enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Spor Spikeri Hemşehrimiz Yalçın Çetin Kimdir (Hangi İlçemizdendir?

Onu TRT’den tanıyoruz. Futbol tutkunları daha çok tanıyor elbette. Çünkü sürekli maç anlatıyor. Yalçın Çetin’in en çok merak edilen yanı hangi takımı tuttuğu ve nereli olduğudur. Hangi takımı tuttuğu konusunda ser verip sır vermeyen Çetin nereli olduğunu ise özlemle söylüyor. İşte Yalçın Çetin hakkında merak edilenler…

Spor Spikeri Hemşehrimiz Yalçın Çetin Kimdir (Hangi İlçemizdendir?
11 Ocak 2023 07:35 | Son Güncellenme: 11 Ocak 2023 13:18
A+
A-

Yalçın Çetin beIN Sports ayrıldı mı? Yalçın Çetin kaç yaşında? Çetin Yalçın Kimdir? Yalçın Çetin kimdir nerelidir?

En son Galatasaray ile Fenerbahçe’nin Kadıköy Şükrü Saraçoğlu stadında oynadığı ve Galatasaray’ın 3-0 gibi net bir skorla kazandığı maçı da anlatan Yalçın Çetin hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık…

Kastamonu’lu Ünlüler

   Spor Spikeri Yalçın Çetin; 1969’da Ankara doğdu ve büyüdü. Aslen Evliyalar Şehri Kastamonu’lu ve etli ekmeği ile meşhur Daday ilçesi Dereköy Göçerler mahallesindendir. Babası Polis memuru Selahattin Çetin ve annesi Satiye Çetin oğludur. Babası Eski Orman Bakanı Vecdi İlhan’ın koruma polisidir. Eğitime çok küçük yaşlarda başladığından yatılı olarak gittiği Ankara Laborant Meslek Lisesini 16 yaşında bitirdi.

Küçük yaşlardan itibaren beğenilen ve dikkat çeken ses tonuna sahip olan Çetin, 17-18 yaşlarına geldiğinde çevresinin “sesini değerlendirmelisin” teşvikleriyle 1992’de TRT’nin 7 spor spikeri alımı için açtığı ve 20.000 kişinin başvurduğu sınava girdi. Dört ayrı aşamalı, yazılı ve sözlü olarak yapılan sınavda ikinci olan Yalçın Çetin, (birinci ise yine TRT’den tanıdığımız Erdoğan Arıkan) 23 yaşında TRT’ye girdi.

Spikerlik kariyerinin ilk maçı Türkiye Kupası’nda Çanakkale Dardanelspor – Ankaragücü karşılaşmasıydı. Bu ilk maçında çok heyecanlı olan Yalçın Çetin uzatmalarda atılan altın gölü kimin attığını yanlış söyler. İşte o ilk maç anısı “Çanakkale Dardanelspor – Ankaragücü maçına gitmiştim. Kupa maçıydı. Maç uzadı, altın gol uygulaması vardı ve Dardanelspor 96. dakikada bir gol buldu ama şanssızlık işte, daha ilk maçımda gol karambol bir pozisyonda oldu. ben A futbolcusu attı dedim, değilmiş. B futbolcusu dedim, o da çıkmadı. Artık üçüncü futbolcuda doğruyu bulduk. Çok heyecanlandığımı, stres yaptığımı hatırlıyorum.

Türk takımlarının Avrupa Kupaları’ndaki birçok maçını anlatmış olan Çetin, spikerliğini yaptığı en önemli maçlar arasında Türk Milli Takımı’nın 2002 Dünya kupası çeyrek finalinde Senegal’i uzatmada 1-0’lık sonuçla elediği ve 2008 Avrupa Kupası çeyrek finalinde Hırvatistan’ı uzatma sonrası penaltı atışlarında 3-1’lik sonuçla elediği maçları vardır.

TRT kariyerinde 1600’ü aşkın maçın spikerliğini yapmış olan Yalçın Çetin, 2010’da bir süre TRT Spor haberleri Müdürlüğü yaptıktan sonra spikerlik kariyerini Bein Sport’ta sürdürmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.