enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Premier Lig Sezon Öncesi: Arsenal, Chelsea, Everton ve Man City ABD’ye gidiyor

Premier Lig kulüpleri 2022/23 sezonu öncesinde sezon dışı hazırlıklara başlarken, sezon öncesi fikstürler yoğun ve hızlı bir şekilde gelmeye devam ediyor.

Premier Lig Sezon Öncesi: Arsenal, Chelsea, Everton ve Man City ABD’ye gidiyor
19 Temmuz 2022 12:27 | Son Güncellenme: 19 Temmuz 2022 12:32
A+
A-

2019’dan bu yana ilk kez Premier Lig tarafları sezon öncesi hazırlıklar için yurtdışına uçacak. İngiliz takımlarının çoğu sezon dışında Avrupa’da kalacak, bazıları ise Asya ve Avustralya’ya gidecek.

Arsenal, Chelsea, Everton ve Manchester City dahil olmak üzere sadece dört kulüp bu yaz sezon öncesi maçları için Amerika Birleşik Devletleri’ni ziyaret edecek. Önümüzdeki haftalarda Premier Lig takımlarının yer aldığı sekiz sezon öncesi hazırlık maçına bir göz atalım.

Arsenal

Fabio Vieira ve Gabriel Jesus ile sözleşme imzalayan Arsenal, ilk yaz hazırlık maçında Nürnberg’i 5-3 mağlup etti. Mikel Arteta’nın öğrencileri, 17 Temmuz’da Premier Lig’deki rakipleri Everton’a karşı ABD Turuna başlayacak. Baltimore’daki M&T Bank Stadyumu’nda gerçekleşecek.

Sadece dört gün sonra Arsenal, Florida’daki Exploria Stadyumu’nda Major League Soccer franchise Orlando City’yi alacak. 24 Temmuz’da Florida’daki Camping World Stadyumu’nda Chelsea’yle karşı karşıya gelecek. Bu maçla Arsenal Atlantik Okyanusu’ndaki turunu tamamlayacak.

Chelsea

Amerika’lı yıldızı Christian Pulisic liderliğindeki Chelsea, yeni ve başarılı bir dönemi başlatmak için Kuzey Amerika’ya seyahat edecek. Batı Londra’da kupalarla dolu 19 yıllık bir görevden sonra, Rus milyarder Roman Abramoviç, Rusya’nın devam eden Ukrayna işgali sırasında kendisine uygulanan yaptırımlar nedeniyle çok sevdiği kulübünü satmak zorunda kaldı. Maviler, yaz boyunca büyük değişiklikler geçirecek . Thomas Tuchel’in tarafı, Arsenal ile karşılaşmadan önce Kuzey Amerika kulüplerine karşı birkaç heyecan verici hazırlık maçı oynayacak. Chelsea’nin ABD Turu, 16 Temmuz’da Las Vegas’taki Allegiant Stadyumu’nda Club America’ya karşı başlıyor. Dört gün sonra, en yeni MLS franchise’ı Charlotte, Charlotte Bank of America Stadyumu’nda karşı karşıya gelecek.

Everton

Geçen sezon küme düşmekten kaçınan Everton, 2022/23 sezonu öncesinde biraz ivme kazanmak için yaz boyunca etkilemeye hevesli olacak. Baltimore’da Arsenal ile karşılacak Lampard ve öğrencileri , Toffees’in ABD Turu’nun 17 Temmuz’da başlamasına hizmet edecek. Frank Lampard’ın öğrencileri daha sonra Minnesota’ya taşınacak ve sezon öncesi son fikstürleri için Allianz Field’da Minnesota United ile karşı karşıya gelecek.

Manchester City

Manchester City, geçen sezon beş yıl içinde dördüncü Premier Lig şampiyonluğunu elde etti, ancak tacı savaşmadan teslim etmeye niyetleri yok. Yaz başında Erling Haaland ve Kalvin Phillips’in göz alıcı imzaları, Man City ABD’ye gitmeye hazırlanırken rakiplerine net bir mesaj gönderdi.

Cityzens’in 2011’den bu yana Meksikalı güç merkezi Club America ile ilk buluşması, 21 Temmuz’da Houston’daki NRG Stadyumu’nda sahnelenecek. Oradan Pep Guardiola’nın öğrencileri, daimi Bundesliga şampiyonu Bayern Münih’e karşı devasa bir ısınma maçı için Green Bay, Lambeau Field’a gidecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.