enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Müslümanlar Birbirilerinin Şahidi Olurlar (İslam Dininde Şahitlik)

Sizden biriniz uykudan uyandığı zaman şöyle desin: “Hamd olsun o Allah’a ki, ruhumu bana geri gönderdi. Bedenime afiyet verdi. Kendini anmama fırsat verdi.

Müslümanlar Birbirilerinin Şahidi Olurlar (İslam Dininde Şahitlik)
21 Temmuz 2022 22:01
A+
A-

Bismillahirrahmanirrahim;

Cuma’yı Beklerken

 

MÜSLÜMANLAR BİRBİRİNİN ŞAHİDİ OLURLAR

Essselamü aleyküm! Aziz kardeşlerim!

Mübarek Zilhicce ayında ve feyiz ve bereket yüklü cuma arafesindeyiz. Bu rahmet deryası günlerden azami derecede faydalanabilmek için Efendimizin (s. a. v.) Hadis-i şeriflerinden bir demeti okuyup amel etmeye ne dersiniz?

1. Cennet ehli cennete girdiklerinde, kardeşlerinden bazıları bazılarını görmek isterler. Birinin sediri diğerinin, ötekinin sediri berikinin yanına gider. Onlar buluşunca her ikisi de yaslanır. Dünyada olanları aralarında konuşmaya başlarlar. Birisi şöyle der:

“Ey kardeşim! Hatırlar mısın, biz dünyada falan mescitte iken Allah’a dua etmiştik. İşte Allah da bizi bağışladı. (Müslümanın Müslüman kardeşi için yaptığı dua makbuldür.) (Hz. Enes r. a.’den naklen)

2. Bir kişi gece uyanır, ailesini de uyandırır. Kalkarlar ve ikişer rekat namaz kılarlarsa, Allah’ı çok anan zakirin (Allah’ı anan erkek kişi) ve zakirat (Allah’ı anan kadın kişi) zümresine yazılırlar. (Hz. Ebu Hureyre r. a.’den)

3. Kadınlar kadınlarla, erkekler de erkeklerle yetinirlerse, onlara doğu tarafından gelecek kızıl bir rüzgarı haber ver. O rüzgar, onların bir kısmının suretlerini değiştirir, bir kısmını da yere batırır. Bu ise onların isyanları ve aşırı gitmeleri sebebi iledir. (Hz. Enes r. a.’den)

4. Sizden biriniz uykudan uyandığı zaman şöyle desin: “Hamd olsun o Allah’a ki, ruhumu bana geri gönderdi. Bedenime afiyet verdi. Kendini anmama fırsat verdi. (Hz. Ebu Hureyre r. a.’den)

5. Müslüman, Müslüman kardeşine silahla işaret ederse, her ikisi de cehennemin kenarında olurlar. Biri diğerini katlederse, her ikisi de ona düşerler. (Çünkü, ikisi de birbirini öldürmek niyetindeydiler.) (Hz. Ebu Bekre r. a.’den)

6. Sizden birine bir musibet isabet ederse, “İnna lillahi ve inna ileyhi raciun -Allah’ım bu musibetimin ecrini sen koru. Ondan bana sevap ver. Halimi musibetten daha hayırlı olan bir şeye tebdil et” desin. (Hz. Ümmü Seleme r. a.’den)

7. İnsanoğlu sabaha ulaşınca uzuvlarının hepsi hal lisanı ile ona şöyle der: “Bizim hakkımızda Allah’tan kork. Zira biz sana aidiz. Sen istikamet üzere olursan, biz de öyle oluruz.” (Hz. Ebu Said r. a.’den)

Allah hepimizi dünya imtihanını yüz akıyla verenlerden eylesin! Allah’a emanet olunuz, benim can kardeşlerim!

Şakir Tarım
Gazeteci Yazar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.