enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Saçınız İçin Doğru Şampuanı Nasıl Seçersiniz?

Bazen doğru şampuanı kullanmadığımız için farkında olmadan saçlarımıza zarar veririz. Doğru şampuan saçınıza uygun olmalı ve doğru nem ve beslenme dengesini sağlamalıdır.

Saçınız İçin Doğru Şampuanı Nasıl Seçersiniz?
29 Aralık 2022 16:38
A+
A-

Saç sorunlarınızdan kurtulmak için doğru şampuanı kullanmak çok önemlidir. Bununla birlikte, piyasadaki çok çeşitli şampuanlar oldukça kafa karıştırıcı olabilir. Öncelikle şampuanın saç ve saç derisi tipinize uygun olduğundan emin olmalısınız. Ayrıca, kepek, donuk ve cansız saçlar, saç dökülmesi veya zarar görmüş saçlar gibi karşılaşabileceğiniz herhangi bir soruna hitap etmelidir . Şampuan saç tipinize uygun değilse saç sorunlarınızı ağırlaştırabilir.

İşte saçınıza uygun şampuan seçerken dikkat etmeniz gerekenler;

1 Nemlendirici etkisi:

Şampuan seçerken nemlendirici etkisinin de olmasına dikkat edin. Kuru havalarda, nemlendirici bazlı bir şampuan tercih edin. Bir sonraki koşullandırma adımına geçmeden önce bile bir miktar nemi kapatmanıza yardımcı olacaktır.

2 Bire bağlı kalın:

Yaygın kanının aksine, farklı şampuanları aynı anda denemeyin. Bu çeşitli şampuanlarda kullanılan bazı kimyasallar reaksiyona girerek saç derisinde kaşıntıya neden olabilir. Saç tipinize en uygun markayı bulun ve ona sadık kalın, böylece saçınız da buna cevap vermeye başlar.

3 Yağlı saç derisi:

Saçınız yağlıysa, saç kremi içeren bir şampuan seçin; saçınızı temizler, hacim ve canlılık kazandırır. Zengin yağlarla aşırı yüklenmiş bir şampuan seçmeyin, çünkü bu saçınızın dökülmesine neden olabilir

4 Normal saç:

Normal saçlarınız varsa, yumuşatıcı etkisi olan bir şampuan bulun. Bu bileşenler saçınıza parlaklık katar. Aloe vera gibi diğer özler normal saçı korumak için iyidir.

5 Kuru saç:

Düşük nem seviyeleri kuru saçlara neden olur. Kuru saçlarınız varsa, saçınızın nem seviyesini normal tutabilen ve saçınızın dokusunu yumuşatan ekstra yumuşatıcılar ve proteinler içeren bir şampuan seçin.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.