enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Yabancı Dil Öğrenirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yabancı Dil Öğrenirken Dikkat Edilmesi Gerekenler
28 Aralık 2022 15:41
A+
A-

Dünya her zamankinden daha fazla bağlantılı hale geldikçe, yeni bir dil öğrenmenin çekiciliği açıktır. İster iş ister eğlence için, uluslararası düzeyde iletişim kurabilmek birçok fayda sağlayabilir.

İşte yabancı dil öğrenirken dikkat edilmesi gereken bazı önemli ipuçları;

• Her gün çalışma için düzenli saatler ayarlayın

Günün belirli bir zamanı vardır, en açık olduğunuz zaman ve bu muhtemelen yeni dilinizi çalışmak için en iyi zaman olacaktır. Daha hızlı bir şekilde daha yetkin olmak istiyorsanız, bunu haftada 2 veya 3 kez yerine her gün yapmak da iyi bir fikirdir. Çalışmak için 30-45 dakika yeterli bir süre, ancak dil üzerinde bir saat çalışmaya karar verirseniz, beyninizi aşırı yüklememek için arada bir mola vermeye çalışın. Belirli bir ders üzerinde çalışırken, zamanınız daralıyor diye onu tamamlamak için kendinize baskı yapmayın. Kendinize ayırdığınız zamanda başarabileceğinizi yapın ve bir sonraki programlanmış zamanınızda geri kalanı üzerinde çalışın.

• Kendinizi motive etmek için bir hedef belirleyin

Hayatlarında başarılı olan çoğu insan, kendilerine hedefler koyanlardır. Bir dil öğrenirken, belirli bir yeterlilik düzeyi için kendinize belirli bir zaman çerçevesi vererek aynı şeyi yapabilirsiniz. Bu uygulama, sizi görevden yılmanızı önleyecek ve bunun yerine ısrar etmeye itecek harika bir motive edici güç olabilir.

• Hata yapmak normaldir

Yeni bir şey öğrenirken hata yapmak kaçınılmazdır ve bu farklı bir dil öğrenmek için de geçerlidir. Birkaç hata yaparsanız cesaretiniz kırılmasın. Bunların hepsi öğrenme sürecinin bir parçasıdır. Önemli olan, geçmeye çalıştığınız şeyi bir şekilde iletebilmektir.

• Pratik yapmaya devam edin

Ustalaşmak istediğimiz her şeyde olduğu gibi, pratik yapmak çok önemlidir. Halihazırda bildiğiniz şeyleri uygulamaya devam etmelisiniz ki onlar sizin için basit ve doğal hale gelsinler. Bu aynı zamanda kendinize olan güveninizi de artıracaktır. Sizin için daha zor olan sözcükleri, zaten zorlanmadan söyleyebildiğinizi hissedene kadar çalışmayı bırakmayın.

 

• Dinlemek yardımcı olabilir

Dili gerçekten konuşan birini dinlediyseniz, yeni bir dil öğrenmek çok daha kolay olabilir. Burada, yalnızca öğrenme materyalini okurken farkında olmayabileceğiniz nüansları, telaffuzları ve çekimleri tanımlayabileceksiniz. Dili daha ayrıntılı bir şekilde öğrenmenize yardımcı olacak bir ses bileşeninden yararlanın. Bu aynı zamanda, dili doğru şekilde konuşurken giderek daha rahat hale geldikçe, dil hakkında güven kazanmanıza da yardımcı olacaktır.

• Kalıcılık anahtardır

Bazı insanlar diğerlerinden çok daha hızlı öğrenirler. Ayrıca, tam olarak geliştiğinizi düşündüğünüzde, yeniden geriye gidiyormuş gibi göründüğünüz zamanlar da olabilir. Bu olduğunda, cesaretinizin kırılmasına gerek yok. Bunlar, yeni bir şey öğrenirken, hatta bir yabancı dil öğrenirken yaşanan küçük aksaklıklardır. Daha iyi hissetmenin bir yolu, başladığınızda yaptığınız ilk birkaç derse bakmaktır. Bu dersleri ilk kez başarmaya çalıştığınızda değil, şimdi ne kadar kolay olduğunu öğrenince hoş bir şekilde şaşıracaksınız. Düzenli bir şekilde çalışmanın her zaman başarıya ulaştıracağını unutmayın.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.