enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Seçimlerin ardından ilk kabine toplantısı bugün: Gündemde hangi başlıklar var?

Yerel seçimlerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlık edeceği ilk kabine toplantısı bugün gerçekleşecek. İsrail ile İran arasındaki gerilim, yerel seçim sonuçlarının değerlendirilmesi ve enflasyonla mücadele, kabine toplantısının ana gündem maddeleri olarak öne çıkıyor.

Seçimlerin ardından ilk kabine toplantısı bugün: Gündemde hangi başlıklar var?
16 Nisan 2024 09:56 | Son Güncellenme: 16 Nisan 2024 09:57
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık edeceği kabine toplantısının ana gündem maddeleri şu şekilde sıralanıyor:

  1. Yerel Seçim Sonuçları: İlk kez toplanacak kabinede bakanların, kendi şehirlerindeki yerel seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirme yapması bekleniyor.
  2. İsrail-İran Gerilimi: İsrail ve İran arasındaki gerilim, Türkiye’nin atacağı adımlar ve Gazze’deki son durumun ele alınmasıyla birlikte gündemde olacak. Türkiye’nin insani yardımlarının gözden geçirilmesi de planlar arasında yer alıyor.
  3. Terörle Mücadele: Irak’ın kuzeyindeki terörle mücadele operasyonları ve Türkiye’nin Irak ile ilişkileri kabinede ele alınacak. TSK’nın güvenlik çemberinin kapatılması için operasyonlarının değerlendirilmesi bekleniyor.
  4. Enflasyonla Mücadele ve Ekonomi: Ekonomideki son durumun kapsamlı bir şekilde değerlendirilmesi ve enflasyonla mücadele stratejilerinin ele alınması planlanıyor.

Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kameraların karşısına geçerek açıklamalarda bulunması bekleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.