enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Mineral Eksikliği Nedir, Belirtileri Nelerdir?

Mineraller, vücudunuzun düzgün çalışması için ihtiyaç duyduğu belirli besin türleridir. Vücudunuz gerekli miktarda mineral almadığında veya emmediğinde bir mineral eksikliği oluşur.

Mineral Eksikliği Nedir, Belirtileri Nelerdir?
1 Nisan 2022 16:18
A+
A-

İnsan vücudu, sağlıklı kalabilmek için her mineralden farklı miktarlarda gerektirir. Gıdalardan, mineral takviyelerinden ve ekstra minerallerle güçlendirilmiş gıda ürünlerinden elde edilebilirler. Bir eksiklik genellikle zaman içinde yavaş yavaş meydana gelir ve çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Artan mineral ihtiyacı, diyette mineral eksikliği veya minerali yiyeceklerden emiliminde zorluk, daha yaygın nedenlerden bazılarıdır. Mineral eksiklikleri, zayıf kemikler, yorgunluk veya azalmış bağışıklık sistemi gibi çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilir.

Mineral eksikliğine ne sebep olur?

Mineral eksikliğinin başlıca nedenlerinden biri, gıdalardan veya takviyelerden yeterli miktarda temel mineral almamaktır. Bu eksikliğe neden olabilecek farklı diyet türleri vardır. Abur cubura dayanan zayıf bir diyet veya yeterli meyve ve sebzeden yoksun bir diyet olası nedenler olabilir. Alternatif olarak, çok düşük kalorili bir diyet bu eksikliği üretebilir. Bu, kilo verme programlarındaki veya yeme bozukluğu olan kişileri içerir. İştahı zayıf olan yaşlı yetişkinler de diyetlerinde yeterli kalori veya besin alamayabilir. Kısıtlı diyetler de mineral eksikliğine neden olabilir. Besinlerin sindirimi veya besinlerin emilimindeki zorluk, mineral eksikliğine neden olabilir. Bu zorlukların olası nedenleri şunlardır: karaciğer, safra kesesi, bağırsak, pankreas veya böbrek hastalıkları sindirim sistemi ameliyatı kronik alkolizm antasitler, antibiyotikler, laksatifler ve diüretikler gibi ilaçlar Mineral eksikliği ayrıca belirli minerallere olan ihtiyacın artmasından da kaynaklanabilir.

Mineral eksikliğinin belirtileri nelerdir?

Bir mineral eksikliğinin belirtileri, vücudun hangi besinden yoksun olduğuna bağlıdır. Olası semptomlar şunları içerir: kabızlık, şişkinlik veya karın ağrısı azalmış bağışıklık sistemi ishal düzensiz kalp atışı iştah kaybı kas krampları mide bulantısı ve kusma ekstremitelerde uyuşma veya karıncalanma zayıf konsantrasyon çocuklarda yavaş sosyal veya zihinsel gelişim zayıflık veya yorgunluk Bu belirtilerden bir veya daha fazlasını görüntüleyebilirsiniz ve şiddeti değişebilir. Bazı semptomlar o kadar küçük olabilir ki fark edilmeyebilir ve teşhis konulamayabilir. Uzun süreli yorgunluk, halsizlik veya konsantrasyon eksikliği yaşarsanız, sağlık uzmanınıza başvurun. Belirtiler, bir mineral eksikliğinin veya başka bir sağlık durumunun belirtisi olabilir.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.