enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

“Sadettin Ökten ve Medeniyet Tasavvuru “kitabının yazarı , eğitimci Sema Bekiroğlu kimdir ?

Öğretmen, eğitimci , yazar Sema Bekiroğlu, Lisans eğitimini 1999’da Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Tarih Öğretmenliği Bölümünde tamamladı. Yüksek lisans eğitimine Sabahattin Zaim Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Tarih ve Medeniyet Araştırmaları dalında devam ederek 2020 yılında “Sadettin Ökten’de Medeniyet Tasavvuru ve Çağdaşı Düşünürlerle Mukayesesi” başlıklı tezini yazdı.

“Sadettin Ökten ve Medeniyet Tasavvuru “kitabının  yazarı , eğitimci  Sema Bekiroğlu kimdir ?
12 Temmuz 2023 22:29 | Son Güncellenme: 13 Temmuz 2023 13:27
A+
A-

Sema Bekiroğlu, lisans eğitimini 1999 yılında 28 Şubat döneminin en hareketli olduğu zamanda Marmara Üniversitesi Tarih bölümünde tamamladı. Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde 2020 yılında, “Saadettin Ökten-Hayatı ve Medeniyet Tasavvuru ve Çağdaş Düşünürlerle Mukayesesi” başlıklı teziyle yüksek lisanstan mezun oldu.

Asıl mesleği öğretmenlik olan Sema Bekiroğlu, şu anda İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünde vazifesine ve akademik çalışmalarına devam etmektedir. Yazar ve Eğitimci Sema Bekiroğlu 3 çocuk annesidir.

Kastamonu Haber ekibimizden Ahmet Köse, İmam Hatip Lisesinde hocası olan, eğitimci yazar Sema Bekiroğlu’nun bilinmeyen yönlerini, insani ilişkilerini kaleme aldı:

Sema Hocamla ilk tanışıklığımız, 2014 yılının Eylül ayında Akif İnan Anadolu İmam Hatip Lisesinde tarih dersime girmesiyle başlar.

Küçük yaşlardan beri bana Tarih dersini sevdiren annem sayesinde, Sema hocamızla anlaşmamız daha kolay olmuştu. Rahmetli annemin de cana yakınlığı ve insani ilişkileri sayesinde Sema hocamızla ailecek tanışmış olduk. İyiki de tanışmışız…

10. Sınıfta Siyer dersimize de giren Sema Bekiroğlu hocamız, Siyer dersini genelde İhsan Süreyya Sırma Hocamızın “Peygamber Efendimizi” anlatan kitabı ile anlatırdı.

Sema Hoca, ‘olaylara eleştirel bakma ve Müslümanlık şuuru’ katma anlamında bana ve diğer öğrencilerine de önemli bir misyon kazandırmıştır.

11. sınıfta okulumuzdan ayrılsa da, sonrasında ailecek görüşerek bizi hiç yalnız bırakmadı.

Rahmetli Annem Gülay Köse 4 Aralık 2020’de sokağa çıkma yasağının olduğu gün rahmeti rahmana kavuşunca Sema Hocam, ”Ben bugün evde duramam, Ahmet’in yanında olmam gerekir.” diyerek ailecek mezarlığa kadar gelmesi ve benimle birlikte gözyaşı dökmesini, hayatımın sonuna kadar unutamayacağım…

Sonraki süreçte de hiç bir zaman bizi yalnız bırakmayarak, bazan iftara, bazan kahvaltıya davet ederek annemin yokluğunu hissettirmemeye çalışmasını da unutamam..

Sema hocam benim için bir öğretmenden çok fazlası; benim manevi annemdir desem mübalağa yapmış olmam.

“Sadettin Ökten ve Medeniyet Tasavvuru” kitabını benim için imzaladıktan sonra not olarak; ”Ahmet Köse öğrencim ve manevi oğluma en içten sevgilerimle.” yazması beni çok ama çok mutlu etti. Allah (c.c) bu ünvana layık olabilmeyi nasip eylesin inşallah.

Sema hocamın kitabını çok beğenerek ve dikkatlice okudum. Özellikle, medeniyet ve tasavvuru hakkında araştırma yapan, merak eden kişilerin kesinlikle okuması gereken kaynak bir kitap.

Sema Hocamın eşi Halit Bekiroğlu bey ise eğitimci , yazar ve entelektüel bir kişiliğe sahiptir. Bir dönem Önder başkanlığı da yapmıştır.

Halit başkanım ile Sema hocam, 28 Şubat döneminde henüz üniversite yıllarında tanışıp evlendikleri için midir bilinmez, Sema hocam tüm gençlere erken evlenmeyi ısrarla tavsiye etmektedir.

Lise yıllarında görev almaktan büyük şeref duyduğum Önder camiası vesilesiyle Halit Bekiroğlu başkanımızla tanışmıştım. Her iki hocama Allah hayırlı, sağlıklı, huzurlu ve uzun ömürler versin.

Değerli Sema hocam ve Halit Başkanıma bana kattıkları maddi ve manevi değerler için, en zor günlerimde beni hiç yanlız bırakmadıkları için teşekkürü borç bilirim.

Sema hocamı ve Halit Başkanımı, ölene kadar hiç unutmayacağım inşallah.

Allah (c.c) , Bekiroğlu ailesinin her zaman yar ve yardımcıları olsun.

Yorumlar
  1. Ayşe dedi ki:

    Böyle kıymetli değerli hocalarımızı ve vefalı öğrencilerinin yolları açık olsun rabbim neslini çoğaltsın. Yazı çok içten ve samimi Ahmet bey in emeğine sağlık