enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Sağlığımızı – Sıhhatimizi Korumanın Kolay Yolları (Hıfzısıhha Ne Demek?))

İslam dini sağlığın korunmasını esas almıştır. İslam’ın emir ve yasakları, matematik ve eşyanın
tabiatıyla uyum içerisindedir Zinayı yasaklayan Ayet-i Celilede bunu açık bir biçimde görüyoruz. Ayette “Zina yapmayın” yerine “zinaya yaklaşmayın” buyurularak eşyanın tabiatı (İnsan’ın fıtratı) gözetilip zinaya giden yollar tıkanmıştır. Hasta olmadan önce sağlığımızın kıymetini
bilin” Hadis-i şerifi Resulullah efendimizin (s.a.v.) uygulamaları, İslam’da aslolan (insanı komple bir makina gibi görüp, onun ince ayarlarını yapıp, bozulmadan uzun yıllar çalıştımak) hasta
olmamaktır.

Sağlığımızı – Sıhhatimizi Korumanın Kolay Yolları (Hıfzısıhha Ne Demek?))
24 Nisan 2023 12:42 | Son Güncellenme: 24 Nisan 2023 14:52
A+
A-

İslam Dini, insana zarar verecek ve vermesi muhtemel olayları ve yorumları men ettirmiş, ya da uygun görmemiştir. Mâl-i Hulya, tül-i Emel, Dünyaya meyl anlamına geldiği ve en önemlisi bu emel ve hayallerin inkısar-ı hayale uğrandığında hayal ve emel sahibinin, strese düçar olup. derin elemlere gark olmasından korkulduğu için uygun görülmemiştir.

12. sayfada soğuk başlıklı makale de zikrettiğimiz gibi Resulullah (s.a.v) Efendimiz “Bütün (çoğu) hastalıklar soğuktan kaynaklanır” buyurarak, sıkı giyinmeyi soğuktan korunmayı tavsiye etmişlerdir. Soğukla ilgili bu yazımızı tekrar tekrar okuyup amel edin.

11. sayfadaki mide 9. sayfadaki kulu veşrabu ile ilgili makalelerimizi okuyun, yemek yerken ölçüleri kaçırmayın. 19 sayfadaki “Kaylule ve ikindi uykusu” başlıklı makalemizi okuyup uykunuzu ona göre tanzim ediniz.

Yemek sofranıza her öğün Halis zeytinyağı 2/3+ 13 gerçek sirke karışımını bir tabağa koyup) yemeklerden önce ekmeğe bandırıp yiyin. Yağ, mide ve bağırsaklarınızı yumuşatıp, hazıma yardımcı olsun, sirke bozuk hormonlu meyve ve sebzelerin sanayi ürünü uyduruk margarin ve çikolata vs, besinlerin zararlarını yok etsin.

Misvak bahsini iyice okursanız, Resulullah (.a.v.) Efendimizin her yemekten önce., her namazdan önce konuşmadan önce, konuşmadan sonra, uykudan önce, uyanınca misvak kullandığını göreceksiniz. Misvağı derinlemesine inceleyen “Misvak risalesi” isimli kitabımızda inşallah

Misvağın önemini, ilaç gibi kıymetli olduğunu açıklamaya çalışacağız. Misvağın yerini hiç bir şey tutmaz. Hastalıklar, ağızdan başlar, ağızda hastalıkları önlemenin yolu misvaktır.

Hastalıkların ikinci evi mide’dir. Hazımdır, Normalde gıdalann hazmolunması için safra kesesi düzenli olarak asid salgılar, biz öyle düzensiz, öyle zararlı besleniriz ki; safra kesesi ne yapacağını şaşırır.

Ondan sonra mide Hapı, mideyi bir harc karma makinası, mikser gibi düşünün; kumu çimentosu fazla suyu az gelirse harç oluşmaz. Besin dengesini de bu şekilde ayarlayınız. 1/3 yemek, 1/3 su, 1/3 hava.

İncire kıymet veriniz, incir hazmı kolaylaştırır, vücuda kuvvet verir, tansiyonu regüle eder. Vücüttaki tıkanıkları açar. Yaş ve kuru inciri devamlı yiyiniz.

Kuru üzüm ve günlüğü her sabah yiyiniz. 21 adet üzüm tavsiye edilmiştir. Unutkanlığı giderir, güzel kan yapar.

Hamile kadınlar ve çocuklu kadınlar, hurma bahsini okuyup hurmayı devamlı yiyiniz. Oruç açarken, karnınız acıktığında hurmayı yiyiniz. Hurma besin olarak insana yeter.

Elma, armut, ayva, kiraz. şeftali, kayısı gibi meyveleri misafir gelince değil, her gün yiyiniz.

Meyve, kuru incir, kuru üzümü cipslere tercih ediniz. Fındık, badem, fıstık gibi yağlı ve karaciğere zararlı gıdaları yerken, telafilerini nazara alıp yiyiniz. Bunlardan sonra fındık yaprağı-kekik yaptığını kaynatıp içiniz.

Ayçiçek çekirdeği yerine kabak çekirdeğini tercih ediniz.

Haram olan alkolsüz bira, bira, şarap, viski vs. evinize sokmayın, Alkolde bitkilerin ıslatılıp içilmesinin haram olduğunu. şifasIz olduğunu aklınızdan çıkarmayınız. “necasette şifa yoktur”

Cola ve gazoz türleri yerine ayran veya meyve sularını tercih ediniz.

Her gün Sarımsak yiyiniz. yutunuz, yada sarımsak hapı yutunuz.

Hazım için kepek ekmek yiyiniz, meyveleri yıkadıktan sonra kabuğuyla beraber yiyiniz.

Şu hormon belası yüzünden, Yemeklerde yeşillik (sebze) yemek sünnettir, yiyiniz” demekten neredeyse çekinir olduk: “Gıdalar çok kuvvetli ve çok zararlı” Kolestrol, şeker, kalp. şişmanlık yaygınlaştı, buna belki engel olur, belki sıhhatimizi korumamızda faydalı olur temennisiyle, Resulullah (s’a’v) Efendimizin “ölümden başka (birçok) hastalığa iyi gelir” diyerek tavsiye ettikleri kıymetli bitkilerden hazırladığımız, çay formülünü ıhlamur gibi kaynatıp günde 2-3 su bardağı içiniz.

Kekik: Mikrop öldürür, kanı temizler, kandaki. yağ. şeker gibi pislikleri yakar, iksir (çay formülüne) güzel bir raiha verir, çayın herkes tarafından içilmesini sağlar.

Misvak: Parçalanıp, iksire katılır. Antiseptiktir, mide ülserine ve içerideki iltihaplara faydalıdır, İdrar söktürücüdür, toksin maddeleri üre vasıtasıyla dışarı attırır, böbreklere de faydalıdır.

Çörek otu: Vücudun immün (bağışıklık) sistemini kuvvetlendirip, direncini artırır, hastalık mikroplara karşı cengaverlik gücünü takviye eder. Gaz, söktürür, Anne sütünü artırır, bağırsaklarda kurt varsa düşürür, idrar artırır. mideye faydalıdır.

Sinaameki: Hazmı kolaylaştırır, en ince damar ve kemik içlerine nüfuz eder, romatizmaya faydalıdır. Zararlı toksitleri bağırsak vasıtasıyla dışarı atar.

5) Bal: Tatlandırmak için, şeker yerine kullanılır. Hakikisinin faydası sayılamayacak kadar çoktur. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.

İksirin (şifalı çayın) buna tıbb/ı nebevi çay, sünnet çayı da diyebiliriz” formülü:

200 gr. kekik, 60 gr misvak parçacıkları, 100 gr çörek otu, 60 gr Sinameki, karıştırılıp, bir çaydanlık ya da cezveye kafi miktar atılıp aynen ıhlamur kaynatır gibi kaynatılıp demlendikten sonra, günde 3 su bardağı balla tatlandırarak ömür boyu içilir, hem sünneti ifa eder. hem şifa kazanırsınız.

Hastalıkların en önemli kaynaklarından biri de strestir. Stresten kurtulmak için 200 gr. oğulotu, 100 gr. karabaş otunun karışımını, kafi miktarlarda kaynatıp. balla tatlandırarak içmeye devam ediniz. Bu karışım gergin sinirleri yumuşatır, kalp atışlarını düzene sokar.

Çay ve kahveyi normal ölçülerde içiniz. günde 6 bardaktan fazla çay içmeyiniz. Bunlar sinirleri gerer, uyutmaz, sizi asabi, çekilmez birisi haline getirir.

Stresin en iyi ilacı; namaz, abdest ve duadır. Abdest fazla enerjiyi su ile nötr eder insanı sakinleştirir. Resülullah (s.a.v.) Efendimiz “Sizden birisi sinirlenince abdest alsın” buyurmuşlardır.

Dertleri, stresi, sıkıntıyı, acı günleri unutmak için kullanıldığı söylenen alkol ve eroin, duyguları istismar ederek isyana, şirke sürükleyen müzikler, stresi ve acıları unutturmadığı gibi daha da artırır.

Kansere ve bir çok hastalığa sebebiyet veren ve daha da korkuncu; kullananı yavaş, yavaş ölüme götüren sigara, moda halinde, küçük çocuklara da yayılmıştır. Bazısı sağlığının elden gittiğini görüp, aklı başına gelip, sigarayı bırakmak ister. Fakat sigarayı bakınca da; stres, asabilik, baş dönmesine düçar olduklarını söyleyip. dayanamayıp tekrar sigaraya başlarlar. Sigarayı bırakıp da stresten, asabilikten şikayetçi olanlara, 2/3 oğul otu, 1/3 karabaş otunu karıştırıp ıhlamur gibi kaynatıp, balla tatlandırılarak günde 3 su bardağı içmeleri tavsiye edilir. Böylece stresleri yok olur, kandaki nikotinleri yok olur ve kanın nikotin arzusu kalmaz. Kalp rahatsızlıklarına da iyi gelir.

Oturmak, hareketsizlik, her tarafa araba ile gitmek. yenen besinlerin yakılamamasını, bu ise şişmanlığa neden olur. Spor yapmak, yürümek; sağlık için elzemdir.

İlkbahar ve sonbaharda Hacamat (vakum yöntemiyle kirli kanı aldırmak) yaptırmak, sünnettir.

Romatizmaya ve birçok hastalığa faydalıdır.

Yemekten önce ve yemekten sonra elleri sabunla yıkamak, meyveleri, sebzeleri ykayıp yemek, yemek yerken mikrop kapmamak için elzemdir.

Her sene kolesterol, tansiyon ve şekerinizi ölçtürünüz.

Birçok hastalık, böbrek rahatsızlığı ve bağırsak rahatsızlığından kaynaklanır. ki çıkış (idrar ve dışkı) düzene sokulursa birçok hastalıktan (Baş ağrısı, terleme, sedef, kaşıntı, kolesterol, tansiyon vs.) kurtulmuş olursunuz. Bunun için tıbbi nebevi çayını devamlı olarak içiniz.

 

Kaynak: Alternatif Tıp ve Şifa Sofrası Kitabı (Mustafa Özer)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.