enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonusporun Hocası Metin Akpunar Başarısız mı Oldu? (Sizce Yeni Hoca Kim Olmalı?)

Ziraat Türkiye kupasında istanbul’da Galatasaraya 7-0 yenilen GMG Kastamonuspor maçın ardından 24 saat geçmeden Teknik Direktör Metin Akpunar’ı görevinden aldı.

Kastamonusporun Hocası Metin Akpunar Başarısız mı Oldu? (Sizce Yeni Hoca Kim Olmalı?)
21 Ekim 2022 22:58
A+
A-

Peki GMG Kastamonuspor Teknik Direktörü Metin Akpunar başarız mıydı?

Geçen yılı futbol oynamadan geçiren GMG Kastamonuspor ligin başlamasına sadece 15 gün kala yönetimini oluşturup, transfer yasağını kaldırabildi. Ve 15 günlük zaman diliminde takım hem kampa katıldı hemde transferlere devam etti. Doğru dürüst bir hazırlık maçı dahi yapmadan derleme toplama bir takımla lige başlamış oldular.

Bu şekilde kurulan ve başarısız olacağı kesin olan bir takıma hiç bir tecrübeli hoca gelmezdi nitekim gelmedi de. Ligin başlamasına 15 gün kala tüm takımlar hazırlıklarını tamamlamış ve ligi bekliyor sen daha transfer yasağını kaldırmakla uğraşıyorsun. Haa buna rağmen de iyi transferler yapıldı bence. Ergin Keleş gibi çok tecrübeli bir futbolcu transfer edildi. Hatta Kadir Keleş vb. Süper lig deneyimli 5 futbolcu…

Böyle belirsizlik olan bir takıma ve hiç hazırlık kampı yapamamış bir takıma hiç bir hoca gelmezdi. Metin Akpunar gelerek riske de girmiş oldu. Tüm bu olumsuzluklara rağmen lige 9- 10 haftalık periyota baktığımızda ligde topladığı 11 puanı ben başarı olarak görüyorum.

 

Bir takım için en önemli ve olmazsa olmaz durum; sezon başı kamplarıdır. Sezonun planları burada yapılır ve sezonun kondisyonları bu kamplarda yüklenir. Yeni transferler ve eskiler bu kamplarda birbirlerine alışırlar. Hazırlık maçları ile birbirlerini tanırlar. Ve takımın iskelet kadrosu ve sezonun sistemi bu kamplarda belli olur.

Yönetim olarak koskoca bir yılı boşa geçirip lige 15 gün kala taraftar baskısından dolayı hareket edersen sorumluluğu da sen alman lazım. Bu takım ilk 9 haftada başka bir hoca olsa belkide sıfır puan çekebilirdi. Metin hoca bu durumu bildiği için riske girmedi ve ilk haftaları sanki hazırlık maçı gibi görüp futbol endeksli değil de puan endeksli bir top oynattı. Tabi bu durum taraftarın hoşuna gitmedi. Metin hoca da taraftar gibi düşünseydi ve “saldım çayıra mevlam kayıra” deseydi herhalde şuan küme düşmeyi garantilerdik. Ama Metin hoca gayet sakin ve garanti bir futbolla bu takımı bu şehri ayakta tuttu ve Ziraat Türkiye kupasında Galatasaray’a karşı mücadele ettirdi. Aslında ilk 30 dakikada gayet başarılı da oldular ama sonrasında güçleri yetmedi direnmeye. Sezon başı kampını geçirememiş bir takımdan Galatasaray gibi bir takımı yenmeyi beklemekte hayalperestlikten öte bir durum olsa gerek.

Teknik Direktör Metin Akpunar’a bundan sonraki kariyerinde başarılar dilerim. Bence gayet başarlıydı tüm olumsuzluklara rağmen.

PEKİ KASTAMONUSPOR’UN HOCASI KİM OLMALI?

GMG Kastamonuspor ilk 9 haftayı hazırlık olarak değerlendirmek gerekiyor ve bence Metin hocayla bu süreci iyi geçirdiler. Bundan sonra takıma level atlatacak ve şehre heyecan oluşturacak bir hoca ile anlaşmalıdır.

Bu hocaların başında çok tecrübeli ve şehir şehir gezen ama henüz Kastamonuya yolu düşmeyen Yılmaz Vural olabilir. Yine başka çok tecrübeli Hikmet Karaman hoca olabilir. Tabi bu hocaların yanına da genç ve gelecek vaat eden bir hoca olması gerekir. Tabi bu hocalarla en az 3-5 yıllık bir program hazırlanmalı yani süper lige çıkma planı yapılmalıdır. Bu plana göre hareket edilmeli, süper ligde kalıcı olmak için statta bu plana göre yapılmalıdır.

Veya Arda Turan ve Selçuk İnan gibi yeni hoca olacak ismi olan bir hoca ve ekiple anlaşılmalı yine bu isimlerle mutlaka 3-5 yıllık planlar yapılmalıdır.

İster Yılmaz Vural veya Hikmet Karaman gibi tecrübeli, isterse Arda Turan ve Selçuk İnan gibi Avrupa’da, Milli Takımlarda ve 4 büyüklerde oynamış ve futbolu yeni bırakmış hocalar bu şehre heyecan ve renk katacaklardır.

Ayrıca Arda Turan ve Selçuk İnan’ın gelecekte Teknik Direktör olarak çok başarlı olacaklarına yürekten inandığımdan bu iki gelecek vaat eden başarlı insanın, ilk durakları neden Kastamonuspor olmasın diye düşünüyorum.

Ertuğrul Köse
Gazeteci

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.