enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

SON DAKİKA: EYT’liler de Mutlu Son: Yaş Sınırı da Olmayacak

Cumhurbaşkanlığında yapılan EYT zirvesi sonrası Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan Emeklilikte Yaşa Takılanlarda herhangi bir yaş sınırı konulmayacağını açıkladı…

SON DAKİKA: EYT’liler de Mutlu Son: Yaş Sınırı da Olmayacak
28 Aralık 2022 21:09
A+
A-

Yıllardır yapılan çağrılara kulak tıkayan hükümet en sonunda seçim öncesi EYT’lilerin beklediği haberi verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları şu şekilde:

”EYT Konusunu derinlemesine incelemeden herhangi bir taahhüt altına girmek istemedik.

Bu düzenlemeyi de milletimiz için yapıyoruz. Tekrar hatırlayacak olursak emekli olmak için 3 şartı, gün şartı, sigorta şartı ve yaşı tamamlamak gerektiriyor. Yaptığımız düzenleme sadece yaş sebebi ile emeklilik bekleyenleri kapsıyor.

Bu düzenleme çıktığında 5.6 milyon emekli varken 13.9 milyon emekliye hizmet vereceğiz. Her yıl istihdamına 1 milyon kişi ekleyen bir ülke olarak sosyal sigorta sistemimizi korumayı başarıyoruz.

Yaklaşık 2 milyon vatandaşımız daha emekli olma hakkına kavuşuyor. Emeklilik hakkının kullanılması hususunda herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacaktır.

Yaş şartı olmadan emekliliğe imkan sağlayan düzenleme, eski sistemdeki SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı ayrımı olmaksızın mevcut yapıdaki herkes için geçerli.

Taşerondan kadroya alınanlardan hemen emekli olmayı tercih etmeyecekler için ayrı bir geçiş düzenlemesi hazırlıyoruz. Emekli olanların en azından bir kısmının çalışmaya devam edeceklerini biliyoruz.

İşverenlerimizin kıdem tazminatı ödemede güçlük çekmemesi için KGF destekli bir kredi paketini devreye alıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bu açıklaması ile yıllardır kangrene dönen sorunda seçim öncesi çözülmüş olacak. EYT’liler en sonunda istediklerini almış olacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.