enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Pazartesi Günü Duası Nasıl Yapılır (İşte Pazartesi Okunacak Dua)

Müslümanlar, doğumundan ölümüne kadar Yüce Allah’a dua ederek birçok dilek ve istekte bulunur. Eller semaya açılır ve Allah’a (C.C.) dualar edilir. İsteklerimizin ve dileklerimizin kabul olması için yalvarıp yakarılır. Bunun için her an, gün, geceler için ayrı dualar ederiz. Pazartesi günü yani hafta başı duasını sizler için araştırdık…

Pazartesi Günü Duası Nasıl Yapılır (İşte Pazartesi Okunacak Dua)
19 Şubat 2024 07:30 | Son Güncellenme: 19 Şubat 2024 07:52
A+
A-

Pazartesi günü hangi dualar okunur? Güne başlarken nasıl dua edilir? Rızkın artması için hangi sure okunur? Zenginlik için hangi dua okunur? Hafta başı duası nasıl olmalıdır?

 

 PAZARTESİ GÜNÜ İÇİN DUA, HANGİ DUA OKUNUR?  İŞTE PAZARTESİ GÜNÜ DUASI

اَعُوذُ بِاللهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِيمِ

الحمد لله الذى القر مُلُو وَعَلاقمون وَامْرَ قُونِين وَعَلَى السر والعلانية ه رَبَّنَا لَكَ المد والبَقَاءُ وَالْعَظَمَةُ وَالْكِبْرِيَاءُ أَنْتَ بَدِيعُ السَّمَوَاتِ وَالْأَرْضِ دُ والبَطْشِ الشَّدِيدِ وَالْقُوَّةِ الْمَتَينِ رَبُّ الْأَرْبَابِه وسالك الرقاب هوَاللَّهُ الْخَالِقُ الْبَارِي الْمُصَوِيلَهُ الْأَسْمَاءُ الْحُسْنَى يح لَهُ مَا فِي السَّمَوَاتِ وَالْأَرْضِ وَهُوَ الْعَزِيزُ الحكيمه المراقبِضْ عَنِي الخَوَنَةَ وَمَكَرَ الْمَاكِرِينَ وَجَوْدَ الْجَاثِينَ فَإِلَى أَصْحَنُ مُتَحَرِنَا بِكَ لا أَمْلِكُ مَا أَنجُووَلَا أَسْتَطِيعُ دَفْعَ مَا أَجِدْيَا فَارِجَ الْمُومِ وَا كَاشِفَ الْعُموم هو يا مُجيبَ دَعْوَةِ الْمَظْلُومِ لَا تُعَذِّبْنِي بِكَرَةِ ذُنُوبِي فَاغْفُولي وَارْحَى إِن تُعَيْنِي فَبِذَنِي وَإِن تَغْفِرْلَ فَإِنَّكَ أَنْتَ الْعَيْزُ الْحَكِيمُ اللهم سَنَا وَسَلَّمْ دِينَنَا وَلَا تَسْلُبْ وَقْتَ النَّبِعِ إِمَانَ وَلَا سُلْطَ عَلَيْنَا مَنْ لا يَخَافُكَ وَلَا يَرْحَمَنَا وَارْزُقْنَا خَيْرَى الدُّنْيَا والآخرة إِنَّكَ عَلَى كُلِّ شَى قَديرُ

Eûzu billahi mineşşeytânirracîm.

Bismillâhirrahmânirrahîm

 


Rahmân ve Râhîm olan Allah’ın adıyla.

Övme ve övülme; yüceliği ile övünç duyan, övmesi ile yücelen, gücünü her yerde geçiren, sırrı (gizli) ve açığı bilen Allah’a mahsustur.

Rabbimiz! Övgü ve şükür, sonsuz kalıcılık, yücelik ve ululuk, ancak Sana özgüdür.

Sen gökleri ve yeri yoktan var edip yaratan, şiddetli güç ve metin kuvvetin sahibi, efendilerin efendisi, terbiye edenlerin terbiyecisi, kullarının Mâlikisin.

O, her şeyi gereği gibi yaratan, oluşturan ve biçimlendiren Allah’tır. En güzel isimler (Esmâ-ül Hüsnâ) O’nundur.

Göklerde ve yerdeki her şey O’nu yüceler. O çok yüce ve yegane hüküm ve hikmet sahibidir.

Allah’ım! Hâinlerin hiyanetlerini, hîlekarların hîlelerini, zâlimlerin zulmünü yakala ve benden uzak tut.

Ümit edip de ulaşamadığım, gönlümden geçirip de def edemediklerim için Sana sığınıyor ve Senin yardımını istiyorum.

Ey kederleri gideren, gamları dağıtan ve zulme uğrayanların duasını kabul eden Allah’ım! Günahlarımın çokluğu nedeniyle bana azâb etme. Beni affet ve bana rahmet et. Eğer bana azap edersen, sebebi günahlarımdır. Eğer affedersen, şüphesiz Sen çok Azîz ve Hakîm bir bağışlayıcısın.

Allah’ım! Bizi ve dînimizi selâmete ulaştır; ölüm sarhoşluğu sırasında bizi imandan yoksun etme.

Senden korkmayan ve bize acımayanı başımıza askıntı etme.

Bize dünyanın ve âhiretin hayırlarını ver. Hiç kuşkusuz Senin gücün her şeye yeter.

”Allah’ım endişemi huzurla değiştir, kederimi ferahlıkla değiştir, korkumu güvenle değiştir, zayıflığımı kuvvetle değiştir. Sana dua ettiğimde icabet ettiklerinden kıl. Eğer ki istediğim şey bana imkânsızsa sana kolaydır onu bana mümkün kıl.”

Amin Amin

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.