enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Sağlığınız İçin Hemen Bugün Yapabileceğiniz 8 Alışkanlık

Sağlığınız içn hemen bugün yapabileceğiniz 10 alışkanlık bu yazıda…

Sağlığınız İçin Hemen Bugün Yapabileceğiniz 8 Alışkanlık
22 Ekim 2022 15:35 | Son Güncellenme: 23 Ekim 2022 18:23
A+
A-
İşte Sağlığınız İçin Hemen Bugün Yapabileceğiniz 8 Alışkanlık;

1-) Yavaş yemek yiyin

Bu, beyninize tok olduğunuz sinyalini alma şansı verir, böylece fazla yeme olasılığınız azalır. Ve yavaş alırsanız, ne yediğinizi düşünmeniz ve mantıklı, sağlıklı seçimler yapmanız daha olasıdır.

2-) Vakit Ayırın

Zihinsel ve fiziksel sağlığınız için iyi olan, aileniz ve arkadaşlarınızla bağ kurabileceğiniz bir zamandır. Daha fazla tatil yapan insanlar daha uzun yaşar ve kalp hastalığı ve diğer sağlık sorunlarına yakalanma olasılıkları daha düşüktür.

3-) Stresinizi Yönetin

Hepimizin hayatında stres var. Kaslarınızı gerginleştirir ve kalp atışlarınızı hızlandırır. Bu, örneğin günlük işe gidip gelirken çok sık oluyorsa ve bunu iyi idare etmezseniz, yüksek tansiyon, ülser ve kalp hastalığı gibi ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Bu yüzden nefes almak için zaman ayırın, sizi sakinleştiren bir şey yapın ve değiştiremeyeceğiniz şeyleri kabul etmeye çalışın.( yoğun trafik gibi)

4-) Şekeri Azaltın

Çoğumuz ihtiyacımızdan çok daha fazlasını alıyoruz. Bu sadece eklenen kaloriler ve besin değerinin olmaması değil: Aynı zamanda kan şekerinizin yükselmesine ve ardından düşmesine neden olabilir ve bu da sizi yorgun, aç ve sinirli – “aç” bırakır.

5-) Hareket Halinde Olun

Bir ofiste çalışıyorsanız, her saat başı kalkıp dolaşın ya da günün bir kısmı için ayakta bir masa deneyin. Daha fazla kalori yakacak, dolaşımınızı iyileştirecek ve daha uyanık kalacaksınız. Diyabet ve yüksek tansiyon gibi bazı sağlık sorunlarının önlenmesine bile yardımcı olabilir.

6-) Yeşillerinizi yiyin

Lahana, ıspanak, karalahana, roka, pırasa, brokoli, kıvırcık, marul, yeşil nane  – bu yeşil yapraklı sebzelerden bolca aldığınızdan emin olun. Besinlerle doludurlar, kalorileri düşüktür ve sizi dolduran ve açlığınızı gideren bir sürü lif içerirler.

7-) Dışarı çık

Güneş ışığı uyku saatinizi ayarlamanıza yardımcı olur ve daha fazla egzersiz yapmanızı sağlar. Ayrıca birçok insanın yeterince alamadığı D vitamini de alacaksınız. Hücre fonksiyonu, zihinsel sağlık ve kalp sağlığı için önemlidir. Ancak güneşte çok uzun süre kalmayın ve güneş kremi sürün. Çok fazla güneş cilt kanseri ile bağlantılıdır.

😎 Su İçmeyi Aksatmayın

Su sağlığımız için hayati öneme sahiptir. Hücrelere besin getirmek, atıklardan kurtulmak, eklemleri ve organları korumak, vücut ısısını korumak gibi vücudumuzun birçok işlevinde kilit rol oynar.

Su neredeyse her zaman ilk içeceğiniz olmalıdır. Basit şekerler ve kalorilerde yüksek olabilen soda veya meyve suyu gibi şekerli içecekler yerine su içmeyi seçin.

Bu makale yalnızca bilgilendirme amaçlıdır ve tıbbi tavsiye verme amacı taşımamaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.