enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Oruç tutarken acıkanlar dikkat; Bu besinler tok tutuyor

Ramazan ayında tüketilen besinlere dikkat edilmesi sağlık açısından oldukça büyük önem taşıyor.

Oruç tutarken acıkanlar dikkat; Bu besinler tok tutuyor
1 Nisan 2022 10:27
A+
A-

Ramazan ayına girmemize çok az bir süre kala, Ramazan heyecanı başladı. Oruç tutarken sahura kalkacağız ama acıkmamak ve bağışıklık sistemini korumak isteyenlerin merak ettiği şey ise oruç tutarken tok tutan besinler.

İşte Oruç tutarken sizi tok tutabilecek 5 gıda;

 Haşlanmış patates

Patates geçmişte şeytanlaştırıldı, ama aslında çok sağlıklı ve besleyiciler. Pişmiş, soyulmamış patatesler, C vitamini ve potasyum dahil olmak üzere çeşitli vitamin ve mineraller için iyi bir kaynaktır. Patatesler su ve karbonhidrat bakımından yüksektir ve orta miktarda lif ve protein içerir. Ayrıca neredeyse hiç yağ içermezler. Diğer yüksek karbonhidratlı yiyeceklerle karşılaştırıldığında, patatesler çok doyurucudur.

Yumurta

Yumurtalar inanılmaz derecede sağlıklı ve besleyicidir. Göz sağlığına fayda sağlayabilecek antioksidanlar lutein ve zeaksantin de dahil olmak üzere besinlerin çoğu yumurta sarısında bulunur. Yumurta, yüksek kaliteli protein için harika bir kaynaktır. Büyük bir yumurta, dokuz temel amino asidin tümü dahil olmak üzere yaklaşık 6 gram protein içerir. Yumurtalar da çok doyurucudur.

Yulaf ezmesi

Yulaf ezmesi, özellikle sporcular arasında popüler bir kahvaltı seçeneğidir. Yulaf ezmesi kalorilerde oldukça düşüktür ve büyük bir lif kaynağıdır, özellikle beta glukan adı verilen çözünür bir lif. Aynı zamanda tokluk endeksinde de yüksek puanlar alarak genel olarak üçüncü sırada yer alıyor. Ayrıca  yulaf ezmesitokluk hormonlarının salınmasına ve mide boşalmasını geciktirmeye yardımcı olabilir.

 Yoğurt

Yoğurt, normal yoğurtla karşılaştırıldığında çok kalındır ve tipik olarak protein açısından da daha yüksektir. İftara kadar tok kalmanıza yardımcı olabilir.

Sebzeler

Sebzeler inanılmaz derecede besleyicidir. Her türlü vitamin, mineral ve faydalı bitki bileşikleri ile yüklüdürler. Sebzeler de yüksek hacimli, düşük kalorili yiyeceklerdir. Yemeklerinize hacim katan ve sizi tok tutmaya yardımcı olan lif ve su içerirler. Ayrıca sebzelerin çiğnenmesi biraz zaman alır ve bu açıdan oldukça doyurucudur.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.