enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonu’da Ak Parti ve MHP’nin Park ismi Kavgası Büyüyor (Peki Sorun Sadece Park İsmi mi?)

Taşköprü’nün MHP’li meclis üyesi Yaşar Kartal, Taşköprü belediyesine park ve bazı yerlerin isimlerinin değiştirilmesi için bir teklif verdi. İşte bu teklif zaten araları sıkıntılı olan Ak Parti ve Mhp’yi tekrar karşı karşıya getirdi.

Kastamonu’da Ak Parti ve MHP’nin Park ismi Kavgası Büyüyor (Peki Sorun Sadece Park İsmi mi?)
28 Eylül 2022 15:31 | Son Güncellenme: 28 Eylül 2022 16:40
A+
A-

Türkiye’de son günlerde sık sık karşı karşıya gelen Cumhur ittifakında ipler bir kez daha gerildi. Türkiye genelinde Cumhur ittifakı olsa da Kastamonu ve ilçelerinde bu ittifak sadece kağıt üzerinde ve pamuk ipliğine bağlı duruyordu. Özellikle Taşköprü’de Ak Parti ve MHP kıyasıya mücadele ediyor. Yerel basına bakınca da bu rekabet göze hemen çarpıyor zaten. Bir önceki Belediye başkanı Ak Partili Hüseyin Arslan’ın seçimi MHP’li Abdullah Çatal‘a kaybetmesiyle zirveye ulaşan gerginlik son günlerde park ismiyle tekrar alevlenmiş oldu.

 

Taşköprü’nün MHP’li meclis üyesi Yaşar Kartal’ın; Taşköprü Kültür Merkezinin isminin “Fırat Yılmaz Çakıroğlu Kültür Merkezi”, Kent Parkı adıyla hizmet veren parkın “Hasan Altan Parkı”, ilçe girişi çevre yolundaki parkın “Murat Başesgioğlu Parkı” Cumhuriyet Parkı’nın isminin ise “Alparslan Türkeş Parkı” olarak değiştirilmesini istedi.

Ak Parti Taşköprü İlçe Başkanı Hüseyin Erol bu teklife hemen karşı çıktı ve, “İlçemizdeki bazı merkezlerin, parkların ve yolların isimlerinin değişmesine yönelik önergenin meclis gündemine geleceğini üzüntü ve kaygı içerisinde öğrendim. Önergenin meclis gündemine gelmesi durumunda ret oyu vereceğimizin bilinmesini istiyoruz. AK Parti bu değişikliğe müsaade etmeyecektir.” ifadelerini kullandı.

Ak Parti İlçe Başkanı Hüseyin Erol “Önceki hafta gündeme gelen ilçemizdeki bazı merkezlerin, parkların ve yolların isimlerinin değişmesine yönelik önergenin meclis gündemine geleceğini üzüntü ve kaygı içerisinde öğrendim. Cumhuriyet Parkı ismi Taşköprü ilçemizde yaşatılmaya devam edecektir. Bizler AK Parti grubu olarak önergenin meclis gündemine gelmesi durumunda ret oyu vereceğimizin bilinmesini istiyoruz. AK Parti bu değişikliğe müsaade etmeyecektir. Buna sessiz kalanlar da bu girişimlerin ilçemize zarar vereceğini bilmelidir. Buna müsaade edilmemesi gerektiğinin ve hatta gündeme dahi gelmesinin doğru olmadığının da bilinmesini istiyoruz.”

 ASLINDA AK PARTİ VE MHP’NİN SORUNU “PARK İSMİ” DEĞİL! 

Kastamonu’da Ak Parti ve MHP arasında hem merkezde hem Taşköprü’de büyük gerginlikler var. 2019 yerel seçimlerinde Kastamonu, Taşköprü ve Tosya belediyeleri Ak Partiden MHP’ye geçti. Ve bu geçiş normalde olmadı. Seçimden sonra Ak Partili Belediyelerin usulsüz harcamaları pankartlarla halka duyurularak usulsüz ve israf kokan harcamalar tek tek deşifre edilmiş oldu. hata seçimlerden önce ve sonra silahlar bile konuşmuştu, soruşturmalar devam ediyor.

 

Son günlerde Ak partili eski belediye başkanları bazı mevcut başkanlar Taşköprü’de toplanarak seçimler için strateji geliştirdiler. Yerel seçimlere iki yıl olmasına rağmen Kastamonu ve Taşköprü’de Ak parti ve MHP arasındaki rekabetin izleri şimdiden ortaya çıkmaya başladı bile. Buradaki sorun kesinlikle park isme değil. Çünkü üç isimden ikisi sayın Murat Başesgioğlu ve sayın Hasan Altan geçmiş dönemlerde Ak Parti’de bakanlık, milletvekilliği ve belediye başkanlığı yaptı. Cumhuriyet parkının isminin de değil merhum Alparslan Türkeş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ismi bile önerilseydi Ak Parti gene de bu teklife karşı çıkardı.

Kastamonu ve ilçelerinde cumhur ittifakı sadece kağıt üzerinde duruyor.

 

Öte yandan CHP İlçe Başkanı Özkan Keskin de konuyla ilgili olarak “Değerlerimizle oynamayın” diyerek söz konusu değişikliğin doğru olmayacağını dile getirerek Ak Parti ve Mhp’nin parti için hesaplaşmasına atıfta bulundu..

 “CUMHURİYET İSMİ, KİMSENİN PARTİ İÇİ HESAPLAŞMALARINA ALET OLAMAZ”

CHP Taşköprü İlçe Başkanı Özkan Keskin de konuyla ilgili olarak şu ifadeleri dile getirdi:

 

Buradan yetkililere sesleniyoruz, Taşköprümüzün değerleriyle oynanmaması ve kimsenin Cumhuriyet isminin ve anlamının üzerinde olmayacağını hepimizin ortak değeri olduğunu düşündüğümüz Cumhuriyet kavramının karşısına Türk siyasetinde iz bırakmış ismi koymak olsa olsa düşüncesiz bir tutum ve davranış olur. Bu çalışmayla alakalı yetkililerin sağduyulu olacağına olan inancımız bu yöndedir. Önümüzdeki ay yapılacak belediye meclis toplantısında başta belediye başkanı sayın Abdullah Çatal ve meclisi oluşturan partilerin meclis üyelerinin bu önergeyi oylamaya sunmadan, kabul edilmemesi yönünde tavır almaları gerekmektedir. Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Teşkilatı olarak, yapılacak olan belediye meclis toplantısına katılacağımızı ve konuyla ilgili bütün gelişmelerin takipçisi olacağımızı tüm kamuoyunun bilgisine sunarız.”
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.