

i) Yukarıdaki stres giderici formüller gerilen sinirleri yumuşatır sizi melekleştirir.

 

Göbek Yağının İnanılmaz Zararları (Göbek Yağından Nasıl Kurtulabiliriz?)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.